Makwan Amirkhani vs Kamuela Kirk – TOP3 lopputulokseen vaikuttavat asiat

Makwan Amirkhani vs Kamuela Kirk on ottelu, jossa suomalaistähdellä on paljon hävittävää ja vain vähän voitettavaa. Tässä on kolme asiaa, jotka voivat vaikuttaa ottelun lopputulokseen.

Kun tieto Makwan Amirkhanin (16-5-0) alkuperäisen vastustajan, Nate Landwehrin, loukkaantumisesta tuli julki, oli monella vain yksi ajatus. Toivottavasti Amirkhanin kesäkuun 5. päivälle kaavailtu ottelu ei peruunnu. Onneksi näin ei käynyt, vaan suomalaiselle löydettiin uusi tanssipari tulevan lauantain tanhuihin. Pikakomennuksella otteluun hälytetty havaijilaissyntyinen Kamuela Kirk (11-4-0) tarjoaa Amirkhanille tilaisuuden rutiinivoittoon, mutta samalla vahvan ennakkosuosikin asetelma aiheuttaa ”Mr. Finlandille” myös riskejä. Listasimme kolme seikkaa, jotka voivat olla ottelun lopputuloksen kannalta merkittävässä roolissa tulevana viikonloppuna Las Vegasissa.

Myöhäinen saapuminen Uudelle mantereelle

Makwan Amirkhanin tiimi saapui Las Vegasiin vasta tiistaina, kun otteluilta alkaa paikallista aikaa lauantaina. Aikaero Suomeen on kymmenen tuntia, eli merkittävän suuri. On kysymysmerkki miten aikaerosta sekaisin oleva urheilijan keho reagoi rankkaan painonvetoon. Lisäksi jää myös nähtäväksi millainen vireystila otteluun on mahdollista saavuttaa, kun kehon sisäinen kello on suurella varmuudella aivan sekaisin vielä otteluiltana.

Makwan 5.0

Edson Barbozalle hävityn ottelun jälkeen Amirkhani on panostanut rutkasti voimatasojen kasvattamiseen painonnostaja Jesse Nykäsen opeilla. Punttikuuri on ollut omiaan nostamaan suomalaisen painoa, kun lihasmassaa on tarttunut höyhensarjalaisen kroppaan. Amirkhanin sosiaalisen median videoiden perusteella painoa on vaa’alla ollut ainakin 84,6 kiloa, joka on kaikilla mittareilla mitattuna todella paljon, kun ottaa huomioon, että ottelupaino on 65,8 kiloa.

Mikäli painonveto kuitenkin onnistuu hyvin eikä aiheuta ei-toivottuja lieveilmiöitä ottelukuntoon, on uudet voimatasot varmuudella kovaa valuuttaa painitilanteisiin. Vaarana on luonnollisesti se, että painonveto tai korkeampi lihasmassa ja sen vaatima lisähappi uuvuttaa suomalaisen ottelun aikana aiempaa nopeammin.

Vastustajan vaihtuminen viime hetkellä

Kamuela Kirk on suurelle yleisölle täysin tuntematon nimi. Amerikkalainen on otellut LFA promootiossa viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Yhden näistä viidestä Kirk otteli Dana Whiten Contender Seriesissa, jolloin hän kärsi tappion Billy Quarantillolle kolmannessa erässä teknisellä tyrmäyksellä. Edellisen kerran Kirk on otellut vain kolme viikkoa sitten ja tuo ottelu käytiin painoluokkaa ylempänä kevytsarjassa. Kirk on kahden ottelun voittoputkessa, mutta on sanomattakin selvää ettei yksikään hänen voittamistaan vastustajista ole taitotasoltaan lähelläkään Amirkhanin taitoja.

Viime hetkellä tapahtunut vastustajan vaihtuminen saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia suomalaisleirissä, sillä aikaa kunnon valmistautumiseen juuri tätä vastustajaa ajatellen ei ole ollut. Sinällään ottelun ennakkoasetelmaan uusi vastustaja ei kuitenkaan vaikuta, sillä Amirkhani on molemmissa tapauksissa selvä ennakkosuosikki. Melko tuntemattoman vastustajan kohtaaminen lyhyellä varoitusajalla nostaa kuitenkin aina kysymysmerkkejä ilmaan. Etenkin, kun Kamuela Kirkin kaltaisessa tapauksessa suomalaisottelijalla on paljon hävittävää. Tappio nimetöntä vastustajaa vastaan olisi myrkkyä urakehityksen kannalta. Kirkin leirissä sen sijaan ei ole kuin voitettavaa ja tämä saattaa vaikuttaa ottelutaktiikkaan. On mahdollista, että 27-vuotias amerikkalainen pyrkii tekemään jotain täysin ennalta-arvaamatonta ja pelaamaan suurellakin riskillä. Voitto Amirkhanista nostaisi hänen osakkeensa täysin uudelle tasolle.

Arvio: Kaikki yllä listatut seikat huomioon ottaenkin suomalaisen taitotaso, rutiini ja äärimmäisen kova kisapää takaavat sen, että Makwan Amirkhani tulee ottamaan voiton Kamuela Kirkista. Povaan suomalaiselle voittoa kuristuksella ensimmäisessä erässä.

Otteluilta on katsottavissa Viaplayn kautta. Lähetys alkaa keskiyöllä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Amirkhanin ottelun on määrä olla esikortin viimeinen juuri ennen pääkortin alkua tämänhetkisen tiedon mukaan.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Pixabay

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s