Jesse Urholin vs Aaron Khalid -otteluennakko: Porilainen silmäilee välisarjan mestaruutta

Jesse Urholin vs Aaron Khalid on kahden taitavan mattospesialistin kohtaaminen, joka on osa suurta suomalaista Cage Warriors -iltaa.

Kesäkuinen Lontoo toimii estradina maailmavalloitustaan aloittavalle Jesse Urholinille. Kuva: Cage Warriors

Porin Kamppailu-urheilukeskuksen kirkkain tähti Jesse Urholin (6-0-0) kohtaa ammattilaisuransa kansainvälisessä debyyttiottelussa jo lukuisia kertoja Cage Warriorsin illoissa kamppailleen Aaron Khalidin (10-6-1) Walesista. Ottelu käydään painoluokassa 77,1 kiloa, eli välisarjassa. Tämä mittelö on jokaiselle matto-ottelun ystävälle varmuudella kiinnostusta herättävä, sillä Khalid on ottanut uransa kymmenestä voitosta seitsemän erilaisilla kuristuksilla ja Urholinin mattotaidot ovat puolestaan todellista eliittiä.

Aaron Khalid on kaikille Cage Warriorsin iltoja seuraaville tuttu nimi, sillä mies on otellut promootion tai heidän akatemiansa illoissa yhteensä kymmenen kertaa. Useimmiten ottelut ovat päättyneet viimeistään toisessa erässä joko hänen kuristukseensa tai vastustajan pistevoittoon täyden ajan päätteeksi. Khalidin tyyli on hyvin opportunistinen ja välillä alasvienteihin sekä lopetuksiin ryhdytään jopa liian kovalla riskillä. Tämä on toisinaan johtanut positioiden menetyksiin sekä tappioihin. Urholinin kanssa painitilanteissa Khalidilla ei ole liialliseen riskinottoon varaa mikäli mielii poistua voittajana häkistä. Khalidin alasviennit ovat kelvollisia, mutta räjähtävyyden puutteen johdosta ne tapahtuvat useimmiten häkkiä vasten painittaessa. Pystyottelun tiimellyksessä Khalid ei uhkaa moukarimaisilla iskuilla tai viikatteen lailla viiltävillä potkuilla. Hänen pystyottelullaan on vain yksi tarkoitus ja se on päästä vastustajaan kiinni mahdollisimman pienillä omilla vaurioilla. Khalid on otellut edellisen kerran viime vuoden marraskuussa, jolloin hän hävisi hajaäänituomiolla Leonardo Damianille. Khalidin viiden viimeisen ottelun rekordi on kolme voitto ja kaksi tappiota. Voitoista merkittävin tuli melko alavireistä Norjan Håkon Fossia vastaan 2018 D’arce-kuristuksella.

Urholinin vire ja alati kehittyvät vapaaottelutaidot sen sijaan ovat hyvinkin kiinnostavia. Porilainen on voittanut ammattilaisuransa kuudesta ottelusta jokaisen ja vain yksi otteluista on kestänyt täyden ajan muiden päättyessä viimeistään toisessa erässä. Pitkäksi venynyt ottelutauko on Porissa käytetty hyödyksi ja suomalaisfanien on lupa odottaa entistäkin vaarallisempaa Urholinia, kun häkin ovi Lontoossa kesäkuun 25. päivä suljetaan.

Jesse Urholinin pelikirja ei suinkaan ole pelkkää painia. Mattopeliin kuuluu oleellisena osana myös painavat lyönnit. Kuva: Jarno Nurminen

Otimme yhteyden Urholiniin, kun otteluun oli aikaa kuukausi. Porilaisen tavoitteet on asetettu korkealle, kuten alla olevasta haastattelusta selviää:

Teet kansainvälisen vapaaotteludebyyttisi 25.6. Cage Warriors 124 -illassa. Miltä tuntuu päästä näin merkittävään organisaatioon ottelemaan?

”Todella hieno mahdollisuus ja luonnollinen seuraava steppi vapariuralla.”

Edellisestä ottelustasi on kulunut noin 1,5 vuotta. Millaista kehitystä vapaaottelijana olet tuona aikana onnistunut rakentamaan?

”Pystyottelemisen ja pystypainin eteen on tehty paljon hommia ja niissä olen mielestäni myös ottanut askelia eteenpäin.”

Koetko että pitkähkö tauko on ollut hyvä kehittymisesi kannalta vai olisitko mielummin otellut jo aiemmin?

”Viime matsin jälkeen oli tarkoituskin ottaa reilumpi tauko, muttei missään nimessä näin pitkää. Korona teki matsihommista ja kunnollisesta harjoittelemisesta tosi haasteellista. On hyvä päästä nyt takaisin häkkiin.”

Kohtaat Lontoon illassa Cage Warriorsissa lukuisia otteluita otelleen Aaron Khalidin. Mitä tiedät tulevasta vastustajastasi?

”Hänellä on kymmenestä voitosta yhdeksän lopetusta ja on todella hanakka hakemaan matossa kuristuksia. Vaarallinen kaikissa erissä.”

Khalidilla on rekordissaan paljon voittoja kuristuksilla. Miten hyvänä pidät hänen jujutsutaitojaan verrattuna omiisi?

”Kyllä se varmaan jujutsumatsissa häviäisi aika selkeästi, mutta vaparin mattopaini on kuitenkin tosi erilaista ja pitää varoa kyynärpäitä sun muita koiruuksia päällä ollessa. Veikkaan kuitenkin että kokonaisvaltaisesti olen matossa parempi.”

Mikäli ottelu sujuu sinun sunnitelmiesti mukaan, niin millainen näytös Lontoon illassa nähdään?

”Kovaa raastamista ja lopetus.”

Ammattilaisvapaaottelijan uran kannalta myös ulkourheilullisilla seikoilla on painoarvoa. Millä keinoin Jesse Urholin painuu fanien mieleen muuallakin kuin Suomessa?

”Remember the hair.”

Onko Cage Warriorsin välisarjassa tällä hetkellä joku ottelija kenet haluaisit ehdottomasti kohdata Khalidin jälkeen?

”Ei ole mielessä ketään tiettyä. 77-kiloisissa on monta laadukasta ottelijaa ja otan ketä vastaan tahansa.”

Mitkä ovat tavoitteesi Cage Warriorsissa?

”Välisarjan mestaruusvyö.”

Miten ottelusi Aaron Khalidia vastaan päättyy?

”Kuristan selästä.”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Cage Warriors ja Jarno Nurminen

2 kommenttia artikkeliin ”Jesse Urholin vs Aaron Khalid -otteluennakko: Porilainen silmäilee välisarjan mestaruutta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s