Aste vs Tuomas Simola – räppäri ennakkoluulottomana tatamille

Räppäri Aste tunnetaan parhaiten lyyrisistä aseistaan, mutta purppuravöiden Euroopan mestari on taitava myös tatamilla.

Aggressiivisesta painityylistään tunnettu Aste ei kaihda kovaakaan haastetta. Kuva: Juuli Aschan

Räppäri Asteena tunnettu Jani Sutelainen kohtaa Euroopan kovimpiin lukkopainijoihin lukeutuvan Tuomas Simolan tulevana lauantaina 20. helmikuuta Teho Challenge -lukkopainiottelussa. Sutelainen itse kantaa lanteillaan ruskeaa vyötä ja on kahden vuoden takaa purppuravöiden Master 1 -sarjan Euroopan mestari, kun taas Simola puolestaan on etenkin lukkopainissa meritoitunut mustavyö.

Ottelu on osa Simolan alulle panemaa Teho Challenge -haastekilpailua, josta voit lukea tarkemmin tästä aiemmin julkaisemastamme artikkelista. Uuden konseptin ajatus on, että samalla kun ottelijat saavat poikkeusaikana arvokasta ottelukokemusta, pystyvät he myös tarjoamaan laadukasta urheiluviihdettä kamppailun ystäville.

“Olen jo vuosikausia valmistautunut aina tammikuussa Portugalissa järjestettäviin brassijujutsun EM-kisoihin. Nyt kun kisat ja kaikki muukin on peruttu, olen kaivannut jotain mikä motivoi treenaamaan”, Aste kertaa syitä haasteeseen tarttumiseen.

”Kun Tuomas heitti somessa yleisen haasteen, laitoin saman tien viestiä. Mikä oliskaan parempi haaste kuin kohdata yksi Euroopan kovimmista lukkopainijoista.Nyt kun ottelu lähestyy, tää ei tunnukaan enää kovin hyvältä idealta! Toivottavasti tämä on viesti muillekin, että jos mäkin uskallan mennä mukaan, niin miksei muutkin.”

Ennakkoasetelma on Asteelle objektiivisesti katsottuna vähintäänkin haastava, sillä Simola on häntä merkittävästi isompi sekä sakeissa liemissä keitetty lukkopainija. Lisäksi, toisin kuin räppärille, lukkopaini on Simolalle ehdottomasti hänen bravuurilajinsa. ”Matsi käydään luovutukseen asti ilman pukua ja vapailla säännöillä. Lukkopaini ei oo mun ykköslaji, joten lähden altavastaajana matsiin. Varsinkin kun Tuomas on mua monta painoluokkaa isompi. Mutta on mulla aseita isompiakin vastaan! Katsokaa lauantaina klo 14 suorana YouTubesta miten mun käy!”, Aste tuumaa tulevasta koitoksestaan.

Nähtäväksi jää onnistuuko räppäri viekkaudellaan tekemään Poikkeuksen sääntöön, vai onko hänen osansa olla lauantaina urhea Ötökkä myrskyssä.

Ottelusta on saatavilla livestream Tuomas Simolan YouTube-kanavalla lauantaina 20.2. klo 14.00.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Juuli Aschan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s