Hamara MMA esittää: Konkarien kohtaaminen

Hamara MMA tarjoilee ensimmäisessä illassaan kattavan läpileikkauksen suomalaisesta vapaaottelukentästä. Tällä kertaa vuorossa on kahden kokeneen taistelijan kohtaaminen.

Hamara MMA tarjoilee kotimaisille kamppailufaneille kotimaisia otteluita. Tästä ottelusta tuskin vauhtia puuttuu. Kuva: Hamara MMA

Hamara MMA:n ensimmäinen ilta pitää sisällään jo aiemmin julkaistuja mielenkiintoisia ottelupareja, jotka koostuvat pääosin uransa alkutaipaleella olevista kotimaisista kamppailijoista. Kun promoottori Mika Kuronen (2-5-0) ja Jyri Mikkilä (2-2-0) ottavat mittaa toisistaan ei kukaan voi puhua untuvikoista.

Kurosen (Finnfighters’ Gym) ensimmäinen ammattilaisottelu ulottuu vuoden 2013 lokakuulle ja Mikkilä (Combat Society) puolestaan otteli ammattilaissäännöin ensimmäisen kerran jo saman vuoden huhtikuussa. Nyt kahdeksan vuotta myöhemmin konkarit tuovat osaamisensa ja kokemuksensa näytille Kupittaan palloiluhalliin. Luvassa on kahden väkivahvan ottelijan kohtaaminen, joille fysiikka ei varmuudella ole este näyttävälle taistelulle.

Kysyimme molemmalta ottelijalta tunnelmat syyskuussa nähtävästä kamppailusta:

Jyri Mikkilä

⁣Miltä tuntuu otella uuden suomalaisen promootion ensimmäisessä illassa?

”Tuntuu hyvältä lähteä ottelemaan ja todella hyvä, että joku vielä uskaltaa lähteä järjestämään kotimaista ottelutapahtumaa.”


Edellisestä ottelustasi on neljä vuotta aikaa. Millaista Jyri Mikkilää katsojien on lupa odottaa?

”Aggressiivista lyödään leuka rintaan ja katotaan kuka luovuttaa.”


Miten näet oman ottelutyylisi sopivan Kurosta vastaan?

”Oma ottelutyyli sopii Kurosen vahvan painin kanssa varmasti hyvin yhteen ja on kiva nähdä, että pystyykö noin kova painija pitämään minua matossa viittä sekuntia pidempään selällään.”

Kuinka ottelu päättyy?

”Ottelu loppuu ennen täyttä aikaa millä tavalla? Se nähdään syyskuussa.”

Mika Kuronen

Mikä saa sinut ottelemaan illassa, jossa toimit myös järjestävänä tahona Lassi Maunilan kanssa?

”Matsihalut on olleet surkean viime matsin jälkeen kovat koko ajan ja alunperin tähänkin iltaan piti tulla vain ottelijana. Kappas kummaa, pian olinkin sitten paitsi ottelija myös järjestäjä. Varmasti tulee aika erilainen otteluun valmistautuminen, mutta luottavaisin mielin ollaan että molemmissa rooleissa onnistutaan.”

Millaista ottelua sinun ja Jyri Mikkilän välillä katsojien on lupa odottaa?

”Mitään räiskyviä tekniikoita ei välttämättä ole paljoa luvassa, mutta katsojat tulevat näkemään kahden kokeneen ottelijan välisen fyysisen taiston, jossa ei periksi anneta. Hereillä kannattaa olla, sillä molemmilla on kyllä valmiudet lopettaa ottelu nopeastikin paikan tarjoutuessa.”

Miten näet, että vahva painitaustasi sopii tyylillisesti Mikkilän ottelutyyliin?

”Näkisin että omat vahvuudet ja tyyli sopii Mikkilää vastaan hyvin, Mikkiläkin on varsin hyvä painimaan, mutta minä päätän milloin mattoon mennään ja missä tilanteessa. Tarkkana pitää tietysti olla, mutta uskon vahvasti että oma positiopaini pystyy vastustajan rimpuilut estämään.”

Miten ottelu ratkeaa?

”Ottelu tulee ratkeamaan kun olen pehmittänyt vastustajaa lyönnein ja eteen tulee lukotuspaikka.”

Usein fanien toimesta ollaan esitetty toiveita kotimaisten kohtaamisten perään. Hamara MMA vastaa huutoon tuomalla kaksi monelle tuttua nimeä esille tässäkin otteluparissa. Toivottavasti kotimaiset kohtaamiset saavat kamppailuväen liikkeelle ja ahtereita lehtereille, sillä se on edellytys monimuotoisen kamppailuskenen mahdollistamiseksi.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Hamara MMA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s