Suomalaisjujutsuka hurjaan mitalijahtiin maailmalle

Suomalaisjujutsuka laittaa itsensä likoon kiertäessään eri maita päämääränään maailmanmestaruus.

Marko Oikaraisen MM-tavoite on tuoda kirkkainta jalometallia mukanaan takaisin Pohjolaan. Kuva: Marko Oikarainen

Marko Oikairaisen seuraavat viisi viikkoa ovat todellakin toiminnantäyteiset. MMA Rovaniemen Oikarainen aloittaa viisi viikkoa kestävän kisaurakkansa tulevana viikonloppuna Moskovassa Abu Dhabi Grand Slam Jiu-Jitsun World Tourilla. Pohjoisen mustavyö ottelee Moskovassa puku päällä 56 kiloisten sarjassa. Moskovasta matka jatkuu merten yli seuraavan viikonlopun kinkereihin IBJJF:n Atlanta Openiin, jossa tatamilla nähdään suomalaisosaamista niin puku päällä, kuin nogi-sarjassakin painoluokissa -64kg/61,5kg.

Kun Atlantan palkintoseremonia saadaan päätökseen, suuntaa Oikarainen täsmäiskunsa Charlotteen IBJJF:n kisoihin ja siellä mittelee sekä kimonolla, että ilman sarjoissa -64kg/61,5kg. Viimeinen kisaviikonloppu ennen varsinaista loppuhuipennusta sijoittuu New Orleansiin (IBJJF), jossa painoluokat on samat kuin Atlantassa ja Charlottessa.

Oikaraisen kilpailukalenterin päätavoite sijoittuu Charlottesta viikon kuluttua (7.-10. lokakuuta) järjestettäviin NoGin MM-kilpailuihin, joissa mies lähtee kirkastamaan kahden vuoden takaista MM-pronssiaan. ”Tavoitteenani on voitto”, Oikarainen summaa lyhyesti kunnianhimoista MM-päämääräänsä.

Uutista kirjoittaessa ilmoittautuminen on vielä auki, mutta näillä näkymin Oikaraisen sarjaan osallistuu Estevan Martinez, joka voitti NoGin Pan American mestaruuden tänä vuonna. Mukaan on tulossa myös ainakin Roiter Lima, joka hiljattain voitti pronssia pukupainissa Pan American -kilpailuissa sekä kiven kova Carlos Alberto Da Silva.

Helppoja voittoja ei siis ole luvassa, mutta se on sanomattakin selvää tällä tasolla. Oikarainen on kuitenkin aiemminkin pystynyt urotekoihin ja hän oli itse asiassa hyvin tuore mustavyö voittaessaan NoGi MM-kilpailuista 2019 pronssia.

NoGin MM-kilpailut on katsottavissa FloGrappling-suoratoistopalvelun kautta suorana.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Marko Oikarainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s