Olli Santalahti solmi huippusopimuksen

Olli Santalahti (11-2-0) on juuri solminut merkittävän sopimuksen bahrainilaisjätin kanssa.

Olli Santalahti pääsee pian jälleen häkkiin näyttämään osaamistaan. Kuva: Jarno Nurminen

26-vuotias Finnfighters’ Gymin kasvatti, Olli Santalahti, sai neuvoteltua uransa toistaiseksi merkittävimmän sopimuksen, kun muste Brave Combat Federationin sopimuksessa vielä kuivuu. Santalahden uusi sopimus kattaa yhteensä viisi ottelua, jotka turkulaisen mukaan on tarkoitus otella tiiviillä aikataululla: ”Tarkoituksenani on otella nuo viisi ottelua alle kahteen vuoteen. Braven puolesta sanoivat, että he pyrkivät järjestämään asiat niin, että tuo onnistuu.” Myöhemmin Santalahti vielä täsmentää, että hän pyrkii ottelemaan kaikki viisi ottelua alle puolentoista vuoden sisällä.

Brave CF pyrkii toden teolla saamaan jalansijaa niin eurooppalaisilta kuin etenkin pohjoismaalaisilta markkinoilta, sillä organisaatio järjesti viime kesän aikana kaksi tapahtumaa Romaniassa ja peräti neljä iltaa Ruotsissa pandemiasta huolimatta. Tuohon suunnitelmaan sopimus turkulaisen kanssa sopii kuin nokka päähän: ”Brave pyrkii saamaan tunnettuutta skandinaavisten fanien keskuudessa ja koska olen tällä hetkellä oman painoluokkani korkeimmalle sijoitettu ottelija Pohjois-Euroopassa, olivat he kovasti kiinnostuneita saamaan minut riveihinsä”, Santalahti kertoo.

Uusi sopimus kansainvälisesti merkittävästä organisaatiosta on turkulaiselle vallitsevissa olosuhteissa erittäin arvokas. Ikävä tosiasia on, että kotimaassa ei tällä hetkellä ole otteluita tarjolla laisinkaan ja edellisestä kunnollisesta ammattilaisillastakin on jo aikaa yli vuosi. On siis helppo ymmärtää, että tunnelma on turkulaisleirissä varsin vapautunut: ”Tuntuu hyvältä. Oli hyvä aika saada viimeinkin pidempi sopimus, jonka avulla uraa on mahdollista kehittää järkevästi ja nousujohteisesti eteenpäin. Braven tarjoama sopimus vaikutti oikein hyvältä ja totesimme managerini Marcelo Brigadeiron kanssa, että tällä hetkellä parempaa sopimusta ei ole tarjolla.”

Tämä on se tilanne, johon et halua Olli Santalahtea päästää. Kuva: Jarno Nurminen

Kovin kauaa Santalahden ei tarvitse ensimmäistä otteluaan odotella, sillä seuraava haaste odottaa jo kulman takana. Siitä kuitenkin lisää vasta tuonnempana. Tulevaa otteluaan varten turkulainen kertoo valmistautumisen sujuneen ensiluokkaisesti: ”Treenit on menneet hyvin, olen pystynyt mahdollistamaan oman harjoitteluni koronasta huolimatta. Nyt on hyvä aika päästä ottelemaan, sillä alla on vain vuoden tauko, jonka aikana on saanut paranneltua vanhat vammat. Nyt olen hyvässä iskussa.”

Tilanne on suomalaisittain herkullinen, sillä muutamalla vakuuttavalla voitolla on hyvin mahdollista, että Santalahti nähdään mestaruusottelussa. Toki se vaatii hyviä onnistumisia tiukoissa paikoissa, mutta ainakin Santalahdella on kaikki avaimet nyt omissa käsissään.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen

Yksi kommentti artikkeliin ”Olli Santalahti solmi huippusopimuksen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s