Tommi Pulkkanen valmiina huipputurnaukseen

Tommi Pulkkanen ottelee tulevana viikonloppuna arvostetussa Polaris-turnauksessa. Uusi konsepti kantaa nimeä Polaris SQUADS Gi.

Polaris SQUADS Gi tarjoaa huippuviihdettä parhaaseen katseluaikaan. Suomalaisfaneja ilahduttaa Tommi Pulkkasen läsnäolo arvostetussa kilpailuissa. Kuva: Polaris Professional

Tommi ”SpaghettiBJJ”Pulkkanen pääsee jälleen esittelemään taitojaan maailmalle, kun hän osallistuu Polariksen SQUADS-turnaukseen 7.11. Tällä kertaa syyskuun lopussa esitellyssä formaatissa otellaan aiemmasta NoGi-versiosta poiketen kuitenkin puku päällä. Turnaus on katsottavissa tulevana lauantaina ympäri maailman, sillä lähetys näkyy suorana Southampatonista UFC Fight Passin kautta.

Edellisen turnauksen vei nimiinsä Team UK / Ireland pistein 1-0, mutta tämänkertaisissa joukkueissa on huomattava määrä uusia urheilijoita. Ainoastaan Pulkkanen ja Bradley Hill olivat mukana edellisessä SQUADS-turnauksessa. Pulkkasen edustamassa Team Europessa on hänen lisäkseen kolme muuta alle 75-kiloista taituria – Espen Mathiesen, Leon Larman ja Pedro Paquito. Alle 95-kiloisten nelikossa puolestaan on huiput Tommy Langaker, Adam Wardzinski, Luca Anacoreta sekä Max Lindblad.

Team UK on rakennettu seuraavasti: Bryn Jenkins, Adam Adshead, Tyrone Elliott ja Sam Gibson muodostavat puoliskon, jotka painavat alle 75 kiloa. Sean Coates, Arya Esfandmaz, Bradley Hill ja Marcos Nardini puolestaan tuovat mukanaan raskaan aseistuksen aina 95 kiloon saakka.

Polaris SQUADS Gi otellaan samalla formaatilla kuin aiempikin turnaus, ainoastaan urheilijoiden varustus on eri kuin viimeksi. Kilpailu koostuu kahdesta 40 minuutin puoliskosta ja tauosta. Puoliskot koostuvat viiden minuutin otteluista eliminaatioperiaatteella, eli voittavan joukuueen urheilija jää aina tatamille. Valmistautumisaikaa seuraavaan koitokseen jää ainoastaan puoli minuuttia. Joukkueet valitsevat itse järjestyksen, jossa urheilijat astelevat tatamille. Painoluokat ovat ainoastaan joukkueiden muodostamista ja pisteytystä varten. Mikäli alemman painoluokan ottelija onnistuu voittamaan ylemmän painoluokan vastustajan, niin hänen joukkueensa saa kolme pistettä. Muissa tapauksissa ottelun voitosta saa yhden pisteen. Voittaa voi ainostaan lopetusotteella. Muissa tapauksissa ottelun lopputulos on tasapeli ja molemmat ottelijat eliminoituvat.

Illan kruunaa kymmen minuutin mittaiseksi kaavailtu superottelu, jossa Ash Williams ja Tom Halpin ottavat mittaa toisistaan voittaakseen himoitun höyhensarjan (65,8kg/145lb) Polaris-mestaruuden.

Otimme yhteyden Team Europen konkariin, Tommi Pulkkaseen, tiedustellaksemme Lahden jujutsutaiturin tunnelmat tulevasta koitoksesta.

Miten valmistautuminen kilpailuun on sujunut?

”Valmistautuminen on sujunut varsin hyvin. Olen pystynyt harjoittelemaan normaalisti poikkeustilojen aikana. Edellisestä Polariksestakaan ei ole montaa viikkoa aikaa, niin on loistavaa päästä kisaamaan aktiiviseen tahtiin. Olen pysynyt myös ehjänä koko valmistautumisen ajan, mikä on todella tärkeää.”

Missä koet teidän joukkueen vahvuudet olevan verrattuna Team UK:hin?

”Uskon Team Europen olevan kaikenkaikkiaan teknisempi ja taitavampi joukkue. Meidän ottelijoiden tyylit sopivat myös äärimmäisen hyvin näihin sääntöihin.”

Kenet koet kovimmaksi haasteeksi?

”Tällä tasolla kaikki ottelijat ovat todella taitavia, joten tilaa virheille ei ole. Viiden minuutin aikaraja tulee varmasti olemaan monessa ottelussa suurin haaste ja on tärkeää olla todella aggressiivinen.”

Kenet haluaisit kohdata?

”Kohtaan mielelläni kenet tahansa vastustajajoukkueen ottelijoista. Toivottavasti tapahtumassa tulee paljon lopetuksia, niin pääsisin ottelemaan mahdollisimman monta ottelua isoissa valoissa.”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Polaris Pro Grappling

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s