Hannan Housmand ryöstöretkelle viikinkien maille

Hannan Housmand (3-0-1) matkaa viikinkien maille Ruotsin Västeråsiin taistelemaan kunniasta.

Hannan Housmand aikoo tulevana lauantaina tukahduttaa ruotsalaisdebytantin pyristelyt. Kuva: Jarno Nurminen

Finnfighters’ Gymiä edustava Hannan ”Human Terrier” Housmand kohtaa tulevana lauantaina ammattilaisdebyyttinsä tekevän Zoran Milicin (Västerås Fight Club) Västeråsin illassa. Ottelu käydään osana Fight Club Rush 8 -iltaa ja se on katsottavissa kätevästi UFC Fight Passin kautta. Tällä hetkellä saatavilla olevien tietojen perusteella Housmandin ottelu olisi illan neljäs. Ottelukortin on määrä alkaa kello 19.00 Suomen aikaa.

Tavoitimme turkulaisen kommentoimaan tulevaa koitostaan. Lue alta mitä ”ihmisterrieri” tuumaa lauantain menusta.

Zoran Milicin oli alunperin tarkoitus kohdata Rohullah Yousefi -niminen ottelija, josta ei ole juurikaan mitään tietoa saatavilla. Syystä tai toisesta ottelu peruuntui ja se avasi Housmandille mahdollisuuden nousta häkkiin pikakomennuksella: ”Manageri soitti mulle 12 päivää ennen tapahtumaa ja kysyi, että olisinko kiinnostunut ottelemaan 57 -kiloisissa, kun yksi ottelija oli loukkaantunut. Tartuin heti tilaisuuteen, vaikka oma paino oli tuolloin 66 kiloa”, Housmand selventää tilannetta.

Kysyttäessä tulevasta vastustajastaan Housmand kuvailee seuraavasti: ”Tiedän ainakin, että hänellä on K1-tausta ja ihan hyvät kädet.” Ruotsalaisen amatööriuran kuudesta tappiosta kolme on tullut pisteillä, kaksi lopetusotteella ja yksi teknisellä tyrmäyksellä. Molemmat voitot ovat puolestaan tulleet täyden ajan jälkeen tuomareiden pisteillä.

Housmandin kaikki aiemmat ottelut ammattilaisena on käyty painoluokassa 61.2 kiloa. Tulevana lauantaina tilanne on kuitenkin toinen, sillä ottelun painorajaksi on sovittu Zoran Milicille tutumpi 56,7 kiloa. ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun ottelen tuossa painoluokassa ja olen innoissani siitä. Toki jännittää, koska minulla on 1,5 vuotta taukoa ollut ottelemisesta ja matsi tuli niin nopealla varoitusajalla. Pitää vielä pudottaa painot”, Housmand kuvailee tulevan viikon ohjelmaa.

Ottelun kulkua Housmand ei spekuloi, mutta se on selvää, että Ruotsiin saakka ei lähdetä häviämään: ”En yleensä mieti, että miten aion voittaa otteluita. Mietin vain sitä, että aion väsyttää ja dominoida vastustajan omilla vahvuuksillani. Jos tulee lopetus, niin sitten tulee ja jos ei tule, niin olen valmis ottelemaan 3x5min. Mietin vain sitä, että oma käsi nousee voiton merkiksi, eikä ole väliä miten voitto tulee, vaikka tyrmäys tai lopetusvoitto olisi toki hieno asia.”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s