Daniel Forsberg vs Brayan Aspegren – luvassa kovaa ryskettä taidolla ja tunteitta

Daniel Forsberg kohtaa vapaaotteludebyytissään Brayan Aspegrenin Hamara MMA:n illassa syyskuun 11 päivä.

Hallitseva Suomen mestari Brayan Aspegren tervehtii ilolla haastetta, jonka Daniel Forsbergin kohtaaminen tuo tullessaan. Kuva Jarno Nurminen

Uusi vapaaottelupromootio Hamara MMA, josta uutisoimme hiljattain, julkisti ensimmäisen otteluparinsa tänään. Hamara MMA:n syyskuun illassa paremmuudestaan taistelevat Finnfighters’ Gymin Daniel Forsberg ja Loop Martial Artsin Brayan Aspegren. Ottelu käydään painoluokassa -93 kiloa.

29-vuotias Daniel Forsberg on taustaltaan thainyrkkeilijä. Hän on otellut jo pitkään ammatilaisena ja on voittanut muun muassa King of Kings-organisaation 85-kiloisten mestaruuden kahdesti sekä aiemmin lukuisia Suomen mestaruuksia. Forsberg on King of Kingsin hallitseva mestari sekä thainyrkkeilyn amatöörien MM-kilpailuiden pronssimitalisti. Forsberg ammentaa oppinsa Turku Muay Thain salilta, mutta hän on tuttu näky myös Finnfighters’ Gymin vapaaottelijoiden seurassa.

Forsberg ottelee vasenkätisenä ja on niittänyt vastustajiaan kiitettävällä saldolla. Hänen ammattilaisrekordinsa on 14 voittoa ja vain kolme tappiota. Voitoista kuusi on tullut tyrmäyksellä. Forsbergin aseisiin kuuluu muun muassa painavat nyrkit sekä tuhoa aiheuttavat potkut.

Brayan Aspegren on kokenut vapaaottelun arvokisakävijä ja hallitseva amatöörivapaaottelun Suomen mestari painoluokassa -93 kiloa. Aspegrenin vahvuus on vapaaottelussa ollut aina nopeat ja painavat kädet, etenkin painoluokkaan nähden. Vuoden 2019 EM-kilpailuissa hän tyrmäsi walesilaisen vastustajansa vain 13 sekunnissa.

Edellisen kerran Aspegren nähtiin häkissä CAGE 51 -illassa, jossa ennakkoon paljon puhutussa kohtaamisessa voiton pistetuomiolla vei Jaakko Honkasalo.

Luvassa on ennakkoon kahden taitavan pystyottelijan kohtaaminen. Molemmat ottelijat ovat kuitenkin panostaneet myös painiosaamisensa kehittämiseen tahoillaan ja siksi onkin kiehtovaa seurata, miten ottelu etenee ja kenen aloitteesta.

Daniel Forsberg kommentoi vapaaotteludebyyttiään ja tulevaa vastustajaansa seuraavasti: ”Odotan tiukkaa ottelua, koska molemmat meistä tykkää otella pystyssä. Haluan kuitenkin myös näyttää, että matto-ottelu sujuu minulta! Braikku on taistelija ja on hienoa, että pääsen häkkiin hänen kanssaan ottamaan miehestä mittaa.”

Brayan Aspegren on kiitollinen tulevasta haasteesta, mutta samalla toteaa olevansa vapaaottelijana monipuolisempi: ”Danu on ihan kova pystykaveri. On ilo ja kunnia otella Danua vastaan, mutta pitää muistaa että nyt on kyseessä vapaaottelu, jossa on häkkipaini ja mattopaini mukana. Olen niissä paljon Danua edellä ja niinkuin aina, toivon viihdyttävää ottelua, että yleisö tykkää ja muistaisi matsin pitkää vielä. Nähdään Turussa!”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s