Ennakko: Cage 51 sekä otteluanalyysi Aspegren vs Honkasalo

Brayan Aspegren ja Jaakko Honkasalo kohtaavat toisensa Cage 51 -illassa. Otteluasetelma on ennakkoon kutkuttavan mielenkiintoinen kortilla, jossa on paljon mielenkiintoisia otteluita luvassa.

Aspegren vs Honkasalo tulee todennäköisesti ratkeamaan siihen kumman vahvuusalueella ottelu käydään. Kuva: Jarno Nurminen

Tästä artikkelista löydät Cage 51 -ennakon lisäksi tarkemman analyysin Brayan Aspegren vs Jaakko Honkasalo -ottelusta ottelijoiden omien kommenttien kera.

Hallitseva amatöörien -93,0kg painoluokan Suomen mestari Brayan Aspegren saa vastaansa äärimmäisen mielenkiintoisessa ottelussa Finnfighters’ Gymin Jaakko Honkasalon. Otteluasetelma on vähintäänkin jännittävä, sillä Aspegrenin pystyottelutaidot hakevat vertaistaan ja toisaalta hurjan fysiikan omaava Honkasalo on tunnettu etenkin jujutsutaidoistaan.

Loop Martial Artsia edustava Aspegren nappasi voiton tämän vuoden SM-kilpailuiden finaalissa Honkasalon tiimikaveri Kirill Andreevista. Sittemmin Aspegren matkusti Liverpooliin valmistautumaan otteluunsa Honkasaloa varten Team Kaobonin salille, jossa harjoittelevat muun muassa UFC-ottelijat Tom Aspinall ja Darren Till. Tuosta matkasta voit lukea tarkemmin tämän linkin takaa.

Honkasalon vahvuudet ovat mattopainissa, josta todisteena on purppuravöiden SM-hopea brasilialaisessa jujutsussa sekä Suomen mestaruus lukkopainissa purppuravöissä viime vuodelta. Honkasalon amatööriura on toistaiseksi ollut melko rikkonainen, sillä edellisen kerran hän on otellut häkissä vuonna 2017. Otteluiden saaminen on ollut hankalaa ja alunperin Honkasalon piti debytoida ammattilaisena huhtikuussa silloin peruuntuneessa Cage 51 -tapahtumassa. Honkasalon paras saavutus amatöörinä on vuoden 2016 MM-pronssimitali. Voit tutustua tarkemmin Jaakko Honkasaloon tämän linkin takaa.

Jaakko Honkasalon vahvin ase on hänen mattopelinsä, mutta tuhovoimaa löytyy myös pystyottelussa. Kuva: Elisa Honkasalo

Otimme yhteyden molempiin ottelijoihin tulevan koitoksen johdosta. Lue alta mitä heillä oli sanottavaa tulevasta kohtaamisestaan.

Jaakko Honkasalo

Millaista ottelua odotat, kun kohtaat Brayan Aspegrenin?

”Hyvä ottelu on tulossa. Tämä on viimeinen amatöörimatsi mulle ja hoidan sen näytöstyyliin. Matsi tulee menemään alusta loppuun mun hallinnassa. Brayanille ei tule yhtään paikkaa koko matsissa.”

Miten ottelu päättyy?

”Matsi menee toisessa erässä kesken ja mä voitan lopetusotteella.”

Mitä niiden vapaaottelufanien pitäisi tietää sinusta, joille nimesi ei vielä ole tuttu?

”Ne jotkaeivät minua vielä tiedä, tietävät kyllä tämän matsin jälkeen.”

Brayan Aspegren

Mitä odotat tapahtuvan, kun häkin ovi sulkeutuu?

”Väkivaltaista ottelua, missä ei peruutella, vaan otetaan miehestä mittaaa.”

Miten ottelu päättyy?

”Tokassa erässä laitan kaverin unille.”

Millainen Brayan Aspegren häkissä nähdään?

”Aggreviisempi kuin koskaan ennen.”

Jos haluat tutustua tarkemmin Brayan Aspegrenin poikkeukselliseen taustaan, voit tehdä sen tämän ottelijaesittelyn kautta.

Cage 51 ennakko

Cage 51 -ilta tarjoaa paljon muitakin mielenkiintoisia otteluita, joista todellakaan vähäisimpänä ei ole illan pääottelu Janne Elonen-Kulmala (15-8-1, 1NC) vs Tuomas Grönvall (6-2-1). Myös tässä ottelussa kyse on pitkälti taitavan pystyottelijan (Elonen-Kulmala) ja etenkin painin saralla kunnostautuneen (Grönvall) ottelijan kohtaamisesta. Ottelu on harvinaista herkkua suomalaisyleisölle, sillä harvoin nähdään kahden kokeneen kotimaisen kamppailijan kilvoittelua ammattilaishäkissä. Kannattaa pitää silmällä Elonen-Kulmalan vastalyöntipeliä sekä Grönvallin väkivahvoja alasvientejä.

Muita mielenkiintoisia otteluita ovat esimerkiksi Eemil Kurhelan ja Omar Tugarevin uudelleen kohtaaminen sekä Suomen mestari Max Hynnisen ja kokeneen arvokisakävijä Karvann Ahmadin kohtaaminen. Elokuisissa SM-kisoissa Kurhela vei voiton pisteillä ja eteni aina Suomen mestariksi asti. Max Hynninen puolestaan antoi myrskyvaroituksen SM-kilpailuissa vieden mestaruuden todella vakuuttavin ottein. Hynnisen otteluista jokainen päättyi lopetusotteella. Ahmadi puolestaan on esittänyt vakuuttavaa painiosaamistaan arvokisoissa heitellen vastustajiaan isokaarisilla heitoilla häkin lattialle näytöstyyliin.

Myös muissa otteluissa olisi paljon perattavaa ennakkoon, mutta sanottakoon että jos olet ammattilaisvapaaottelun ystävä, niin tämä kortti kannattaa katsoa ennakkoluulottomasti myös amatöörien osalta. Kortille on saatu mahdutettua paljon kovan luokan osaamista ja lopetushakuisia ottelijoita.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen ja Elisa Honkasalo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s