Maiju Suotama valmiina puolustamaan reviiriään

Mitä olisi Carelia Fight ilman Maiju Suotamaa? Onneksi sitä ei tarvitse pohtia tällä kertaa.

Carelia Fight XVI tarjoilee taas maukkaan suomalaiskattauksen. Kuva: Carelia Fight

Maiju Suotama (8-5-0) nähdään seuraavan kerran häkissä Imatralla Carelia Fight XVI -illassa 3. lokakuuta. Suotaman tulevaa vastustajaa ei vielä toistaiseksi ole julkaistu. Edelliset kaksi otteluaan Suotama on otellut Invicta FC:n riveissä Kansas Cityssa. Otimme yhteyden pääkallopaikalle kuullaksemme ”Vuorimuorin” kuulumiset.

Ottelut lokakuun 3. Imatralla Carelia Fight XVI -illassa. Kun edelliset ottelusi ovat olleet Yhdysvalloissa, niin miten hyvältä tuntuu nyt palata tämän ottelun ajaksi puolustamaan kotirintamaa?

”Paluu kotihäkkiin tuntuu erinomaiselta. Tässä maailmantilanteessa arvostukseni kilpaurheilua ja päivittäistä harjoittelua kohtaan on noussut ja täytyy myöntää, että kyllä sitä valitettavasti piti monia asioita itsestäänselvyyksinä ennen rajoitustoimia. Myös urheilun merkitys on vahvistunut. Se on iso osa identiteettiäni ja itseilmaisun muoto. Imatra on omassa tarinassani se kaiken alkupiste, joten kotona otteleminen on aina kunnia.”

Invictassa koit tappion Shanna Youngille, joka sittemmin siirtyi UFC:n riveihin. Osaatko analysoida, miksi ottelu ei mennyt haluamallasi tavalla?  

”Varsinkin ajan kuluttua tarpeellista analysointia ja pohdintaa on saanut tehtyä. On löytynyt ratkaisevia tekijöitä ja rakennettu muutoksia. Kootusti tiivistäen ottelun ratkaisuja oli vielä ensimmäisen erän aikana käytettävissäni, mutta mitä pidemmälle ottelun kulku eteni, muodostui taitotason eron ratkaisevaksi.”

”Kulmamieheni ja mielipuolisessa kaksoisroolituksessa myös puolisoni vaatii ja haastaa minulta ehdotonta vastuunkantoa. Kantavana teemana kuuntelenkin kerta toisensa jälkeen sanoja ”älä sitten selittele mitään”. Tämä on mielestäni erittäin hyvä konsti kaivaa kaikin keinoin se puute itsestäni. Vaikka menetelmä saattaa kuulostaa raadollisen yksinäiseltä, jollakin tapaa myös rakastan lajin vaatimaa vastuunkantoa. Syy on aina peilissä – sitä ei voi ulkoistaa joukkueen, pelivälineen, valmentajan, olosuhteiden tai muun syyn harteille.”

Onko Invictan suunnalta kuulunut vielä mitään eurooppalaisten ottelijoiden mahdollisia otteluaikatauluja koskien?

”Tilanne on monella tapaa haastava. Ymmärrettävästi alkuun rajoitusten jälkeisiä otteluiltoja käynnistettiin vain niiden ottelijoiden voimin, ketkä asuvat Yhdysvalloissa. Koska maailmanlaajuinen tilanne ei väläytä laantumisen merkkejä, vaan pikemminkin päinvastoin karkaavan jälleen hallinnasta, täytyy realistisesti arvioida etten ole yllättynyt mikäli reitti on kiinni koko loppuvuoden.”

Mikä on tämän hetken kuntosi tulevaa ottelua ajatellen? 

”Elämäntapasaliapinan tavoin harjoittelen ympäri vuoden, joten koen olevani aina valmiina astumaan otteluun lyhyelläkin varoitusajalla. Pitkä valmistava kausi lupaa hyvää kunnon piikkaamisen kannalta.”

Millaisen vastustajan sinä haluaisit kohdata Imatralla tässä vaiheessa uraasi? 

”Kohtaan kenet tahansa, ei tässä valikoimaan ruveta. Ennen kaikkea olen onnellinen ylipäänsä mahdollisuudesta otella ja tehdä lajia jota rakastan, laji joka sytyttää roihahtavaan taistelukiimaan.”

Millaista esitystä Carelian iltaan tulevat fanit voivat odottaa näkevänsä? 

”Reipasta haastoa ja rohkeaa pyrkimystä laittaa ottelu kesken.”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Carelia Fight

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s