Cage 52: todellinen namupala – Tugarev vs Peltonen

Cage 52 -tapahtuma on osittain rakennettu mielenkiintoisten tulevaisuuden nimien varaan. Tässä artikkelissa käsittelemme yhtä illan kiinnostavimmista kohtaamisista.

Kokoontumisrajoitusten hälventyessä kotimainen Cage-promootio pääsee pitkästä aikaa tarjoilemaan suomalaisyleisölle ammattilaisvapaaottelua paikan päällä. Cage 52 -ilta pitää sisällään neljä ammattilaisottelua sekä laadukkaan nipun otteluita amatöörisäännöin. Tässä uutisessa keskitymme yhteen erityisen mielenkiintoiseen amatöörikohtaamiseen, Omar Tugarev vastaan Elmo Peltonen.

Lähestyimme molempia ottelijoita tulevan mittelön tiimoilta ja selvitimme heidän sotasuunnitelmansa. Jos suunnitelmat käyvät toteen, niin kamppailufaneilla on luvassa ikimuistoinen kohtaaminen.

Omar Tugarev

Toisin kuin suurin osa suomalaisista amatööriottelijoista, Omar Tugarev on nähty jo kerran aiemminkin Cagen illassa. Nykyään Sisu Gymiä edustava Tugarev otteli Cage 51 -illassa reilu vuosi sitten taitavaa ja kokenutta Eemil Kurhelaa vastaan ja nappasi mukaansa voiton pistetuomiolla. Tugarev on aktiivisesti kilpaileva uuden sukupolven vapaaottelija ja hänen monipuolisuutensa ottelijana on kantanut hedelmää. Tugarevin palkintokaapista löytyy nimittäin kolme Suomen mestaruutta vapaaottelusta nuoresta iästä (19) huolimatta. Tugarev on ehdottomasti yksi niitä tulevaisuuden nimiä, jotka kannattaa painaa mieleen viimeistään nyt.

Omar Tugarev on kenties vaarallisimmillaan pystyottelijana, mutta kuten kuvasta näkyy ei turvasatamaa ole tarjolla matossakaan. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

”Olen fiksu ottelija. Oman painoluokkani (70,7 kiloa) pahin painajainen” näin Tugarev kuvailee itseään ottelijana. Totuus on, että miehen puhe ovat suoraa, mutta siinä on myös vinha perä. Tugarev on todella vaarallinen vastustaja kenelle tahansa.

Kun nämä nuoret atleetit astelevat häkkiin, on Ikuisen Peruskurssin suositus luokkaa vahva, että kukaan yleisöstä ei mene hakemaan olutta tai vessareissulle. ”Mä haen tyrmäystä. Heti kun häkin ovi menee kiinni, alkaa sota. Näen olevani vahvempi joka osa-alueella”, Tugarev avaa pelikirjaansa.

Elmo Peltonen

Elmo Peltonen, 23, on niin ikään jokaiselle kotimaista amatööriskeneä seuraaville tuttu nimi, sillä Peltonen ottelee aktiivisesti ja poikkeuksetta myös hyvin yleisöystävällisellä tyylillä. Peltosen henkilöbrändin kivijalka on ehdottomasti hänen valtoimenaan liehuva takatukkaansa, joka huhujen mukaan kasvaa kamppailutaitojen myötä. Tampereella majailevan ja MMA Team 300 edustavan Peltosen paras saavutus on vuoden 2020 SM-hopea vapaaottelusta.

Elmo Peltonen astelee häkkiin varmana taidoistaan ja povaa jännittävää ottelua. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

”Onhan tää mahtava tilaisuus päästä matsaamaan Cagen illassa, jossa olen ollut monesti katsojana. Cage on isoin vapaaottelutapahtuma Suomessa ja pääsen amatööriottelijana näyttämään omat taitoni ison yleisön edessä. Ei näitä tilaisuuksia joka päivä tule”, Peltonen luonnehtii tulevan illan merkitystä hänelle ottelijana.

Mitä entinen euralainen, nykyinen Tampereen kasvatti sitten tuumaa tulevasta vastustajastaan? ”Tugarev on tuttu kaveri. Taitava nuori ottelija ja sähäkkä erityisesti pystyssä. Odotan innolla kohtaamistamme.”

Olemme seuranneet Peltosen kehittymistä urheilijana jo vuosia ja on helppoa todeta, että tehty työ salilla näkyy myös häkissä. Peltosen taidot ovat kehittyneet vuosi vuodelta ja hänellä ei marraskuisena iltana Kulttuuritalon häkkiin kivutessaan ole selviä heikkouksia ottelijana. Peltonen itsekin povaa kamppailufaneille aihetta iloon: ”Aina kun meikäläinen astelee ottelemaan, niin koitan tarjoilla yleisölle viihdettä ja antaa vastinetta ihmisten rahoille.” Tästähän urheiluviihteessä pohjimmiltaan on kyse.

Cage 52 -tapahtuma otellaan 27. marraskuuta tuttuun tapaan Helsingin Kulttuuritalolla.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Yksi kommentti artikkeliin ”Cage 52: todellinen namupala – Tugarev vs Peltonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s