Tuomas Simola lupaa viedä urheilijat suorituskykynsä äärirajoille uudella konseptillaan

Tuomas Simola aikoo haastaa salien kovimmat karjut kamppailemaan kanssaan.

Tuomas Simola on päättänyt kääriä hihansa ja ryhtyä toimiin saadakseen kamppailuskeneen eloa. Kuva: Jarno Nurminen

Kamppailu-urheilun monitoimimies Tuomas Simola ei anna koronan lamauttaa kotimaista kamppailukenttää, vaan hyökkää haasteeseen luovalla ratkaisulla helpottaakseen omaa ja kanssaurheilijoidensa pandemiakurimusta.

Sponsorin mukaan nimetty Teho Challenge on uusi konsepti, jossa Simola pyrkii kiertämään ympäri valtakuntaa haastamassa maamme taitavimpia ottelijoita lukkopainiotteluihin. Uuden konseptin ajatus on, että samalla kun ottelijat saavat poikkeusaikana arvokasta ottelukokemusta, pystyvät he myös tarjoamaan laadukasta urheiluviihdettä kamppailun ystäville.

”Haluan korostaa, että vaikka ottelut käydään tosissaan vääntäen, on ne tarkoitus käydä hyvässä urheiluhengessä. Ystävyysotteluiden henki mahdollistaa todella kiinnostavia matseja, jossa voin kohdata myös entuudesta tuttuja kavereita ja eri painoluokkien urheilijoita. Homman mahdollistaa Timanttiporaus Teho Oy, joka muun muassa tarjoaa vastustajille ottelupalkkion (100 euroa), joten iso hatunnosto Teholle!”, Simola taustoittaa uutta konseptiaan.

Otteluiden kestoa ei ole ennalta määrätty ja ottelu päättyy vasta kun jompikumpi ottelijoista saa vastustajansa luovuttamaan lopetusotteella. Säännöissä sallitaan kaikki ADCC-lukkopainin lopetustekniikat.

Mistä Simola sai ajatuksen järjestää otteluita uudella tavalla? Vallitsevan tilanteen pitkittyessä lahtelainen löysi luovan keinon kamppailupiireissä pitkään mukana olleelta toverilta:

”Ideassa yhdistyi nykyisen koronatilanteen haasteet ja pitkäaikainen unelma. Kuten kaikki tietävät, koronan takia kamppailutapahtumia ei juurikaan ole tällä hetkellä. Tämän konseptin avulla pystytään tarjoamaan koronaturvallisesti otteluita urheilijoille ja laadukasta kamppailuviihdettä faneille.

Yhtään vastustajaa ei vielä ole julkaistu, mutta moni varmasti näkisi mielellään kuvassa kamppailevat Lauri Karppisen ja Perttu Tepposen tatamilla. Kuva: Jarno Nurminen

Henkilökohtaisesti minua kiehtoo ”no time limit/submission only” -ottelut. Olen aina halunnut päästä ottelemaan niissä. Jos tutkii jujutsun historiaa, niin juuri näillä säännöillä lajin alkuvuosina oteltiin Brasiliassa. Kyseiset säännöt ovat todellinen tulikoe urheilijan henkiselle kantille sekä fysiikalle ja tarjoavat erittäin jännittävän kokemuksen otteluita seuraaville faneille. Nyt otetaan siis miehestä mittaa! En kuitenkaan voi itse omia tätä ideaa, vaan kunnia kuuluu idean isälle, kamppailuvaikuttaja Ilkka Oudalle.”

Totta on, että kulunut vuosi on ollut todella haasteellinen monelle kamppailu-urheiljalle. Simolan konseptin toteutuessa mahdollistaa se harvinaisia mahdollisuuksia kilpailla ainakin muutamille ottelijoille. Otimme yhteyden Lahteen selvittääksemme, mistä tarkemmin on kyse.


Kuinka monta ottelua on tarkoitus järjestää?

”Alustavasti viidestä kymmeneen ottelua kevään aikana. Toisaalta, jos homma saa kunnolla tuulta alleen, niin eihän sitä tiedä miten suureksi tämä kasvaa. Vaikka toivottavasti ensi vuoden aikana päästään normaaliin maailmantilanteeseen ja kisakalenteriin, niin voihan näitä matseja otella arvokisojen välisenä aikana jatkossakin.”

Mistä ottelut on katsottavissa?

”Ottelut on katsottavissa Youtubesta. Tarkoituksena on kuvata yhden kameran livestriimi ottelusta, sekä seuraavalla viikolla julkaistava editoitu ottelupäivä-video, jossa useammalla kameralla kuvatun ottelun parhaiden palojen lisäksi olisi haastatteluita ja tunnelmia ottelupäivältä.”  

Kuinka monta ottelua olet saanut sovittua?

”Nyt on neljä ottelua lukittu. Eli ottakaa myös vielä rohkeasti yhteyttä sähköpostilla tähän osoitteseen.


Mitä ihmiset voivat odottaa näkevänsä?

”Uuden ja ennakkoluulottoman konseptin, jossa pääsee kotisohvalta seuraamaan laadukasta kamppailuviihdettä. Koska ottelut käydään loppuun asti, on livestriimin seuraaminen erittäin jännittävää. Ottelu voi kestää kymmenistä sekunneista jopa tuntikausiin, mutta lopetus nähdään varmasti! Fanit tulevat näkemään urheilijat suorituskykynsä äärirajoilla.”

Ensimmäistä vastustajaansa Simola ei vielä halua paljastaa, mutta kertoo että nimi julkaistaan vielä tämä vuoden puolella. ”Voin jo nyt sanoa, että tulen kohtaamaan nykyhuippuja, tulevaisuuden lupauksia ja lajilegendoja.”

Kovin kauaa ei tarvitse kotisohvilla joulun jälkeen odotella, sillä ottelurupeaman on määrä alkaa jo heti tammikuussa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen

Yksi kommentti artikkeliin ”Tuomas Simola lupaa viedä urheilijat suorituskykynsä äärirajoille uudella konseptillaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s