Elias Kuosmanen painii jatkossa kaikista suurimpia kolosseja vastaan

Elias Kuosmanen on päättänyt hakea olympiapaikkaa Tokioon todella raskain keinoin.

Nähdääkö olympialaisissa tuplakattaus kotimaista mieskomeutta painimassa? Kuva: Asao Tokolo

Kun Arvi Savolainen teki maaliskuussa urheilumaailmaa sykähdyttäneen tempun painimalla Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin 97-kiloisten sarjassa, naulasi hän samalla myös kilpakumppaninsa Elias Kuosmasen tulevaisuuden suunitelmat uusiin uomiin.

Painiliitto ilmoitti päävalmentaja Marko yli-Hannukselan suulla, että liitto esittää Arvi Savolaista edustamaan Suomea Tokion olympialaisissa. Savolaisen kovin kilpakumppani Kuosmanen teki omat johtopäätöksensä ja kertoi jatkossa painivansa kreikkalais-roomalaista painia 130-kiloisissa, eli raskaassa sarjassa. Kovista painonvedoista jo kauan kärsinyt 25-vuotias Kuosmanen kertoo Ylelle, että vuosi sitten hänen iltapainonsa on huidellut jopa 110 kilossa, joten sinällään siirtyminen ylempään painoluokkaan kuulostaa hyvin ymmärrettävältä.

Kuosmasen sauma hankkia Suomelle toinen maapaikka Tokioon aukeaa kolmen viikon kuluttua Sofiassa, Bulgariassa, jossa mies nähdään rymistelemässä todellisten kolossien kanssa olympiakarsintaturnauksessa 6.-9.5.2021.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Asao Tokolo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s