Minna Grusander pikahälytyksellä Brnoon ottelemaan

Minna Grusander (6-3-0) sai peruuntuneen Carelia Fight XVI -ottelunsa tilalle todella kovan luokan ottelun Tshekin tasavaltaan.

Nostetaanko Grusanderin käsi ylös voiton merkiksi vihollisen maaperällä? Kuva: Jarno Nurminen

Grusanderin oli määrä otella Carelia Fight XVI -illassa ja kohdata 5-0-0 listainen venezuelalaissyntyinen Pierangela Rodriguez Giunta, mutta toisin kävi. Carelian ilta peruttiin pandemian lieveilmiöistä johtuen, mutta onneksi suomalaissoturille järjestyi ottelu ulkomailta.

Grusander kohtaa Oktagon MMA:n Oktagon 16: Ryšavý vs Paradeiser -illassa 9-2-0 -listaisen Magdalena Sormovan 26. syyskuuta. Sormova hävisi edellisen ottelunsa suoralla käsilukolla syyskuussa, mutta tuota tappiota ennen hän voitti Invicta FC:ssa vierasottelijana nykyään UFC:n riveissä ottelevan Kay Hansenin. Mistään helposta vastustajasta ei siis missään nimessä ole kyse.

Tshekkiläisottelija on 31-vuotias, ammattilaiskokemukseltaan lähes tasavertainen turkulaisen kanssa ja hänellä on kahdeksan senttimetriä parempi ulottuvuus. Otimme yhteyden pikakomennuksella matkaan lähtevään Grusanderiin selvittääksemme kupletin juonen.

Miten ottelu saatiin järjestettyä näin lyhyellä varoitusajalla?

”Torstai-illan viimeisenä uutisena tuli Carelia Fightin peruuntuminen. Perjantaiaamusta jaoin uutista omissa sosiaalisen median kanavissani ja toin samalla esiin valmiuteni otella jossain muualla. Järvenpään Sisu Gymin ihmemies Sami Mehamedi kuittasi mulle heti, että varmasti on jossain huipputason korsisarjalaiselle käyttöä. Hän valjasti omat kontaktinsa mukaan etsimään minulle ottelua ja noin viidessä minuutissa tärppäsi.

Sitten alkoi reipastahtinen asioiden selvittely alkaen siitä, että tunnistin potentiaalisen vastustajan nimen Invictasta. Sen vuoksi piti tarkistaa, ettei hän ole enää meillä Invictassa ottelijana ja että ottelusta neuvotteleminen on ylipäätään mahdollista. Tuon jälkeen selvitettiin vielä nykyiset matkustussäännöt kaikkien normaalien ottelunalusvalmistelujen lisäksi.”

Mitä tiedät vastustajastasi?

”Hän kävi tässä minun ottelutauon aikana tosiaan Invictassa pikahälytyksellä voittamassa sittemmin UFC:iin voitokkaasti siirtyneen Kay Hansenin, eli ei ole mitenkään paisteilla rakennettu tuo hänen 9-2-0 rekordinsa. Ilmeisen kova muidu siis on kyseessä.”

Millaista vastustajaa odotat?

Kovaa. Vastustaja haluaa varmasti antaa matsissa näytöt, joilla pystyisi kipuamaan takaisin Invictaan, joten pääsen itse varmasti esittelemään sekä tässä puolentoista vuoden aikana kehitettyä voimaa ja suorituskykyä, että myös taidollista nykyosaamistani ottelun voittaakseni.”

Mikä sai tarttumaan ottelutarjoukseen?

”Halu otella ja jumalaton palo päästä esittelemään, sekä myös itse näkemään, mitä minulla on nyt korsisarjassa annettavaa.”

Miten aiot voittaa?

”Hakkaat sen ihan palasiksi!” oli puolisoni näkemys. Matsi lähtee pystystä ja näen, että minulla on avaimet voittoon myös pystyottelussa. Tästä huolimatta voihan hänet ihan vaikka vaan uusien voimien esittelyn ilosta kipata myös katon kautta selälleen ja lopettaa ottelu monipuolisuuden nimissä sitten vielä jollain jujutsukepposella.”

Uutista julkaistaessa ei ole tiedossa, mistä ottelun voi mahdollisesti nähdä. Ainakin paikallisesti se toteutetaan PPV-konseptilla. Oktagon MMA on varmuudella suomalaisyleisölle tuntematon toimija, mutta sosiaalisessa mediassa heillä on vankka seuraajakunta (Instagram 240,000) ja tapahtumia on lukuisia vuosittain. Tämä kyseinen ilta järjestetään Brnossa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s