Vapaaottelu: Suomen junioreiden MM-joukkue murskasi mitalitavoitteet kirkkaasti

Suomen junioreiden MM-joukkue saavutti kaikki tavoitteet ja vielä enemmän vapaaottelun MM-kilpailuissa Bulgariassa.

Mitalitavoitteet on selvästikin tehty murskattavaksi mikäli maamme nuorisoa on uskominen. Kuva: IMMAF

Bulgarian Sofiassa järjestettyihin vapaaottelun MM-kisoihin matkasi Suomesta 13 nuoren joukkue. Ottelijoita oli mukana Espoosta, Helsingistä, Oulusta, Keravalta, Järvenpäästä ja Imatralta. Maailmanmestaruuskilpailuissa taso on luonnollisesti todella korkea ja Suomen joukkueen ennakkoon asetettu kahden mitalin tavoite oli kunnianhimoinen, joskin myös saavutettavissa hyvillä onnistumisilla. Kuinkas sitten kävikään?

Suomen nuoret mitalisankarit Iida Suvanto, Juho Suvanto, Silja Piironen ja Matti Aurala niputtivat vastustajansa peräjälkeen kuin liukuhihnalta. Häkissä nähtiin komeita suoria käsilukkoja, kolmiokuristuksia ja vakuuttavia pistevoittojakin.

Mitaliröykkiö kasvoi kisojen viimeisenä päivänä peräti neljään, joka on siis kaksi kertaa niin paljon kuin edes valmennusryhmä uskalsi edellyttää suojateiltaan. Kaikki huippumenestyjät edustavat MMA Imatraa ja näin mitalit jaettiin:

Iida Suvanto – MM-kulta

Juho Suvanto – MM-hopea

Silja Piironen – MM-pronssi

Matti Aurala – MM-pronssi

Suomalaisen vapaaottelun tulevaisuus pitkällä aikavälillä näyttää juuri nyt todella hyvältä. Vuoksen varrella on tehty paljon asioita oikein ja juniorijoukkueen päävalmentaja Mikko Suvannon opit Imatralla ovat selvästi menneet perille hedelmälliseen maaperään. Tästä on hyvä jatkaa ja jatkoa varmasti seuraa, sillä jokainen mitalisti on aktiivisesti kilpaileva ja tuttu useista salikisoista. Niin, rutiinin ja kilpailukokemuksen merkitys nousi jälleen arvoon arvaamattomaan, kun mitaleista taisteltiin Bulgariassa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: IMMAF

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s