Omran Chaaban valmiina antamaan ikävän tervetulotoivotuksen espanjalaiselle

Omran Chaaban (1-0-0) pääsee pian häkkiin matadorin rooliin, kun vastaan tulee taitava pystyottelija.

Irlantilaisvalmennuksessa viime aikoina ollut Chaaban on kokenut amatööriottelija lyhyestä ammattilaisurastaan huolimatta. Kuva: Jarno Nurminen

Omran Chaabanin oli tarkoitus otella maaliskuun 3. päivä John Redmondia (7-15-0) vastaan Cage Legacy -illassa, mutta toisin kävi. ”Mun piti otella Dublinissa Cage Legacy kortilla kokenutta irkkua vastaan, mutta vastus vetäytyi ottelusta.” Chaabanin kannalta asiat lutviutuivat kuitenkin oikein mukavasti, sillä Dublinin komennuksen sijaan suomalainen matkustaakin pian Arabiemiraatteihin ottelemaan.

Aluksi peruuntunut ottelu aiheutti luonnollisen reaktion nuoressa urheilijassa: ”Harmitti aika paljon sillä olen ollut nyt reilut kuusi viikkoa viimeistelemässä ”trainingcampia” täällä mun toisessa kotiseurassa Team KF:lla Irlannissa, jota ottelussakin edustan. Kunto on hyvä ja taitotaso ollaan saatu Sisu Gym / Team KF -kombinaatiolla aivan uudelle levelille.”

”Nyt tuli nopean aikataulun tarjous Abu Dhabista UAE Warriorsin iltaan 20.3, jossa vastustajana Espanjalainen Joan Arastey. Vastustajasta ei löydy juuri mitään tietoja. Hän on kuulemma aktiivisesti kilpaillut niin K1-potkunyrkkeilyssä kuin lukkopainissakin, mutta toisaalta kyseessä on vapaaottelu ja hänen ammattilaisdebyyttinsä”, Chaaban kertoo tulevasta vastustajastaan.

Arasteysta on tosiaankin melko niukasti tietoa saatavilla, mutta espanjalainen on muun muassa vuoden 2018 Espanjan mestari potkunyrkkeilyssä, joten heppoista iltapuhdetta ainakaan pystyottelun saralla tuskin on Chaabanille luvassa. Chaabanin tulevasta vastustajasta löytyy kaksi selvää eroavaisuutta suomalaiseen verrattuna. Ne ovat ikä ja pituus. Chaaban, 20, on espanjalaista yhdeksän vuotta nuorempi ja selvästi pidempi. Arastey on 175cm pitkä, kun suomalainen on puolestaan 193cm. Virallista statistiikkaa miesten ulottuvuudesta ei ole saatavilla, mutta on todennäköistä että pitkäraajaisella Chaabanilla pitäisi olla merkittävä ulottuvuusetu. Chaaban on tyypillisesti ollut otteluissa hyvä hyödyntämään ulottuvuuttaan sekä etenkin painavia yläpotkujaan. Chaaban voitti Suomen mestaruuden 2019 painoluokassa -83,9kg.

Nuori Chaaban lähtee otteluun itsevarmana ja luottamusta uhkuen: ”Tuun antaa sille ikimuistoisen tervetulotoivotuksen ammattilaishäkkiin ja tuutte näkemään ihan uudenlaisen ”Lebanese Gorillan”. Muistakaa katsoa matsi, älkääkä räpäyttäkö silmiä!”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s