Niko Skonbäck joutui keskelle erikoista ruotsalaisfarssia

Niko Skonbäckin ja Moraad Morenon välisen ottelun tulosta ei muutettu, vaikka protesti oli ilmeisen perusteltu.

Niko Skonbäck oli ruotsalaistuomareiden mielestä parempi kuin Moreno, mutta se ei vaikuttanut protestin menestymiseen. Kuva: Jarno Nurminen

Niko Skonbäck (3-2-0) kärsi paljon keskustelua herättäneen pistetappion Moraad Morenolle (3-1-0) Superior Challenge 22 -illassa Ruotsissa toukokuun 29. päivä. Ottelu oli tasainen ja koska suomalaisleirissä voiton koettiin menneen vääryydellä ruotsalaiselle, tuomiosta tehtiin asianmukainen protesti valmentaja Anton Kuivasen toimesta.

Protestin käsittely länsinaapurissa kesti kauemmin, kuin sen olisi kuulunut kestää ja sen tulos oli suomalaisittain todella karvas. Ottelun lopputulosta ei muutettu. Kamppailu katsottiin uudelleen eri tuomareiden toimesta, kuin jotka sen alunperin pisteyttivät, ja uusien tuomarien enemmistö pisteytti ottelun Skonbäckin hyväksi (lue perustelut ruotsiksi linkin takaa).

Protesti ei kuitenkaan saanut aikaan toivottua muutosta rekordiin, koska ottelu oli tasainen ja ilmeistä virhettä pisteytyksessä ei asiaa käsitelleiden päättäjien mielestä oltu siis tehty. Ottelutuloksen muuttamiseen vaaditaan ilmeinen virhe ja tällaista ei ruotsalaisten mielestä ollut tapahtunut. Näin ollen protesti hylättiin, vaikka suomalaisen olisikin siis kuulunut voittaa ottelu enemmistön mielestä.

Päätös Primus Fight Teamia edustavan Skonbäckin kannalta harmillinen, sillä ammattilaisuran kannalta jokaisella ottelutuloksella on merkitystä. Merkitys ei ole ainoastaan yksi punainen merkintä ottelusarakkeeseen, vaan se vaikuttaa muun muassa uusien otteluiden saamiseen ja luonnollisesti kokonaiskuvaan ottelijasta muiden silmissä.

Otimme yhteyden Skonbäckiin tiedustellaksemme protestin kulkua:

”Protestin käsittely meni sillä lailla, että protesti piti jättää kahden vuorokauden aikana ottelusta. Sen jättäminen maksoi 200 euroa ja sen käsittelyaika piti olla kaksi viikkoa Kahden viikon jälkeen lähdimme kyselemään, että missä vastaus on.

Ruotsista sanottiin, ettemme ole maksaneet käsittelymaksua. Lähetimme kuitin, jossa näkyi että olemme maksaneet. He väittivät siinä vaiheessa vielä vastaan ja sanoivat, ettemme ole hoitaneet asiaa oikein.

Anton Kuivanen lähetti pitkän selvitysviestin, jossa kerrattiin miten me olimme toimineet ohjeiden mukaan. Seuraavaksi ruotsalaiset myönsivät virheensä ja totesivat ongelman olleen maksuliikenteessä. Protestin tulos saatiin vähän yli kuukaudessa.”

Kysyimme myös suomalaisottelijan ajatukset protestin lopputuloksesta:

”Ilmeisesti sääntöteknisesti voidaan todeta, että ottelun tuomaroinnissa ei ole tapahtunut riittävän suurta virhettä, vaikka protestin katsoneet tuomarit erimieltä olisivatkin. Herää kysymys, että mikä niiden pistetuomareiden virka on, jos väärän voittajan valitseminen ei ole riittävän suuri virhe.

Positiivista tässä on se, että tapaukseni on ollut jonkun verran esillä – jos sillä vaikka olisi jonkinnäköinen merkitys jatkossa päätöksiin. Lopullinen tuomio on nyt saatu ja hyväksytty. Uusintaa on ehdotettu ja vähän sosiaalisessa mediassa huudeltukin, mutta ei taida vastapuolta yllättäen kiinnostaa.”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Yksi kommentti artikkeliin ”Niko Skonbäck joutui keskelle erikoista ruotsalaisfarssia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s