Glenn Sparvin matkassa UFC-kulissien takana

Mitä kaikkea UFC:ssa tapahtuu otteluviikon aikana? Ota selvää hyppäämällä hetkeksi Glenn Sparvin matkaan Arabiemiraatteihin.

Voisiko Glenn Sparv tuoda siunausta suomalaisille kamppailufaneille pääsemällä ottelemaan UFC:ssa? Kuva: Glenn Sparv

UFC vieraili jälleen tammikuussa Abu Dhabissa, kun kolmen otteluillan Fight Island -viikkoa tähditti Conor McGregorin ja Dustin Poirierin välinen massiivinen ottelu. Otteluillat näyttivät fanien silmiin hyvin tyypillisiltä, joskin sillä erotuksella, että katsomossa oli tavallista vähemmän faneja läsnä. Kulissien takana tapahtuu kuitenkin paljon normaalista poikkeavaa, kun maailman suurin vapaaotteluorganisaatio tekee kaikkensa välttääkseen koronatartuntojen levittämistä.

Tätä hieman poikkeavaa artikkelia varten haastattelimme ahkerasti maailmalla viihtyvää ammattilaisvapaaottelija Glenn Sparvia (22-7-0), joka oli taas kerran UFC-viikolla mukana Justin Tafan kulmatiimin jäsenenä.

Olit Justin Tafan mukana UFC Fight Islandilla Abu Dhabissa. Millainen kokemus otteluviikko oli sinulle? 

”Otteluviikon kokemus oli oikein hyvä. Ymmärtääkseen kaiken sen työmäärän, mitä UFC tekee pandemian aikana Fight Islandilla, on se nähtävä omin silmin. Ei jäänyt epäilystäkään etteikö UFC tekisi kaikkensa tehdäkseen tapahtumastaan niin turvallista kuin mahdollista. En edes halua spekuloida kuinka paljon rahaa siihen käytettiin, mutta halvalla ei noista järjestelyistä ole mahdollista selvitä.”

Kertoisitko faneille, että miksi olet päätynyt Justin Tafan kulmatiimiin?

”Olen tuntenut Justinin jo pitkään, koska olemme harjoitelleet yhdessä Thaimaassa. Olen auttanut häntä hänen kahdessa viimeisessä UFC-ottelussaan ja sen lisäksi muutamia muitakin UFC-ottelijoita Uudesta-Seelannista sekä Australiasta. Tuolla tavoin olen sitten päätynyt myös osaksi Justinin kulmatiimiä. ”

Mitä varotoimenpiteitä ottelijan kulmatiimille tuli koronan johdosta? 

”Koko prosessi aloi kymmenen päivää ennen reissuun lähtemistä koronatestauksella. Toinen koronatesti tehtiin 72 tuntia ennen lentoa ja kahden negatiivisen tuloksen jälkeen sai matka alkaa. Kun kone saapui Abu Dhabiin minut noudettiin autolla ja kuljetettiin pikalinjaa pitkin läpi tullin ja rajatarkastuspisteen. Sitten matka hotellille jatkui saman minua varten järjestetyn auton kyydillä.

Hotellilla UFC:n henkilökunta otti minut vastaan ja ohjasi minut suoraan heidän omalle koronatestauspisteelle näytettä ottamaan. Sen jälkeen olin hotellihuoneessani karanteenissa ja 24 tunnin kuluttua UFC:n henkilökunnan tekemän koronatestin jälkeen minut testattiin uudestaan. Kun tämän neljännenkin testin tulos oli negatiivinen sain luvan liikkua ”kuplassa”, joka tarkoittaa hotellin aluetta. Tämä ei kuitenkaan ole mikään ihan tavallinen ”kupla”, vaan todella hieno hotelli ja saatoimme esimerkiksi tilata ruokaa ihan milloin tahansa.

Viides testi tehtiin 48 tuntia ennen ottelua ja kuudes testi 72 tuntia ennen lähtöä takaisin Suomeen. Kahdeksas koronatesti odotti minua heti Suomeen saapuessani ja viimeisen kerran minut testatiin 72 tunnin kuluttua tuosta testistä.”

Millainen tunnelma areenalla oli poikkeusolosuhteissa? 

”Tunnelma oli aika hyvä. Se oli varmasti parempi kuin ilman yleisöä, mutta otteleminen vaatii mielestäni yleisön paikan päälle. Väkivalta ei ole samanlaista, jos ei pääse kuulemaan yleisön mylvintää.

Pukuhuonetilat ja lämmittelyalue desinfioitiin jokaisen ottelijan jälkeen. Ottelun päätyttyä lääkärit tarkastivat ottelijat ja heti sen jälkeen meidät lähetettiin takaisin hotellille, jotta kulisseissa liikkuvien ihmisten määrä voitiin pitää mahdollisiimman pienenä.”

Miten saitte pidettyä yllä hyvää henkeä Tafalle, jotta valmistautuminen otteluun sujuisi mahdollisimman hyvin?

”Se on helppoa. Meillä säilyy sama tunnelma aina ulkopuolisista olosuhteista huolimatta. Samoalaiset haluavat vain päästä tappelemaan! Kun olet ottelija, niin sinun pitää aina pystyä keskittymään tulevaan koitokseen olosuhteista riippumatta.”

Kun olet mukana UFC-illoissa, niin otatko itse kontaktia esimerkiksi match makereihin, jotta tulisit heille tutuksi tai pyritkö jollain muulla tavalla hyödyntämään tapahtumat myös oman urasi kannalta? 

”Kyllä. Pyrin aina keskustelemaan heidän kanssaan ja he ovat kyllä tietoisia minusta. Tähän saakka olen vain ollut valitettavasti väärässä paikassa väärään aikaan.”

Mitä olit mieltä ottelun lopputuloksesta? 

”Tafa otteli hyvin, mutta tuomareiden päätös oli paskaa. Hän voitti ensimmäisen ja kolmannen erän, joten pisteidein olisi kuulunut olla 29-28 Tafan hyväksi. En ymmärrä mitä tuomarit oikein pisteyttivät.”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Glenn Sparv

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s