Sigma Jiu-Jitsu – uusi toimija suomalaiseen jujutsukenttään

Sigma Jiu-Jitsu tähtää korkealle Tommi Pulkkasen johdolla.

Sigma Jiu-Jitsu lupaa uusia toimintapoja perinteisten rinnalle. Kuva: Tommi Pulkkanen

Yksi suomalaisen jujutsuskenen ehdottomia huippunimiä, Tommi Pulkkanen, aikoo avata oman salin Lahteen sekä luoda uuden tiimin. Lahden päämajana toimiva sali kantaa samaa nimeä kuin tiimi, Sigma Jiu-Jitsu. Tiimin pääarkkitehtina toimii luonnollisesti mattotaituri Pulkkanen itse.

Pulkkanen kuvailee Ikuiselle Peruskurssille, että uusi sali tulee olemaan puhtaasti jujutsuun keskittyvä. Jujutsun saloja tullaan harjoittamaan sekä puvulla että ilman. ”Haluan tarjota mahdollisimman laadukasta jujutsutoimintaa eri tasoryhmille aloittelijoista korkean tason kilpailijoihin”, lahtelainen avaa pyhättönsä tarjontaa.

Millaiset puitteet?

Sali tulee sijaitsemaan Lahden keskustan tuntumassa. Puitteet urheilemiseen ovat todella hyvät. Tatamialue tulee olemaan laaja, eikä tilassa ole harjoittelua haittaavia pylväitä. Samassa rakennuksessa toimii myös fysiikkaharjoittelukeskus joka tekee yhteistyöä salin kanssa”, Pulkkanen kertaa

Laji-ihmisiä lämmittää varmuudella se, että Sigma Jiu-Jitsun on tarkoituksena järjestää aktiivisesti kilpailuita, sekä erilaisia harjoitusleirejä kunhan koronan mukanaan tuomat lieveilmiöt hellittävät. Pulkkanen kertoo myös, että Sigma Jiu-Jitsun tiimin urheilijoille on suunnitteilla ainutlaatuinen tukisysteemi uran rakentamista varten.

Uudenlaisia metodeja ja kattavat harjoitteluajat

”Haluan mahdollistaa mahdollisimman monen ihmisen jujutsun harrastaminen tavoitteista riippumatta. Olkoon tavoitteena sitten kohottaa kuntoa taikka voittaa mestaruuksia, niin kaikille löytyy sopivat harjoitukset päivittäin laadukkaassa valmennuksessa”, Pulkkanen lupaa.

Edellisen kerran Pulkkanen nähtiin kilvoittelemassa tatamilla arvostetussa Polaris SQUADS Gi -kilpailussa osana euroopan joukkuetta. Kuva: Polaris Professional

”Hommat tullaan hoitamaan hieman eri tyylillä verrattuna siihen miten Suomessa on perinteisesti totuttu. Ohjattuja harjoituksia tulee olemaan aamuin sekä illoin, joten jujutsun laadukas harjoittelu on mahdollistettu aikatauluista riippumatta”, Pulkkanen valottaa suunnitelmiaan.

Kysyttäessä tarkemmin, mitä lahtelainen tarkoittaa, hän viittaa lukuisiin kokemuksiinsa seminaarimatkoiltaan ulkomailla. Niissä saaduista kokemuksista Pulkkanen aikoo ammentaa uusia toimintamalleja myös omalla salillaan. Pyrkimys on ennen kaikkea laadukkaaseen toimintaan jujutsun saralla. Lisäksi jotakin uutta verrattuna perinteiseen suomalaiseen seuratoimintaan kuuleman mukaan on lupa odottaa.

Kuten aiemmin kerroimme, tuntien opetuksesta ja sisällöstä vastaa pääosin Pulkkanen itse. Hän kuitenkin kertoo, että hänellä tulee olemaan myös useita laadukkaita apukäsiä harjoitusten ohjaamisen avustamisessa.

Pulkkasen ajatuksena on, että aikanaan Sigma Jiu-Jitsun tiimi tulisi leviämään myös Lahden päämajaansa laajemmalle. Kiinnostusta tiimiä koskien on ollut laajalla rintamalla. ”Minulle on tullut heti kyselyitä tiimiin liittymisestä, niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Seurat tulevat saamaan selkeitä etuja tiimin kautta, mutta Sigman suurempi levittäminen tulee olemaan enemmän ajankohtaista tulevaisuudessa”, hän valottaa tulevaisuuden suunnitelmia.

Sigma Jiu-Jitsun mukanaan tuoma uusi raikas tuulahdus on tervetullut suomalaiseen jujutsuskeneen, joka voi muutenkin oikein mainiosti. Pulkkasen näytöt maailmalla ovat varmasti omiaan herättämään kiinnostusta mahdollisissa oppilaissa. Jäämme siis mielenkiinnolla seuraamaan, mitä Lahden suunnalta tuleman pitää.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Tommi Pulkkanen ja Polaris Professional

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s