Janne Elonen-Kulmala vs Tuomas Grönvall jälkipuheet

Janne Elonen-Kulmala ja Tuomas Grönvall kohtasivat Cage 51 -illan pääottelussa. Tästä löydät jälkipuheet.

Espoon Kehähaiden Janne Elonen-Kulmala sai vihdoin kauan kaipaamansa ehjän suorituksen. Siitä palkintona voitto. Kuva: Jarno Nurminen

Suomalaiset vapaaottelufanit saivat pitkään odottamansa kotimaisen huippukohtaamisen, kun kaksikko otti mittaa toisistaan illan pääottelussa.

Ensimmäisessä erässä molemmat ottelijat pääsivät toteuttamaan vahvuuksiaan. Elonen-Kulmala osui hyvin pystyssä etenkin takakädellään, mutta erän loppua kohden Grönvall sai otteen konkarista ja raastoi tätä painillaan pitkän tovin samalla rokottaen polvilla espoolaisen kylkiin.

Toisessa erässä ”Jamba” hallitsi etäisyyttä iskien pitkältä, kunnes erän puolivälissä Grönvall sai ajettua hänet vasten häkkiä. Elonen-Kulmala pääsi pian kuitenkin irti ja päätyi scramblen päätteeksi Grönvallin päälle hetkeksi. Sitten espoolainen jatkoi tehokasta etäisyyspeliään naputellen painavia osumia erän loppuun saakka.

Kolmas erä lähti käyntiin Grönvallin komennossa, kun hän sai Elonen-Kulmalan molemmista jaloista otteen ja vietyä tämän mattoon kahdesti peräjälkeen. Päällä ollessaan Grönvall löi lyhyitä osumia half guardista, kyynärpääiskuja unohtamatta. Häkkituomari nosti ottelijat pian pystyyn, joka selvästi hämmästytti Grönvallia. Erä jatkui Espoon matadorin johdatellessa Helsingin härkää perässään, kunnes Grönvall ajoi iholle ja sai kontrollin ”Jamban” selkäpuolelta. Grönvall ei kuitenkaan onnistunut saamaan täyttä alasvientiä Elonen-Kulmalan puolustaessa selkäänsä häkkiä vasten ja sitoen Grönvallin rannetta.

Ottelu päättyi Elonen-Kulmalan voittoon hajaäänituomiolla. Lue alta mitä ottelijoilla itsellään oli kerrottavaa häkin tapahtumista.

”Haiallas 3/3 (voittoa)! Joni Salovaara vähän suuttui parista viimeisen erän tilanteesta, mutta lepyttely on jo käynnissä. Valmistauduttiin hillittyyn tuuletukseen keskeytysvoiton jälkeen. Tuuletuksissa onnistuttiin. Nyt on hyvä fiilis”, Elonen-Kulmala kertaa tunnelmiaan. Espoon Kehähaille ilta oli todella onnistunut kolmella voitolla kolmesta ottelusta, kun mukaan lasketaan Omar Tugarevin ja Max Hynnisen voitot.

Tavoitimme myös niukan tappion kärsineen Tuomas Grönvallin heti ottelun päätyttyä: ”Kaksi erää ottelin suunnitelman mukaan, toinen erä oli huono. Oma mieliteeni on, että kaksi erää voitin ja yhden hävisin – suoraan ottelun jälkeen on vaikea antaa tarkempaa vastausta. Minua ihmetyttää kehätuomarin toiminta kolmannen erän mattotilanteessa, josta syntyi käsittämätön ylösnosto.” Grönvall viittaa tilanteeseen, jossa häkkituomari nosti ottelijat ylös Grönvallin lyödessä Elonen-Kulmalaa half guard -positiosta päältä.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s