Kun ahneudella ei ole rajaa – Viaplay PPV esittää: Conor McGregor vs Dustin Poirier

Mikä saa UFC-fanit kiehumaan kiukusta ja on samalla varma talven merkki? Tammikuu, Conor McGregor ja PPV-ilta Viaplayssa.

Yksi vuoden isoimmista kohtaamisista on saanut myös suoratoistopalvelun kaivamaan vanhat temput naftaliinista. Kuva: UFC

Olen kirjoittanut tästä samasta asiasta aiemminkin, mutta koska aihe korventaa sisintäni kiirastulen lailla, en voi olla nostamatta sitä esille jälleen nyt kun se on ajankohtainen. Kupletin juoni lyhykäisyydessään on se, että kun Viaplayn toimiston tavoittaa uutiset Conor McGregorin paluusta häkkiin alkaa myyntiosastolla infernaalinen kuhina. Joku tai jotkut toimiston syövereissä ovat saaneet päihinsä myrkyllisen idean, jonka johdosta suomalaisten kamppailufanien tulisi kantaa käteisvarantonsa kuukausimaksun lisäksi nyt myös PPV-illan johdosta Viaplayn konttorille.

Kuin varkain Viaplayn sosiaalisen median kanaviin on UFC 257 -otteluillan lähestyessä noussut tuttu teema. Mikäli haluat katsella lajin kiistatta suurimman tähden otteita sunnuntain vastaisena yönä, tulee sinun maksaa 49,99 euroa normaalin kuukausimaksun lisäksi. Eli siis 50 euroa lähetyksestä, joka alkaa 01.30 Suomen aikaa – ei kuulosta kovin houkuttelevalta.

Viaplay on aiemminkin tehnyt täysin vastaavia maneereita McGregorin astellessa häkiin. Joka ikinen kerta päätös on herättänyt massiivista vastustusta kamppailufanien keskuudessa ja itse asiassa ensimmäisellä kerralla vastustus johti siihen, että PPV-kokeilu peruttiin. Syynä tähän lienee ollut valtava palauteryöppy sosiaalisen median kanavissa sekä etenkin kuukausitilauksien irtisanomiset.

Myös tällä kertaa ilmoitus PPV-illasta on aiheuttanut suurta paheksuntaa ja raivoa Viaplayn asiakkaiden keskuudessa. Alle vuorokausi sitten tehty sosiaalisen median päivitys on kerännyt lukuisia kitkeriä kommentteja lisämaksuista johtuen ja se on mielestäni täysin ymmärrettävää.

Vuosi sitten kirjoitin suoratoistopalvelun PPV-farssista näin:

Edellisen kerran Viaplay yritti härskiä taktiikkaansa vuoden 2018 syyskuussa kun Conor McGregorin ja Khabib Nurmagomedovin silloinen lokakuun ottelu oli vahvistunut. Muutamassa viikossa Viaplaylla kuitenkin palattiin todellisuuteen ja ymmärrettiin etteivät suomalaisfanit olisi valmiita maksamaan jo muutenkin arvokkaan kuukausipaketin lisäksi 60 euroa yhdestä illasta ja PPV-päätös pyörrettiin. Kuluttajalle tämä jättää erikoisen kuvan Viaplayn toiminnasta. Onko tarkoitus aina toisinaan kokeilla kepillä jäätä, josko suomalaisfanit yhtäkkiä olisivatkin halukkaampia maksamaan isoista UFC-illoista lisähintaa? Rakas Viaplayn päättävä taho, uskon edustavani enemmistöä kun kerron tässä oman kantani: ei ole.

Nyt jos koskaan suomalaisilla vapaaottelufaneilla on mahdollisuus vaikuttaa. Jokainen maksettu PPV-katseluoikeus kertoo Viaplaylle ja heidän yhteistyötahoilleen, että tämä toimintamalli on hyvä Suomessa. Toisaalta, jokainen päätos olla maksamatta PPV-illasta antaa yhtä lailla vahvan signaalin, että kuukausimaksun lisäksi PPV-maksu ei sovi kuluttajille.Viaplay Fightingin Facebook-postauksessa muutama asiakas onkin jo kertonut irtisanovansa asiakkuutensa tyytymättömyydestään johtuen. Aika näyttää mihin kaikkeen Viaplayn valitsema polku johtaa.

Ikävä kyllä vaikuttaa siltä, että Viaplayn toimistolla ei ole opittu edellisistä kerroista mitään. Aiemmasta kahdesta kerrasta tutuksi tulleet asiakaspalvelun automaattivastaukset ovat ainakin vielä toistaiseksi loistaneet poissaoloillaan, mutta seuraamme mielenkiinnolla tilanteen kehittymistä.

UFC 257 -ilta on itsessään hieman kaksijakoinen. On totta, että illan pääottelu Conor McGregor (22-4-0) vs Dustin Poirier (26-6-0) on timanttinen uusintaottelu, jonka panoksena saattaa olla jopa jo kerran eläköityneen Khabib Nurmagomedovin kohtaaminen mestaruusottelussa. Yhtä lailla esipääottelu Dan Hookerin (20-9-0) ja entisen Bellator-mestari Michael Chandlerin (21-5-0) välillä on erittäin mielenkiintoinen. Muu osa ottelukortista onkin sitten jo selvästi vähemmän tähtisadetta sisällään pitävä. Suomalaisille vapaaottelun suurkuluttajille tuttuja nimiä lienevät ainakin Teemu Packalénin tyrmännyt Ottman Azaitar sekä Amir Albazi, jonka oli määrä kohdata Abdul Hussein viime huhtikuussa. Lajia hieman vähemmän seuraaville nuo nimet lienevät täysin mitään sanomattomia.

Kuten tekstistä varmasti käy ilmi, on oma kantani se, että PPV-malli ei Suomeen sovi. Mielestäni on posketonta, että kuluttajana maksaisin normaalin kuukausimaksun lisäksi vielä 50 euroa lisää vain nähdäkseni yhden ottelijan astuvan häkkiin. Näin ollen en aio myöskään PPV-maksua maksaa, sillä se on ainoa tapa, jolla voin kuluttajana antaa selvän viestin palveluntarjoajan suuntaan tyytymättömyydestäni.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: UFC

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s