Olli Santalahti vs Kevin Ruart: ”Tavoitteeni on tyrmätä ensimmäisessä erässä”

Olli Santalahti ottaa toisessa Brave CF -ottelussaan mittaa sveitsiläisestä Kevin Ruartista.

Olli Santalahti matkaa Milanoon Brave CF 52 -tapahtumaan pahat aikeet mielessään. Kuva: Jarno Nurminen

Palataan ajassa hetkeksi taaksepäin. Santalahden maaliskuinen Brave CF -debyytti tuli pikakomennnuksella, mutta siitä huolimatta Finnfighters’ Gymin kasvattti onnistui ottamaan voiton raastavassa ottelussa Georges Eidiä vastaan. Voitto tuli syntymäpäiväsankarille niukasti hajaäänituomiolla, mutta vapaaottelu on laji, jossa viime kädessä vain tuloksella on merkitystä.

Tällä kertaa Santalahti, 27, on saanut valmistautua rauhassa tulevaan koitokseen ja turkulainen povaa yleisölle viihdyttävää ottelua. Helteinen Italia tarjoilee eurooppalaisille laadukasta vapaaotteluviihdettä, kun Brave CF tuo sirkuksensa Milanoon elokuun ensimmäinen päivä. Italia on jo kahdeksas maa Euroopassa, johon Brave rantautuu. Kenties jatkossa Brave CF nähdään myös Suomen maaperällä, mikäli Santalahti ja Abdul Hussein jatkavat menestyskulkuaan promootion riveissä.

Milanon kortilla Santalahti kohtaa Kevin Ruartin (9-4-0), joka on tyyliltään melko ympäripyöreä. Ruart kohtasi edellisessä ottelussaan Henri Lintulan peitonneen Loius Glismannin ja hävisi tälle toisessa erässä mattomoukaroinnin päätteeksi. Ruart on urallaan kohdannut pääosin varsin kelvollisia vastustajia, joiden tilastot ovat olleet reilusti voitokkaita. Helppoa ottelua suomalaiselle ei liene luvassa ja varsinkin pystyottelussa on syytä olla hereillä, sillä Ruartin kintaissa on ruutia. Ruartin liike pystyottelussa on dynaamista ja lyödessään hän laittaa usein kaiken peliin. Viiden viimeisen ottelun saldo sveitsiläisellä on 4-1.

Ruartin otteluasento on melko leveä, joka tarjoaa suomalaiselle mahdollisuutta hyödyntää esimerkiksi yhden jalan alasvientejä niin halutessaan. Mattoon joutuessaan Ruart vaikuttaa olevan aktiivinen ja hakee pääsyä takaisin ylös räjähtävillä yrityksillä. Pystypainitilanteissa yksi bravuureista on kamppi vastustajan jalan ulkosyrjän takaa. Yhdeksästä voitostaan Ruart on voittanut neljästi tyrmäyksellä, neljästi lopetusotteella ja vain kerran ottelu on käyty täyteen aikaan. Tappioista kolme on tullut tyrmäyksellä ja yksi pistein.

Santalahden vahvuudet ovat tunnetusti väkivahvassa ja lopetushakuisessa painissa. Mattoon mentäessä Santalahden arsenaaliin kuuluu monipuoliset lopetukset erilaisin kuristuksin tai lukoin eikä turkulainen säästele myöskään nyrkkejään, kunhan vain ensin positio on turvattu. Viimeisen viiden ottelun saldo on suomalaisella niin ikään 4-1. Santalahden voitoista kolme on tyrmäyksellä, viisi lopetusotteella ja neljä pistein. Tappioista kaikki kolme ovat tulleet pistetuomiolla.

Haastattelimme suomalaissoturia hyvissä ajoin ennen ottelun julkaisua, heti kun muste ottelusopimuksessa oli kuivunut. Lue alta mitä tuleman pitää:

Kohtaat Kevin Ruartin Milanossa 1.8. Onko Ruartin pelikirjassa jotain sellaisia aseita, josta sinun olisi syytä olla huolissasi?

”Kevin on oikeastaan aika monipuolinen vapaaottelija, joka yrittää otella samalla tavalla kuin minä. Ehkä itse varoisin hänen painavat lyöntinsä pois ensimmäisen erän aikana etäisyyden ylläpitämisellä ja vahvemmalla fysiikallani, jonka jälkeen en usko hänen enää haastavan minua kriittisesti millään osa-alueella. ”

 Ruartin paini vaikuttaa olevan ihan kelvollista tasoa, mutta riittääkö se tässä kohtaamisessa?

”Harvalla ottelijalla riittää painitaidot mun kanssa, jos kunnolla aletaan vääntämään. Uskon, että Ruart, eli tuttavallisemmin Kevin, tiedostaa myös tämän itsekin eikä lähde haastamaan mun painitaitoja tässä kohtaamisessa. Vaikka haastaisikin ja veisi mut tonttiin, niin taidan omata näissä tilanteissa 100% lopetussaldon.”

Edellinen ottelusi Bravessa tuli pikakomennuksella ja valmistautuminen jäi sen vuoksi vajaaksi. Millainen valmistautumisprosessi nyt on takana ja miten se vaikuttaa otteluesitykseen?

”Olen harjoitellut määrätietoisesti ja kovalla palolla heti viime ottelusta tulleiden ruhjeiden parannuttua. Viime ottelussa yllätti kaikista eniten kova painonpudotus sovittuun -77,0 kilon painoluokkaan pitkän tauon jälkeen. Tämä näkyi omassa tekemisessäni siinä, että terävimmät kaadot ja lopetushyökkäykset jäivät pois pelistä. Nyt tilanne on aivan eri, kun saa valmistautua lähes kuusi viikkoa otteluun ja painoluokkana on minulle otollisempi super welterweight (79,4kg). Tällä kertaa uskon löytäväni parhaan mahdollisen ottelutuntuman ja täten saavuttavani minulle tyypillisen lopetusvoiton.”

Ruart on otellut kerran aiemminkin suomalaista vastaan. Tuolloin hän kärsi tappion niko Myllystä vastaan teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä. Ottelusta on aikaa, mutta oletko tutustunut kuuden vuoden takaiseen mittelöön?

”En ole vielä kerennyt perehtymään Myllysen ja Ruartin otteluun. Tulen varmasti katsomaan sen valmistautumisjakson aikana, kuten muutkin Kevinin ottelut. Jos Niko on niputtanut toisen erän tko:lla, niin otetaan tavoitteeksi ratkoa oma kohtaamiseni ensimmäisen erän KO:lla.”

Millaisia aukkoja näet Ruartin ottelemisessa?

”Vielä tässä kohtaa en osaa sanoa sen syvällisemmin mitä puutteita Kevinillä on hänen pelissään. Sen vain tiedän, että hyvin monta kertaa olen saanut häntä kovemmatkin ottelijat jättämään aukkoja omaan tekemiseensä ottelussa ja silloin käytän jokaisen paikan hyväkseni. Se on sitä useiden kymmenien otteluiden kokemusta, jota minulta löytyy.”

Miten ottelunne ratkeaa?

”Uskon, että meillä molemmilla on kovat halut näyttää mistä tullaan ottelun ensimmäisessä erässä. Uskon homman ratkeavan siinä minun edukseni mattolyönnein. Jos Kevin on sitkeä, eikä katkea ensimetreillä, saadaan hyvä kolmen erän taistelu, joka kirjataan minun nimiini.”

Ottelu on katsottavissa tuttuun tapaan promootion omien sivujen kautta.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s