Omran Chaabanille luvassa kova haaste

Omran Chaaban saa vastaansa kokeneen irlantilaisottelijan huhtikuussa Dublinissa.

Omran Chaaban on nuoresta iästään huolimatta sakeissa liemissä keitetty. Kuva: Jarno Nurminen

Irlantilaista Team KF Martial Artsia edustava Omran Chaaban (1-0-0) on onnistunut siinä, missä moni muu ammattilainen on toistaiseksi jäänyt vielä nuolemaan näppejään. Chaabania nimittäin odottaa ottelu huhtikuun 3. päivä, mikäli koronarajoitukset eivät torpedoi nuoren suomalaisen seuraavaa haastetta. Vaikka huhtikuuhun on vielä pitkä matka, niin siitä huolimatta nykyisen tiedon valossa Chaaban olisi vuoden ensimmäinen suomalaisottelija, joka kipuaa häkkiin. Toivottavasti näemme kuitenkin myös muita suomalaisia kamppailemassa jo heti alkuvuodesta.

Chaabanin on tarkoitus otella Cage Legacy 13 -illassa paikallista John Redmondia vastaan. Redmond (7-15-0) on kokenut irlantilainen, jolla on takanaan muun muassa viisi ottelua Cage Warriorsin ja kaksi Bellatorin riveissä. Mollivoittoisesta ottelurekordistaan huolimatta Redmond ei ole missään nimessä huono ottelija, onhan hän napannut voiton muun muassa hiljattain UFC:n riveihin siirtyneestä Modestas Bukauskasista ensimmäisen erän teknisellä tyrmäyksellä 2016.

29-vuotias Redmond on Chaabanin tapaan melko pitkä (191cm) ja ulottuva ottelija, jonka voitot sekä tappiot ovat tulleet lähes poikkeuksetta tyrmäyksellä tai lopetusotteella. Ammattilaisotteluissaan Redmond on voittanut ja hävinnyt vain kerran tuomaripistein, vaikka otteluita on yhteensä kertynyt 22 kappaletta.

Omran ”Lebanese Gorilla” Chaaban teki ammattilaisdebyyttinsä Cage Warriorsin Corkin illassa marraskuussa 2019 voitettuaan ensin samana vuonna Suomen mestaruuden painluokassa 83,9 kiloa. Cage Warriorsissa Chaaban otteli painoluokassa -77kg, mutta nyt huhtikuussa ottelupainoksi on sovittu Chaabanille tutumpi 83,9 kiloa. Chaaban voitti ensimmäisen ottelunsa vakuuttavasti kaikin tuomariäänin. Tiedustelimme tarkemmin Chaabanin taustoja ennen ammattilaisdebyyttiä ja tuohon haastatteluun voit tutustua tämän linkin takaa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s