Aleksi Toivonen huippuottelustaan: ”Aion voittaa lopetuksella”

Aleksi ”The Giant” Toivonen (7-0-0, 2NC) kohtaa uransa toistaiseksi haastavimmassa ottelussaan australialaisen Reece ”Lightning” McLarenin (13-7-0) 9. lokakuuta.

Aleksi Toivonen on todella vaarallinen ottelija selkäpuolelle päästessään. Kuva: Jarno Nurminen

Toivosen ja McLarenin kohtaaminen on ONE: REIGN OF DYNASTIES -illan toinen pääottelu. Panokset ovat kovat, sillä McLaren on ONE Championshipin viidenneksi sijoitettu kärpässarjan haastaja ja hän on jo kertaalleen otellut organisaation arvostetusta mestaruusvyöstä.

Molempien ottelijoiden vahvin osaamisalue on mattopaini. Toivonen on kolminkertainen lukkopainin Euroopan mestari ja McLaren puolestaan brasilialaisen jujutsun mustavyö. Kumpaakaan ottelijoista ei olla nähty tänä vuonna vielä häkissä. Toivosen edellinen ottelu oli reilu vuosi sitten heinäkuussa ja McLarenin puolestaan viime vuoden joulukuussa.

Otimme yhteyden Singaporeen, kun otteluun oli aikaa enää viikko. Lue alta, mitä Evolve MMA:n yhdellä kirkkaimmista lupauksista oli sanottavana tulevasta koitoksestaan.

Miten valmistautuminen otteluun on koronan keskellä sujunut?

”Valmistautuminen on mennyt niin hyvin kuin voi. Koronan takia täällä Singaporessa ei saa ollenkaan painia, joten fysiikkaa ja potkunyrkkeilyä on tullut tehtyä sitäkin enemmän.

Tämä ei ole ehkä ihan optimaalista, mutta ei nämä isot tilaisuudet koskaan tule silloin, kun niitä toivoisi. Sitten kun ne tulee, niin niihin vaan tartutaan kynsin ja hampain”, Toivonen summaa edessä olevaa koitostaan.

Mitä ajatuksia tuleva vastustaja herättää?

”Reece on tosi taitava ja monipuolinen ottelija. Tällä hetkellä hänet on rankattu viidenneksi ONE Championshipin kärpässarjassa, joten tässä on mahdollisuus kiilata jonon ohi aika isosti.”

Kysyttäessä ottelun kulusta, on suomalaissoturilla hyvin selkeä näkemys. Toivonen aikoo voittaa kivenkovan australialaisen lopetusotteella. Suunnitelma kuulostaa hyvältä, sillä Toivonen on tunnettu huipputaitavasta matto-osaamisestaan. Kun itse ottaa pistetuomarit pois yhtälöstä, niin silloin välttyy varmuudella ikäviltä yllätyksiltä.

Toivonen on ammattilaisuransa seitsemästä ottelusta voittanut yhtä lukuunottamatta kaikki kuristuksilla tai erilaisilla lukoilla. Lisäksi ottelut ovat edenneet vain kerran ensimmäistä erää pidemmälle. On siis helppo kuvailla singaporelaistunutta lahtelaisottelijaa todelliseksi yleisön suosikiksi.

”Kaikkien kannattaa katsoa tämä matsi, koska suomalaisella on mahdollisuus nousta kehään maailman tasolla rankattua vastustajaa vastaan. Lisäksi, kuten mun matseissa aina, vauhtia ja vaarallisia tilanteita tulee varmasti kahden leffalipun edestä”, Toivonen muistuttaa suomalaisfaneja.

Ottelu on katsottavissa veloituksetta Youtubesta ONE Championshipin kanavalta sekä organisaation omalla ”ONE Super App” -sovelluksella. Ottelukortti alkaa 15.30 Suomen aikaa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s