Omran Chaaban häkkiin taitavaa jujutsukaa vastaan

Omran Chaaban kohtaa brasilialaisen jujutsun mustavyön UAE Warriors 23 -illassa Abu Dhabissa.

Omran Chaaban on parhaimmillaan, kun hän pääsee hyödyntämään ulottuvuuttaan. Kuva: Jarno Nurminen

Omran ”The Lebanese Gorilla” Chaaban (1-1-0) kohtaa ammattilaisuransa kolmannessa ottelussa Kher Khalifa Eshoushanin (1-0-0) Libyasta. Ottelu nähdään suomalaisyleisölle tutun UAE Warriorsin illassa torstaina 28. lokakuuta.

Suomalainen on jo pitkään harjoitellut pitänyt majapaikkaansa Team KF:n salilla Dublinissa. Edellisessä ottelussaan libanonilaisena gorillanakin tunnettu Chaaban kärsi ammattilaisuransa ensimmäisen tappion. Ottelu oli samalla 20-vuotiaan Chaabanin ensimmäinen UAE Warriorsissa, joita näillä näkymin on tulossa vielä useita lisää. Chaabanin ammattilaisuraa on omalta osaltaan edistämässä myös brittiläinen Quantum Sport -managerointitoimisto, jonka asiakkaina on muun muassa ammattilaisjalkapalloilijoita Englannin Valioliigasta.

Chaabanin vastustaja Eshoushan on harrastanut brasilialaista jujutsua yli kolmentoista vuoden ajan ja mustavöisenä hän on viihtynyt viimeiset kaksi ja puoli vuotta. Ei ole siis epäilystäkään, missä libyalaisen vahvuudet vapaaottelijana ovat. Chaaban puolestaan on aina ollut vahvimmillan pystyottelijana ja hänen pitkät raajansa mahdollistavat ottelemisen etäisyydeltä, mikäli libyalainen ei onnistu pääsemään painitilanteisiin.

Ainakin paperilla vaikuttaa siis siltä, että tyylillisesti tässä ottelussa on kyseessä klassisesta jujutsutaituri vastaan pystyiskijä -teemasta. Toki ottelussa tapahtuu varmasti paljon ennakkoon odottamattomia käänteitä, mutta molempien ottelijoiden vahvuudet ovat ennakkoon melko selvät. Molemmat urheilijat ovat otelleet kuluneen vuoden aikana, joten ottelutuntuma on oletettavasti hyvä ja meno sen mukaista.

Lähestyimme Irlannissa asustelevaa Chaabania pitkin internetin valtaväylää selvittääksemme nuoren miehen ajatukset ennen tulevaa taistelua.

Ottelet lokakuun 29. päivä UAE Warriorsin illassa Kheir Khalifa Eshoushania vastaan. Mitä tiedät tulevasta kilpakumppanistasi?

”Tiedän että hän on BJJ-taustainen.”

Eshoushan on brasilialaisen jujutsun mustavyö. Tarkoittaako vastustajan tausta sitä, että tulet pyrkimään pitämään ottelun pystyssä?

”Ei, mutta tulen pitämään ottelun hallinnassani ja siellä missä sen pitää olla.”

Olet otellut kahdesti ammattilaisena. Edellinen ottelusi maaliskuussa päättyi pistetappioon. Mitä oppia sait tuosta ottelusta ja miten se on vaikuttanut valmistautumiseesi?

”Kaiken takana on aina jotain hyvää. Valmistautuminen on ollut todella hyvää.”

Huhujen mukaan kirjoitit useamman ottelun sopimuksen UAE Warriorsin kanssa. Pitääkö tämä paikkansa?

”Kyllä pitää”

Millaista ottelua odotat lokakuun lopulla?

”Mennään minun säännöillä!”

Harjoittelet pääosin nykyään Irlannissa. Miksi olet päätynyt tällaiseen ratkaisuun?

”Haluan parasta treeniä ja uskon siihen, että täällä se on. Heti kun sain mahdollisuuden mennä asumaan salille, niin tartuin tilaisuuteen. Whatever it takes.

Olet ammattilaisena vielä urasi alussa. Kerro jokin sellainen asia, joita uusien fanien olisi hyvä tietää sinusta.

”Niitä on paljon. Ne selviää heti, kun pistää mut seurantaan Instagramin puolella.”

UAE Warriorsin illat alkavat tyypillisesti hyvään katseluaikaan suomalaisittain, mutta tapahtumasta ei ole artikkelin julkaisuhetkellä vielä edes saatavilla ottelukorttia. Otteluita voi seurata suorana promootion oman applikaation kautta.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s