Niko Skonbäck lähtee Tukholmaan tyrmäysaikeet takataskussaan

Niko Skonbäck aikoo sammuttaa valot kilpakumppaninsa ohjaamosta.

Toukokuussa nähdään herkullinen maaottelu, johon Niko Skonbäck lähtee tyrmäämään kilpakumppaniaan. Kuva: Superior Challenge

Niko Skonbäck (3-1-0) ottelee 29.5. uransa viidennessä ammattilaisottelussa ruotsalaista Moraad Morenoa (2-1-0) vastaan. Skonbäckin ammattilaisuran ensimmäinen ulkomaankomennus vie vantaalaisen Tukholmaan, jossa Superior Challenge -promootion 22. ilta järjestetään.

Skonbäckin tuleva vastustaja on kerran aiemmin kohdannut suomalaisen häkissä, jolloin hän vei voiton Mika Kurosesta toukokuussa 2019. Kolumbiaa ja Marokkoa aiemmin edustanut ruotsalainen olisi siis erityisen maukas suupala Primus Fight Teamin Skonbäckille.

Ruotsalaisen otteluista ei ollut saatavilla juurikaan tuoreita näytteitä, mutta hieman vanhempien otteluiden perusteella hän on kelvollinen ja melko aggressiivinen pystyottelija. Moreno kerää pystyssä otellessaan vaarallisen paljon osumia, eikä juurikaan torju tai väistä vastustajansa hyökkäyksiä, etenkään alapotkuja. Toisaalta hän itsekin hyökkää aktiivisesti, monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti. Ruotsalaisen iskunkestävyys vaikuttaa hyvältä, ellei uran varrella kerätyt osumat ole sitä jo alkaneet verottamaan. Tylsän passiivista ottelua hänen kanssaan tuskin nähdään.

Moreno on otellut kaksi kolmesta ammattilaisottelustaan keskisarjalaisena (83,9 kiloa) ja viimeisimmän välisarjassa (77,1 kiloa). Ottelu suomalaista vastaan on sovittu käytäväksi välisarjassa. Tämän otteluparin ehdottomasti fyysisempi osapuoli on Skonbäck, jolle hieman epäatleettisen näköinen ruotsalainen tuskin vääntövoimaa vaativissa suoritteissa pärjää. Vapaaottelu ei luonnollisestikaan ole kilpailua estetiikasta, mutta luotto suomalaissoturin suorituskykyyn on vahva. Skonbäckin kaikki kolme voittoa ovat tulleet vahvan moukaroinnin säestyksellä, eikä niistä yhtäkään ole tarvinnut otella täyteen aikaan.

Tavoitimme Korson tuhovoimaisen häkkisankarin ja tivasimme tukholmalaisteatterin näytöksen käsikirjoituksen ennakkoon kamppailufaneille perehdyttäväksi:

Olet ammattilaisottelijana osalle vielä ehkä melko tuntematon. Mitä ihmisten olisi hyvä tietää sinusta?

”Jos tunnettavuus olisi se pääasia tässä, niin pitäisi varmaan kokeilla Temppareita tai Big Brotheria. Olen korsolainen päähänlyöjä, jonka kotisali on Helsingin GB Gym ja tiiminä toimii Primus Fight Team.”

Mitkä ovat tavoitteesi?

”Tavoitteena on aina voittaa seuraava ottelu ja tällä hetkellähän se on kivasti kiikarissa.”

Ottelet toukokuun lopussa Moraad Morenoa vastaan, millaisena vastustajana pidät häntä?

”Ruotsalaisena.”

Mitkä ovat voiton avaimet tähän otteluun?

”Kyllähän se paras avain on varmaan se, kun kilauttaa kaveria koteloon ja toivottaa hyvää yötä.”

Miten ottelu päättyy?

”Ei sinne Ruotsiin mitään yleisurheilijoiden ”Ollaan tyytyväisiä pistesijoihin”-suoritusta lähdetä tekemään. Mä oon ennenkin sanonut, että mun matseissa joku lähtee aina jalat edellä, sitten selviää kumpi se on.”

Superior Challenge 22 kamppaillaan Tukholmassa 29. toukokuuta. Se on katsottavissa suorana Viaplayn kautta ja paikan päällä näyttämönä toimii Cirkus Arena Djurgårdenin alueella. Aivan areenan liepeillä sijaitsee myös ABBA museo, joten lienee sanomattakin selvää, että tässä Suomi-Ruotsi-maaottelussa ”Winner Takes It All”.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Superior Challenge

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s