Legendan paluu! Patrik Pietilä häkkiin valtavan kokoluokan illassa Moskovassa

Patrik Pietilä ottelee Bellatorin historian ensimmäisessä illassa Venäjällä lokakuussa. Iltaa tähdittää todellinen lajilegenda, Fedor Emelianenko.

Patrik Pietilä nauttii kirkkaista valoista ja kovista haasteista. Kuva: Jarno Nurminen

Bellator 269: Fedor vs Johnson on paitsi varmuudella todella katsottu ilta Fedor Emelianenkon paluun johdosta, myös suomalaisittain hyvin mielenkiintoinen. Primus Fight Teamin Patrik Pietilä (11-8-0) kohtaa vaarallisen ja suomalaisille tutun Usman Nurmagomedovin (13-0-0). Ottelu on sovittu catchweight painoluokkaan 72,6 kiloa.

Illan pääkortilla nähtävä ottelu on ennakkoasetelmaltaan suomalaisittain tyly. Usman Nurmagomedov on hurjassa nosteessa oleva venäläisottelija, joka on hyvin seurattu urheilija paitsi häkissä myös sen ulkopuolella. Nurmagomedov on parhaimmillaan pystyottelijana, mutta kiipeää myös ahnaasti selkään paikan auetessa. Venäläinen on lopettanut 11 ottelua 13:sta voittamastaan ennen täyttä aikaa, joskin on sanottava että varsinkaan uran alkupäässä vastustajien taso ei ole päätä huimannut. Kansainväliset vapaaottelumediat ovat usein tituleeranneet Khabib Nurmagomedovin serkku Usmania yhdeksi lupaavimmista tulevaisuuden nimistä. Tämän väitteen totuudenmukaisuutta sai maistaa myös Turun Jerry Kvarnström viime vuoden heinäkuussa, kun venäläinen löi keskeytysvoiton suomalaisesta jo ensimmäisessä erässä yksipuolisen näytöksen päätteeksi.

Patrik Pietilä ei kuitenkaan kuvia kumartele, vaan on valmis matkaamaan Moskovan metropoliin hiljentämään Nurmagomedovin kotiyleisön. Pietilälle altavastaajan rooli ei ole vieras asetelma, sillä kuten hyvin muistamme, oli lahtelaisen ryöstöretki Tukholmaan 2019 David Bielkhedeniä vastaan ruotsalaisittain tuskallisen onnistunut vastoin monien odotuksia.

Ottelun julkaisun jälkeen otimme yhteyden Lahteen. Turboahdetut kirjekyyhkymme palasivat kotipesään kiireen vilkkaa ja löydökset ovat luettavissa alta:

Ottelet lokakuun 23. päivä massiivisessa Bellator 269: Fedor vs Johnson -illassa. Miten sait ottelutarjouksen?

”Hartikaisen Olli on hoitanut mulle matseja jo niin monta vuotta, etten enää edes muista kuinka monta. Eli siis Olli kysyi multa, että otatko tän matsin ja mä sanoin että otan. Nimet paperiin ja se oli siinä. Ilmeisesti oli hieman hankaluuksia löytyy Usmanille vihua ja mä ainakin nautin tällaisista haasteista, joten päätös oli helppo. Iso ilta, kirkkaat valot ja mahdollisuus otella, niin kyllä kelpasi!”

Mikä sai sinut tarttumaan ennakkoon hyvin haastavaan otteluun Usman Nurmagomedovia vastaaan?

”Nimi, tapahtuman koko, ottelijakattaus ja mahdollisuus otella Bellatorissa. Niin, ja tietenkin voiton mahdollisuus. Muistan kun lähdin Bielkhedeniä vastaan ja kaikki oli sitä mieltä, että nyt käy huonosti. Itse näin siinä matsissakin mahdollisuuden voitolle ja mites kävikään. Tarkoitus on mennä pilaamaan Usmanin ”varma voitto” ja laittaa kotiyleisö hiljaiseksi.”

Mitä sellaista näet Nurmagomedovin ottelemisessa, jota voit hyödyntää häntä vastaan sinun eduksesi?

”Usmanhan on ihan sairaan taitava ja kova äijä. Uskon kuitenkin, että oma pystyotteleminen on kehittynyt viime matseista ja kykenen haastamaan Usmania pystyssä ja saamaan painavammat osumat perille. Voin mennä täysin paineettomasti otteluun. Luulen että Usmanilla on matsissa aika paljon enemmän paineita ja se voi vaikuttaa nuoren miehen suorittamiseen.”

Otteluiltaa tähdittää todellisen vapaaotteluikonin paluu häkkiin, kun Fedor Emelianenko aikoo höykyttää Tim Johnsonia pääottelussa. Ennakkotietojen mukaan ottelet pääkortilla – onko nämä seikat huomioitu otttelupalkkiossa?

”Joo, pääkortilla matsi! On todella huikea kortti kokonaisuudessaan joten on todella siistiä, että olen osana sitä. Matsin jälkeen pitää kyllä juosta siellä ottamassa kaverikuvia. Ottelupalkkio on kyllä pääkortin tasoa.”

Miten valmistaudut kohtaamaan Usman Nurmagomedovin, miehen jonka ammattilaisura koostuu kolmestatoista ottelusta ja yhtä monesta voitosta?

”Ei sinne lähdetä kuvia tai sukunimiä kumartelemaan! Teen oman parhaan suoritukseni ja näytän kehittymistäni. Tällä kertaa pitää painaa vähän enemmän kaasua kuin viimeksi, että tuomareilla on helpompi työ laittaa matsi mulle, mikäli se kestää täyden ajan.”

Millainen suoritus vaaditaan, että häkkituomari nostaa sinun kätesi ilmaan ottelun päätteeksi?

”Oma suoritus pitää olla urani paras. Usman on niin pirun hyvä ukko, että jos sinne lähdetään ”suorittamaan”, niin tullaan nenä kipeänä takasin. Eli odotan ja vaadin itseltäni täydellistä suoritusta jokaisessa tilanteessa. Usman varmasti rokottaa, jos siellä rupeaa lipsumaan.”

Voitto venäläisestä olisi toistaiseksi kotimaisen vapaaotteluvuoden ehdottomasti kovin laatuaan. Siihen vaaditaan nappisuoritus, mutta toisaalta yksikin hyvin ajoitettu hyökkäys voi muuttaa koko ottelun lopputuloksen hetkessä suuntaan tai toiseen. Pietilän ennakkoluulottumuus on arvostettavaa, sillä vain ottelemalla voi voittaa ja kotiin jäämällä ei urotekoja ole tässä lajissa mahdollista tehdä. Helppoa reissua Moskovaan ei ole luvassa, mutta tuo riski on Pietilän retkikunnassa tiedostettu.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s