Markus Rytöhonka ottaa maistiaisen valko-venäläisestä

Markus Rytöhonka ei aio menettää muistiaan valko-venäläisten täytteisen illan päätteeksi.

Shotti vai shootti? Markus Rytöhongan Minskin matkasuunnitelmaan kuuluu ainakin yhden vahvan valko-venäläisen kaataminen. Kuva: Jarno Nurminen

Nykyään Espoon Kehähaita edustava Markus Rytöhonka (7-3-1) ottelee seuraavan kerran 23. huhtikuuta Minskissä, Valko-Venäjällä. Punaiseen kulmaan astelee hyvässä nosteessa oleva paikallinen nuorukainen. Rytöhongan vastustaja on tappioita vailla oleva Alexander Kovalev (8-0-0), joka on otellut pääosin NFG-promootion illoissa. Markus Rytöhonka puolestaan on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi. Saako hyvä vire jatkoa?

New Fighting Generation (NFG) on valko-venäläinen organisaatio ja Alexander Kovalev on heidän tuoreimman arvosteluasteikkonsa mukaan kärkisijalla promootion höyhensarjalaisista. Asteikko koostuu tosin tyystin valko-venäläisistä, joten liian suurta painoarvoa sille ei pidä antaa.

Nähdyn ottelumateriaalin perusteella Kovalev vaikuttaa olevan monipuolinen ottelija, joka pärjää mainiosti niin pystyottelussa kuin mattokamppailussakin. Hänen kahdeksasta voitostaan puolet on lopetusotteella hankittuja, kaksi tyrmäyksellä ja kaksi pisteillä.

Lue alta mitä Rytöhonka tuumaili tulevasta kilpakumppanistaan.

Ottelet 23.4. Valko-Venäjällä, Minskissä. Mitä kautta ottelutarjous tuli ja miksi siihen tartuttiin?

”Managerini Olli Hartikainen laittoi viestiä, että kiinnostaisiko lähteä mylläämään ja tottakai vastasin myönteisesti. Minulla on yli vuoden breikki matsaamisesta, niin ei tarvinnut hirveästi miettiä.”

Vastaasi tulee toistaiseksi voittamaton Alexander Kovalev. Millainen ensivaikutelma sinulla on hänestä?

”En ole pahemmin scoutannut ukkoa, yhdestä matsista katoin muutaman minuutin. Siitä olen varma ettei se ole yhtään mun tasoista ukkoa vastaan myllännyt. On pitkä ilta tulossa Alexanderille tai sitten todella lyhyt.”

Edellisestä ottelustasi on kulunut reilu vuosi. Mihin olet panostanut harjoittelussasi kuluneen vuoden aikana ja onko pandemialla ollut vaikutusta?

”En ole keskittinyt mihinkään tiettyihin tai tiettyyn osa-alueeseen. Olen panostanut kokonaisvaltaisesti väkivaltaiseen, moderniin vapaaotteluun pystyssä ja matossa. Pandemia ei ole oikeestaan vaikuttanut vaan, koko ajan on treenattu ja kehitytty.”

Olet vaihtanut harjoittelemaan GB Gymiltä Espoon Kehähaiden haitankkiin. Miten tällä on ollut vaikutusta osaamiseesi?

”Tosiaan viime vuoden lopussa vaihdoin EKH:lle. Sanoisin että musta on tullut/tulossa taitavampi ja vaarallisempi kuin mitä koskaan olen ollut. Vahva pohja ja osaaminen GB Gymiltä ja nyt uusien sekä vanhoja että uusia juttuja yhdistämällä olen next level Master Colombo!”

Miksi siirryit GB:ltä Espooseen?

”Siirtyminen oli monen asian summa, mutta yksi syistä oli se, kun viime keväänä GB oli hetken kokonaan kiinni ja kävin paljon Espoossa. Tykästyin treenityyliin ja siihen, että oli paljon nuorta ja vanhaa nälkäistä haita, jotka haastoivat sata lasissa.”

Millä aseilla aiot voittaa ottelun?

”Voitan seuraavan ottelun kovalla prässillä ja omalla vahvalla tekemisellä jokaisella osa-alueella.”

Mitä reikiä olet löytänyt Kovalevin pelikirjasta, vai onko sellaisia? 

Niin kuin tuossa jo aiemmin mainitsin, en ole hirveästi tutkinut Kovalevia. Muutama lopetus lukoilla tai kuristuksilla ja pari tyrmäyksillä hänellä taisi olla. Pystyssä sekoitan pakkaa kovilla lyönneillä päin lärviä, sitten kaadetaan ja jos mies ei halua pystyyn, niin sitten tulee nenä todella kipeäksi selällään.”

Miten ottelu päättyy?

”Matsi voitetaan tyrmäyksellä tai tuomari tulee väliin, kun annan sitä kuuluisaa takakäden moukkua matossa.”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s