Edward Walls: ”Olen helvetillinen vastustaja kenelle tahansa”

Onnistuuko Edward Walls tekemään selvää todella sitkeästä Cage Warriors -veteraanista kansainvälisessä debyytissään?

Edward Wallsin nyrkkien tuhovoima yhdistettynä lyöntitarkkuuteen on todellinen uhka höyhensarjalaisille. Kuva: Jarno Nurminen

Edward Walls (10-5-0) saa vastaansa Cage Warriorsin Lontoon illassa hyvin kokeneen ja äärimmäisen vaikeasti lopetettavan engelsmannin, Steve Aimablen (15-8-0). Aimable on uransa kahdeksasta tappiosta maistellut tappion karvasta kalkkia vain kerran ennen täyttä aikaa. Aimablen viidestätoista voitosta yhdeksän on tullut tyrmäyksellä tai teknisellä tyrmäyksellä ja kuusi pistein.

Aimable voitti edellisen ottelunsa, mutta oli sitä ennen kolmen tappion putkessa. Viiden viimeisen ottelun saldo on kaksi voittoa ja kolme tappiota. Kaikki näistä otteluista on käyty Cage Warriorsin illoissa ja alle kahden vuoden aikajänteellä.

Edward Walls puolestaan on kahden voiton putkessa, jota ennen hän kärsi kaksi tappiota hajaäänituomioilla Cagen illoissa 2019. Viiden viimeisen ottelun saldo on 3-2. Myös suomalainen on otellut todella aktiivisesti ennen pandemian aiheuttamaa taukoa.

Walls on tunnettu eritoten todella näyttävästä pystyosaamisestaan, joka kulminoituu tarkka-ampujamaisen kliinisiin lyönteihin, jotka lähtevät kuin tykin suusta. Wallsin pystyotteleminen on paitsi kaunista, myös useimmiten hyvin tehokasta. Hän käyttää ulottuvuuttaan taitavasti ja puolustaa alasvientejä myös varsin kelvollisesti.

Otimme yhteyden Wallsiin vajaa viikkoa ennen Cage Warriors -debyyttiä. Lue alta, mitä suomalaissoturi on mieltä tulevasta koetinkivestään.

Mitä tiedät tulevasta vastustajastasi, Steve Aimablesta?

”Tiedän sen, että hän on hyvin kokenut kaveri, joka ei ainakaan haasteita pelkää. Listalta löytyy todella kovia ukkoja, joita vastaan hän on otellut ja on myöskin haastanut Cage Warriorsin höyhensarjan tittelistä. All-rounded kaveri, jolla paukkua käsissä riittää, mutta vahvin aspekti kaverilla on hänen erinomainen työkunto.”

Millaista ottelua odotat?

”Joka matsissa odotan aina pahimpaa, eli täyttä sotaa, mutta takaraivossa kuitenkin suuremmaksi osaksi toivoisin, että kaveri pystyisi oikeasti haastaamaan (minut) yhtä erää pitempään.”

Edellinen ottelusi on helmikuulta 2020. Millä tavalla normaalia pidempi tauko vaikuttaa otteisiisi?

”Itse en usko ring rustiin. Katumentaliteetti – joko oot aina valmis tai et ole koskaan valmis. Ei vaikuta mun mielialaan ainakaan yhtään, vaan olen innostunut pääsemään takaisin. Sen näkee sitten häkissä onko tauko tehnyt vaan hyvää, vai onko tauko ollut liian pitkä.”

Miten lähestyt ensimmäistä otteluasi Cage Warriorsin kaltaisessa suuressa promootiossa?

”Promootiolla ei väliä, jokainen matsi on tärkeä. Toki vähän isommassa ja kirkkaamassa valossa, mutta eipä niihin valoihin kannata sen kummemmin keskittyä.”

Koetko että olisi tärkeä tehdä katsojiin lähtemätön vaikutus kasvattaaksesi kannattajakuntaasi myös ulkomailla?

”Mitä tulee katsojiin, niin mulla ei ole ikinä ollut motiivina vedota katsojiin. Olen vain luonnostani viihdyttävä ottelija, jolla on viihdyttävä tyyli, joka miellyttää katsojien silmää. Sehän on vaan plussaa, kun katsojat muistaa nimesi. Keskityn omaan suoritukseeni ja siihen että suoriutuisin omalla taitotasollani. Jos se kaveri, joka luulen ja uskon olevani on läsnä, niin olen kyllä helvetillinen vastustaja kenelle tahansa.”

Mitä fanien sopii odottaa, kun häkin ovi Lontoossa suljetaan perjantaina?

”Fanien sopii odottaa sitä Eetwarttia, minkä ne on aina ennenkin tottunut näkemään, mutta tällä kertaa olen taidokkaampi, aggressiivisempi, teknisempi ja lopetushakuisempi.”

Miten aiot voittaa ottelun?

”Ajattelin voittaa matsin totaalisella dominoinnilla osoittaen ja näyttäen osaamistani ihan joka osa-alueella ja valmiina kolmeen täyteen erään. Luulen kuitenkin että kaveri kaatuu jo ekassa erässä.”

Walls sekä Jesse Urholin ottelevat samassa illassa perjantaina 25.6. ja ottelut ovat katsottavissa Viaplayn kautta. Samaan iltaan oli varattu ottelu myös Aleksi Mäntykivelle, mutta se peruuntui vastustajan loukkaantumisen johdosta noin kaksi viikkoa ennen ottelua. Mäntykiven tuoreimman haastattelun löydät tämän linkin takaa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s