Mikael Silander lupaa tarjoilla täsmäannoksen unilääkettä vastustajalleen

Mikael Silander lähtee Minskiin aikomuksenaan ottaa luulot pois nuorelta ja hurjalta georgialaiselta.

Seuraavaksi Mikael Silander nousee häkkiin Valko-Venäjällä hyppysellinen unilääkettä matkassaan. Kuva: Jarno Nurminen

Mikael ”Hulk” Silander (20-7-0) nähdään pian taas tositoimissa, kun kokenut espoolainen kohtaa seuraavan haasteensa ACA 122-illassa Minskissä, Valko-Venäjällä 23. huhtikuuta. Vastakkaiseen kulmaan astelee 7-2-0 rekordilla varustettu Bidzina Gavasheshvili, joka on hyvästä otteluvireestään huolimatta Silanderia huomattavasti nuorempi ja kokemattomampi ammattilaishäkissä.

Muutaman otteluvideon pituisen analyysin perusteella georgialaisen vahvuudet ovat selvästi painin puolella. Gavasheshvili pyrkii hanakasti viemään vastustajaansa mattoon kahden jalan alasvienneillä, jota seuraa usein melko konservatiivinen, joskin vahvan oloinen positiopaini. Mountiin päästessään tai ollessaan selällään georgialainen hakee todella ahnaasti suoraa käsilukkoa paikan auetessa. Hänellä on tilastojen mukaan ainakin kaksi voittoa kyseisellä tekniikalla. Lisäselvitysten perusteella georgialaisen tausta on combat sambossa, joka takaa hyvän pohjan myös vapaaotteluun.

Georgialaisen vahvuus asettaa otteluun mielenkiintoisen sävyn, sillä Silander on taitava matossa ja vahva painoluokkaansa. ”Hulk” on kuitenkin myös paljon muuta, sillä varsinaisia heikkouksia ei suomalaisen pelikirjassa ole. Usein kuvaillaan ottelijoita kokonaisvaltaisiksi, mutta Silanderin tapauksessa termi on hyvin perusteltu. Silander on lisäksi otellut huomattavasti korkeamman profiilin otteluissa kuin georgialainen, eli suomalaisen puntti tuskin tutisee Minskin illassa.

Suomalaisen viimeisen viiden ottelun vire on hyvä, etenkin kun katsotaan tarkemmin rekordin taakse. Viidestä viimeisestä ottelustaan Silander on voittanut kolme ja molemmat tappiot ovat tulleet M-1 Global-promootion mestaruusotteluissa. Myös Gavasheshvili on erinomaisessa nosteessa neljällä voitollaan viidestä viimeisimmästä ottelustaan. Ennakkoasetelma siis lupaa vauhdikasta ja viihdyttävää ottelua.

Tavoitimme otteluunsa valmistautuvan Silanderin kommentoimaan strategiaansa Minskin koitokseen:

Gavashehsvilin tyyli näyttää olevan hyvin painivoittoinen. Miten tällainen vastustaja vaikuttaa ottelusuunnitelmaasi?

”Vastustajan painivoittonen tyyli ei muuta omaa valmistautumista tai suunnitelmaa ottelun kulusta. Pidetään ohjakset omissa käsissä, lyödään tarkasti ja kovaa sekä painitilanteissa päädytään pinon päälle.”

Mikä sai sinut tarttumaan tähän ottelutarjoukseen ja mitä kautta se tuli?

”Tein viime marraskuussa neljän ottelun sopimuksen ACA:n kanssa ja nyt kyseessä on tuon sopimuksen toinen ottelu. Käytännössä minulta kysyttiin reilu kuukausi sitten , että haluanko otella 23.4 ja ilmoitin olevani valmis. Vastasivat, että hyvä ja etsivät vastustajan.

Mikäli matkustus- ja koronarajoitukset helpottuvat, niin hyvällä tuurilla kerkeää vielä tälle vuodelle loputkin ottelut sopimuksesta otella. Ottelusta Tomáš Deákia vastaan tarjous tuli Jukka Paanaselta, joka hoitaa asioitani. Ottelun jälkeen lisäsin nimeni listaan ja tein sopimuksen kolmesta ottelusta lisää.”

Miten uskot ottelun etenevän?

”Pää kainaloon ja vastustaja unille.”

ACA 122-ilta on katsottavissa promootion sivustolla olevan PPV-striimin kautta. Ilta alkaa kello 17.00 Suomen aikaa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s