Tuomas Grönvall: ”Laitetaan kaverilta piuhat kiinni”

Tuomas Grönvall matkaa Puolaan uransa ensimmäiselle ulkomaankomennukselle pahat mielessään.

Ihmiskehon virheasentojen arkkitehti Tuomas Grönvallin näyte piuhojen kiinni laittamisesta. Kuva: Jarno Nurminen

Sports Academy No. 1 edustava Tuomas Grönvall (6-3-1) kohtaa Marcin Maleszewskin (2-0-0) uransa ensimmäisessä ulkomailla käytävässä ottelussa 9. huhtikuuta.

Grönvall on kotimaisen vapaaottelukentän yksi aktiivisimmista ammattilaisista. Paluunsa jälkeen pitkältä tauolta Grönvall on otellut marraskuusta 2018 lokakuuhun 2020 yhteensä seitsemän kertaa. Seitsemästä viimeisimmästä ottelustaan Grönvall on kirjauttanut itselleen neljä voittoa ja kolme tappiota. Viimeisimmässä ottelussaan Grönvall taisteli Janne Elonen-Kulmalaa vastaan Espoon herruudesta täydet kolme erää häviten ottelun niukasti hajaäänituomiolla.

27-vuotias Grönvall tunnetaan parhaiten vahvasta painiosaamisestaan, mutta viimeisimmissä Cage-illoissa hän on esitellyt myös painavia iskujaan niin pystyssä kuin matossakin. Uransa kuudesta voitosta Grönvallille viisi on tullut ennen täyttä aikaa ja noista viidestä neljä erilaisilla kuristuksilla. Yksi voitoista tuli teknisellä tyrmäyksellä mattolyöntien säestyksellä. Kaikki tappionsa Grönvall on taistellut täyteen aikaan häviten vasta tuomarien pistetuomiolla.

Grönvall lähtee Puolaan EFM Challenge -iltaan metsästämään voittoa paikallista Marcin Maleszewskia vastaan. Otteluvideoiden perusteella puolalaista voisi luonnehtia melko sähäkästi enemmän kuin yhden lyönnin sarjoja lyöväksi ja aktiiviseksi ottelijaksi. Pystyssä puolalainen tykkää nostella polvipotkuja vastustajan keskivartaloon. Maleszewski on suomalaista 4 senttiä pidempi, ulottuuvudesta ei statistiikkaa ole toistaiseksi saatavilla. Puolalaisen molemmat ammattilaisottelut ovat päättyneet hänen voittoonsa lopetusotteella ensimmäisessä erässä. Mitä tulee vapaaottelukokemukseen ammattilaishäkissä, on etu selvästi Grönvallilla.

Kysyimme Espoon painijyrältä ennakkoasetelmat Puolan visiitille:

”Maleszewski on ihan hyvä kokonaisvaltainen ottelija. Hän osaa pystyä ja mattopelikin on hallinnassa. Hänen kaksi voittoaan on tullut lopetuksilla matossa. Itselleni hän on mielenkiintoinen vastus ja odotan ulkomaandebyyttiäni innolla”, Grönvall summaa tulevaa tulikastettaan.

Millainen kärmeskeitto espoolaisleirissä onkaan sitten keitelty polaanien heimon aikanaan asuttamalle maaperälle matkattaessa? ”Voitto tuodaan kotiin omilla vahvuuksilla. Grindataan menemään ja laitetaan lopuksi kaverilta piuhat kiinni.” Mitäpä tuohon enää lisäämään, kuin että: ”Dobranoc, Marcin – Hyvää yötä, Marcin”.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s