Iida Suvanto on vapaaottelun maailmanmestari!

Iida Suvanto on tuore vapaaottelun junioreiden maailmanmestari.

Iida Suvannon suorituskyky häkissä oli täysin omaa luokkaansa vapaaottelun junioreiden MM-kilpailuissa. Kuva: Jarno Nurminen

Monelle Iida Suvanto on varmasti ollut vielä toistaiseksi tuntematon nimi. Tilanne saattaa hyvinkin olla muuttumassa, sillä MMA Imatran kasvatti Iida Suvanto on nyt virallisesti maailman paras juniorivapaaottelija.

Suvanto voitti Bulgarian Sofiassa otelluissa junioreiden MM-kilpailuissa B-junioreiden maailmanmestaruuden kukistamalla kaikki paitsi yhden neljästä vastustajastaan ennen täyttä aikaa painoluokassa 62 kiloa. Juuri ennen finaalia Suvanto joutui kohtaamaan rakkaan kilpakumppaninsa ja tärkeän harjoitusparinsa, tiimikaveri Silja Piirosen häkissä. Suvanto eteni finaaliin pistetuomion turvin ja voitti maailmanmestaruuden kolmiokuristuksella. Näin ollen nuoret naiset Imatralta toivat Suomelle uljaasti sarjastaan kaksi mitalia, MM-kullan sekä -pronssin.

MMA Imatran juniorityön timantit Sija Piironen ja Iida Suvanto hiovat toinen toisensa taitoja. Siitä osoistuksena kaksi MM-mitalia. Kuva: Jarno Nurminen

Suomen joukkueen virallinen mitalitavoite oli kaksi mitalia, kun sitä ennen kilpailuita tiedustelimme, mutta on sanomattakin selvää, että nälkä kasvaa syödessä. Kävi lopuissa otteluissa kuinka tahansa, niin Iida Suvannon ja Silja Piirosen voittamat kaksi mitalia ovat todella kova saavutus kilpailussa, jossa mitään ei saa ilmaiseksi. MMA Imatralla tehty työ kantaa hedelmää niin kotimaan arvokilpailuissa kuin kansainvälisissäkin kinkereissä.

Haastattelimme maailmanmestaria tuoreeltaan:

Mitä kaikkea maailman mestaruuden voittamiseen vaaditaan?

”Maailmanmestaruuden voittamiseen tarvitaan taitoa, kovaa treeniä, itseluottamusta sekä hyvää valmennusta. Lisäksi hyvät treenikaverit, rohkeutta ja halua.”

Mitä maailmanmestaruuden voittaminen merkitsee sinulle?

”Maailmanmestaruuden voittaminen merkitsee minulle itseluottamuksen kasvua ja treenimotivaation nousua.”

Mikä on seuraava tavoitteesi?

”Seuraava tavoitteeni on jatkaa samaan malliin ja menestyä jatkossakin.”

Haluatko lähettää terveisiä?

”Terkut perheelleni, sukulaisilleni ja muille minulle tärkeille henkilöille.”

Kisat ovat edelleen käynnissä tätä artikkelia viimeistellessä ja mikä hienointa, Suvannon perheen toinen soturi, Juho Suvanto on juuri edennyt sarjansa finaaliin. Kenties Vuoksen vedessä on jotain maagista? Yksi asia on ainakin varmaan, Imatralle on syntynyt näissä kisoissa useampi tulevaisuuden tähti palamaan kirkkaana.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s