Jesse Urholin Cage Warriors 128 – tavoitteena vakuuttaa UFC

Jesse Urholin ottelee Cage Warriors 128 -illassa. Tässä on uutisemme tulevasta ottelusta, jolla saattaa olla todella suuri vaikutus porilaisen tulevaisuuden kannalta.

Tähän painajaiseen on saamamme tiedon mukaan herätty viime aikoina Ateenan pohjoispuolella. Kuva: Jarno Nurminen

Porin Kamppailu-urheilukeskuksen Jesse Urholin (7-0-0) ottelee Lontoossa lokakuun 1. päivä. Kyseessä on Cage Warriors -promootion Trilogy-spektaakkelin toinen kolmesta peräkkäin oteltavasta illasta, Cage Warriors 128.

Lyhyellä varoajalla Urholinia vastaan astelee lähes kahden vuoden tauolta palaava kreikkalainen 34-vuotias John Palaialogos (18-9-1). Palaialogos on kolmen voiton putkessa, joskin hänen voittamiensa vastustajien tilastot eivät ole mestarillisia. Palaialogos on otteluissaan ollut kovassa fyysisessä kunnossa ja hänen pystyottelemisensa sekä mattotaitonsa ovat kelvollista tasoa. Palaialogosin vaarallisin anti lienee kuitenkin kokemus, jota hänellä on häkissä huomattavasti suomalaista enemmän.

Urholinin otteluita ennakoidessa on aina helppoa todeta, että vastustajat tulevat olemaan todella ahtaalla, mikäli joutuvat porilaisen kanssa pystypainiin tai etenkin mikäli Urholin vie heidät mattoon. Väite ei ole tuulesta temmattu klisee, vaan tätä tosiseikkaa sai todistaa uhrin asemassa Aaron Khalid kesäkuussa, kun porilainen debytoi Cage Warriors -ottelijana. Tuossa ottelussa Urholin riepotteli walesilaista kolme erää, joiden päätteeksi pistetuomarit näkivät suomalaisen voittajaksi poikkeuksellisen dominoivin pistein 30-26, 30-25 ja 30-25. Debyytti kansainvälisen organisaation välisarjassa ei juuri paremmin olisi voinut sujua.

Samanlaista runnomista ja raastamista on varmuudella luvasssa lisää, mikäli suomalainen pääsee toteuttamaan suunnitelmiaan. Tylsää painijaa Urholinista ei kuitenkaan saa mitenkään. Tätä väitettä tukee myös miehen ottelutilastot. Porilainen on lopettanut viisi seitsemästä ottelustaan ennen täyttä aikaa ja noista viidestä ottelusta neljä on päättynyt jo ensimmäisessä erässä.

Anastimme ohikiitävän hetken jujutsumaagin aikaa tiedustellaksemme hänen tuntemuksiaan Cage Warriorsin illan lähetessä.

Kohtaat lokakuun alussa kokeneen kreikkalaisen, John Palaialogosin, joka on kolmen voiton putkessa. Miten nopealla aikataululla sait tietää tulevasta vastustajastasi?

”Reilu pari viikkoa ennen matsia saatiin vastustaja. Itse matsista tiesin jo elokuussa.”

Nopealla analyysilla kreikkalainen vaikuttaa ihan kelvolliselta niin pystyssä kuin matosssakin. Millaisena näet itse tulevan kilpakumppanisi?

”Hän on todella kokenut ja hyvä kokonaisvaltainen vapaaottelija. Knoppitietona hän on ensimmäinen vastustaja, joka on mua vanhempi.”

Ottelit edellisen kerran juhannuksen aikaan, jolloin rieputtelit Aaron Khalidia kuin märkää rättiä ympäri häkkiä. Onko sotasuunnitelmasi kohdella Palaialogosia yhtä kaltoin, vai onko taikapadasta tällä kertaa lupa odottaa erilaista myrkkysoppaa?

”Samaa myrkkysoppaa on tarjolla joka matsissa. Keskenhän noita matseja pitäisi taas alkaa saada ettei mene sellaiseksi roikkumiseksi.”

Debyyttisi Cage Warriorsissa oli vakuuttava. Olet itse sanonut ottelevasi nykyisen sopimuksesi heidän riveissään ja sitten siirtyväsi UFC-ottelijaksi. Vaaditaanko tulevassa ottelussa mielestäsi dominoinnin lisäksi myös lopetusta ennen täyttä aikaa, jotta voit vakuuttaa amerikkalaispromootion päättävät tahot markkina-arvostasi?

”Kyllä se lopetus aina nostaa osakkeita, katsoi sitä matsia sitten kuka vaan ja mistä vaan. Tavoitteenani on ehdottomasti harjata näyttävästi matsit CW:ssä ja vakuuttaa UFC.”

Olet vuosien varrella kerännyt suuren joukon suomalaisia kannattajia niin jujutsun kuin vapaaottelunkin parista. Mitä näiden fanien on lupa odottaa lokakuun 1. päivän iltana, kun häkin ovi Lontoossa sulkeutuu ja sinut päästetään irti?

”Hyvää, tarkkaa ja ennen kaikkea aktiivista ottelemista sekä näyttävä voitto.”

Cage Warriors 128 -illassa perjantaina 1. lokakuuta ottelee myös toinenkin suomalainen, Edward Walls, joka hävisi debyyttiottelunsa Cage Warriorsissa Steve Aimablelle kesäkuussa pistein. Lauantaina 2. lokakuuta puolestaan suomalaisfaneille katselemisen aihetta Cage Warriors 129 -illassa tuo Aleksi Mäntykivi, jonka otteluhaastattelun löydät YouTube-kanavaltamme. Molemmat illat ovat tuttuun tapaan katsottavissa Viaplayn kautta.

Urholinin ottelua koskien ei ole julkistettu virallisesti voittoa suurempaa panosta. On kuitenkin hyvä tuoda esille, että kesällä välisarjan mestaruuden voittanut Ian Garry siirtyi UFC:n riveihin ja näin ollen painoluokan mestaruus, jolla on ilmiselvää vetovoimaa kirkkaimpiin valoihin, on avoinna. Toivottavasti Urholin voittaa kreikkalaisen ja samalla ansaitsee paikan välisarjan mestaruusotteluun.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s