Makwan Amirkhanin seuraava ottelu on pian

Makwan Amirkhanin seuraava ottelu on toteutumassa suomalaisfanien kannalta mukavan nopeasti ja todennäköisesti vieläpä isossa illassa.

Vaikuttaa siltä, että Makwan Amirkhani on tekemässä paluun taistelusaarelle. Kuva: UFC.

Maamme suosituin ja menestynein vapaaottelija, Makwan Amirkhani (16-6-0), on näillä näkymin palaamassa tositoimiin jo lokakuussa. Amirkhani otteli edellisen kerran kesäkuussa, jolloin hän kärsi yllätystappion UFC-tulokas Kamuela Kirkille pistetuomiolla.

Tänään 32-vuotias UFC-ottelija teki toiveita nostattavan päivityksen sosiaalisen median tililleen kuvatekstillä: ”See you in 3 months”.

Edellisen kerran Amirkhani nousi otsikoihin uhkaillessaan liikemies Jethro Rostedtia päivityksessään, joka liittyi turkulaisessa ravintolassa tapahtuneeseen joukkotappeluun. Sotakirveet haudattiin kuitenkin nopeasti ja rikosilmoitus, jossa Amirkhanin kerrotaan olleen epäiltynä törkeästä kunnianloukkauksesta sekä laittomasta uhkauksesta ei edennyt sen pidemmälle uutislähteiden mukaan.

Tuoreimman päivityksensä mukaan Makwan Amirkhani olisi siis palaamassa häkkiin lokakuussa. Lokakuun lopulle osuu UFC:lla kaksi tapahtumaa, joista jälkimmäinen voisi hyvinkin olla ilta, johon Amirkhani viittaa. Lokakuun 30. päivä otellaan UFC 267 -ilta Abu Dhabissa. Sitä tähdittää kaksi mestaruusottelua, Jan Blachowicz vastaan Glover Teixeira (kevyessä raskaassasarjassa) sekä Aljamain Sterling vastaan Petr Yan (kääpiösarja).

Tuo ilta olisi jälleen suomalaiselle erinomainen näytönpaikka, sillä varmuudella lukuisat silmäparit ympäri maailmaa seuraavat tätä kovatasoista tapahtumaa. Samalla se on myös enemmän tai vähemmän Amirkhanille pakkovoiton paikka, sillä suomalainen on tällä hetkellä kahden ottelun tappioputkessa. Pakkovoitolla en siis viittaa sopimusasioihin, vaan Amirkhanin osakkeiden arvoon ottelijana. Abu Dhabin illasta vakuuttava voitto ja suomalaisen urakehitys kohti TOP 15 -sijoitettuja vastustajia vastaan saa taas hyvin tuulta alleen ja se olisi luonnolliseti iso asia koko kotimaiselle lajikentälle.

Amirkhanin rekordi Abu Dhabissa on toistaiseksi yksi voitto (Danny Henry) ja yksi tappio (Edson Barboza). Lokakuussa on luultavasti mahdollisuus kaunistaa tuo tilastoa yhden voiton verran lisää.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: UFC

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s