Hamara MMA – uuden aikakauden alku

Hamara MMA on täällä. Suomen vanhin kaupunki saa pian nauttia Suomen nuorimman vapaaotteluorganisaation neitsytillasta.

Turku tarjoaa kauniit puitteet vapaaotteluillan kaltaisten kulttuuritekojen näyttämöksi. Kuva: Pixabay

Suomalaisen kamppailurintaman pinnan alla poreilee erittäin maukas liemi. Vastuuntuntoisina kamppailufanien lakeijoina päätimme ottaa selvää mistä turuilla ja toreilla hiljaa kuiskitaan. Pitäkää hatuistanne kiinni, sillä nyt on luvassa melkoisia paljastuksia.

”Hamara MMA on uusi turkulainen organisaatio, jonka erityistehtävänä on tuoda vapaaottelutapahtumat takaisin moraaliseen pääkaupunkiin”, tapahtuman toinen perustajista, Mika Kuronen kertoo Ikuiselle Peruskurssille. Tapahtuman järjestäjinä toimivat toverukset Mika Kuronen ja Lassi Maunila ja sen taustaorganisaationa on TuTo (Turun Toverit). Kuronen kertoo, että Hamara MMA tulee tekemään yhteistyötä myös lukuisten muiden toimijoiden kanssa.

Mistä tapahtuma on saanut nimensä?

”Halusimme tapahtumalle ehdottomasti suomenkielisen nimen. Kolmikirjaimiset lyhenteet tai Scandinavian Fight League Champions of the Universe- tyyliset nimet eivät kiinnostaneet”, Kuronen taustoittaa nimivalintaa.

Millainen tapahtuma on tarkoitus järjestää?

”Tarkoituksena on järjestää ensisijaisesti vapaaottelutapahtuma. On kuitenkin mahdollista, että jokin muu laji olisi myös mukana kattauksessa. Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon ja ajatusmaailmamme on tapahtuman suhteen avara sekä idearikas.”

Missä tapahtuma järjestetään?

”Tapahtuma järjestetään Kupittaan palloiluhallissa. Hallissa ei ole aiemmin vapaaottelua järjestetty, mutta puitteiden pitäisi ainakin tilojen puolesta olla kunnossa.”

Kuinka monta ottelua (amatöörit / ammattilaiset) on ajatus illan aikana otella?

”Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Tarkoituksena on, että ammattilaisottelut edellä mennään, mutta varmasti joukkoon mahtuu myös amatööriotteluita.”

Turussa ei ole pitkään aikaan nähty ammattilaisvapaaottelutapahtumia. Mikä sai teidät ryhtymään haasteeseen?

”Oikeastaan juuri tämä on se syy. Haluamme tarjota turkulaisille kamppailu-urheilua ja tulimme siihen tulokseen, että kukaan muu ei sitä tee. Rakkaudesta lajiin, tapahtumiin ja tietysti Turkuun.”

Turussa on edellisen kerran nähty ammattilaisilta vuonna 2017, kun Fight Night Finland 14 -iltaa tähditti Juho Valamaa ottelussaan Anton Radkoa vastaan. Tilanne on ollut eriskummallinen, sillä kuten hyvin tiedämme on vapaaotteluskene Turussa vahva ja ammattilaisottelijoita on paljon.

Huolimatta lukuisista ammattilaisottelijoistaan on Turussa eletty viime vuoden hiljaiseloa tapahtumien järjestämisen suhteen. Onneksi siihen on tulossa muutos. Kuva: Pixabay

Eroaako tapahtuma jotenkin aiemmin nähdyistä illoista?

”Varmasti eroaa. Kun on uusi organisaatio ja uusi halli, niin eroja syntyy väistämättä. Pyrkimyksenä on kehittää tapahtumia ja tuoda jotain uutta. Aika näyttää.”

Onko tässä tapahtumassa jotain uutta tai erilaista perinteisiin ammattilastapahtumiin verrattuna?

”Siihen pyritään. Vielä on kuitenkin turhan aikaista näille asioille. Showta kuitenkin on luvassa!”

Millaista kattausta kamppailufanien sopii odottaa?

”Koska Turussa otellaan ja täällä ottelijoita on paljon, niin turkulaisia kortilla nähdään runsaasti. Meillä on kuitenkin tarkoituksena saada tapahtuman kotimaisuusaste korkealle. Pyrimme siihen, että saamme järjestettyä mahdollisimman monta niin sanottua Suomi vs Suomi -ottelua. Takana on vaikea vuosi ja eikä otteluita ole ollut tarjolla, niin yritetään paikata tilannetta.”

Kamppailufaneille ja suomalaisille ottelijoille kaksikon suunnitelmaa kuulostaa aivan varmasti lupaavalta. Kotimaista väriä on viime aikoina nähty valitettavan vähän häkissä, mutta vaikuttaa siltä, että Hamara MMA aikoo kantaa kortensa kekoon sillä saralla.

Onko tapahtuma katsottavissa vain paikan päällä vai onko tarjolla myös mahdollisuus katsoa suorana vaikkapa kotisohvalta?

”Lähtökohtaisesti kamppailu-urheilu tietysti on aina parasta paikan päällä. Mikäli sopiva vaihtoehto striimille löytyy, niin se on mahdollista. Mitään valvontakameralla kuvattua YouTube-lähetystä tapahtumasta ei nähdä.”

Onko jotain muuta, mitä haluaisit paikan päälle tulemista harkitsevien tietävän?

”Mikäli THL, AVI ja korona suovat, niin Turussa nähdään syyskuussa varmasti huikea tapahtuma. Ehdottomasti kannattaa tulla paikalle!”

Tapahtuma on varattu Suomen Vapaaotteluliiton kalenteriin järjestettäväksi 11. syyskuuta. Mikäli varaus toteutuu suunnitellulla tavalla, niin illan olisi tarkoitus alkaa kello 18.00 Kupittaan Palloiluhallilla. Kupittaan Palloiluhallin kapasiteetti on 2752 istumapaikkaa saatavilla olevien tietojen perusteella.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Pixabay

Yksi kommentti artikkeliin ”Hamara MMA – uuden aikakauden alku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s