TIEDOTE: Vapaaottelun SM 2021

Vapaaottelun suomenmestaruuskilpailut saivat yllätyskäänteen viime metreillä.

Kilpakumppanin kunnioittaminen häkissä on itsestäänselvyys. Häkin ulkopuolella peli on joskus raaempaa. Kuva: Jarno Nurminen

Saimme tänään, 18. kesäkuuta, tiedon järjestävältä taholta, että meillä ei ole mahdollisuutta striimata vapaaottelun SM-kilpailuita, kuten aiemmin oli sovittu. Syy tähän on se, että Satakunnan Kansan uutispäällikkö oli kuulemamme mukaan ilmoittanut ettei se ole mahdollista.

Tämä on tietysti Ikuisen Peruskurssin näkökulmasta hyvin valitettavaa, sillä jokavuotiset vapaaottelun SM-kilpailut ovat meille vuoden ehdoton kohokohta. Se on tapahtuma, jota odotamme jo kuukausia etukäteen suurella innolla. Tietysti tämä odotus on vielä entisestään korostunut nyt pandemian aikana, kun urheilutapahtumien seuraaminen paikan päällä tai edes striiminä on harvinaisuus.

Jo useamman vuoden ajan olemme olleet mukana osallistumassa valtakunnan ykköskilpailuihinä ja olemme tehneet sen todella mielellämme. Yhteistyö Suomen Vapaaotteluliiton, GB Gymin ja Ahjo Training Centerin kanssa aiempien kisojen osalta on toiminut moitteettomasti ja puitteet vapaaottelutapahtuman järjestämiseen ovat olleet ensiluokkaiset.

Tämän vuoden suomenmestaruuskilpailuihin liittyen yhteydenpito Porin Kamppailukeskuksen kanssa on yhtä lailla toiminut moitteettomasti ja olemme innolla odottaneet Porin reissua. Saamamme tiedon mukaan heidän kätensä ovat kuitenkin sidotut tässä asiassa ja tämän johdosta emme pysty tarjoamaan suomalaisen vapaaottelun ystäville suoraa lähetystä kilpailuista.

Olemme tästä hyvin pahoillamme, sillä kevään aikana olemme saaneet lukuisia yhteydenottoja, joissa on kyselty perinteisen striimimme perään. Luonnollisesti kisoihin lähteminen Poriin on vaatinut myös meiltä erityisjärjestelyitä ja suunnittelemista, mutta tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole surkutella meitä ja siksi ei siitä sen enempää.

Lopuksi esitämme vielä toiveen, että Satakunnan Kansan toimituksessa suhtaudutaan suurta arvostusta nauttiviin SM-kilpailuihin sen ansaitsemalla vakavuudella. Petraamisen varaa on, sillä alla oleva suora lainaus Satakunnan Kansan uutisesta toukokuulta ei valitettavasti oikein vakuuta:

”Vapaaottelun SM-kilpailuissa nähdään amatööriotteluita, joissa on hieman tiukemmat säännöt kuin esimerkiksi Suomen kärkiorganisaatio Cagen ammattilaisotteluissa.

Yksi iso amatööri- ja ammattilaisvapaaottelun välinen ero on siinä, etteivät amatööriottelijat saa iskeä toisiaan matto-ottelun aikana. Amatöörit myös käyttävät hyvin pehmustettuja hanskoja ja jalkasuojia otteluissaan – toisin kuin ammattilaiset.”

Terveiset sinne toimitukseen, että myös amatöörit saavat lyödä matossa. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin neuvomme mielellämme, sillä laji on kovasti rakas.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s