Otteluennakko: Makwan Amirkhani vs Lerone Murphy UFC 267

Tämä on ennakkomme ottelusta, jossa Makwan Amirkhani kohtaa Lerone Murphyn Englannista UFC 267 -illassa.

Ottelu Makwan Amirkhanin (16-6-0) ja Lerone Murphyn (10-0-1) välillä tarjoaa suomalaisille kamppailufaneille jännitettävää tulevana lauantaina parhaaseen katseluaikaan. Kaksikon kohtaaminen on aikataulutettu jo 17.30 alkavan esikortin neljänneksi otteluksi ja tämä varmasti kaikille suomalaisfaneille sopii.

Ottelun ennakkoasetelma on melko selvä. Amirkhani on tunnettu turmiollisen vaarallisesta matto-osaamisestaan, kun taas monipuolisen englantilaisen parhaat avut löytyvät pystyottelun saralta. Urheilullisesti voidaan sanoa, että Amirkhani on Murphylle kova testi, mutta häkin ulkopuolella manchesterilainen on kokenut vielä kovempia.

Murphya nimittäin ammuttiin vuonna 2013 hänen ollessaan poistumassa parturista Manchesterin esikaupunkialueella. Luodit osuivat nuorta englantilaista kasvoihin ja kaulaan. Varmuutta ampumisen motiivista ei koskaan saatu selvitettyä, mutta Murphy otaksuu sen olleen joko erehdys väärästä henkilöstä tai sitten kostotoimenpide liittyen johonkin hänen menneisyytensä tapahtumiin. Murphy on paikallisten fanien ja median mukaan yksi suurimmista englantilaistoivoista vapaaottelussa, mutta jatkaakseen matkaansa kohti kärkeä on hänen ensin kuitenkin selvittävä suomalaisen vaarallisesta ottelutyylistä ja se ei tule olemaan helppoa.

Makwan Amirkhanin edelliset kaksi UFC-ottelua ovat olleet tappiollisia, joskin niistä ensimmäinen tuli äärimmäisen taitavan Edson Barbozan kohtaamisessa vasta täyden ajan päätteeksi pistetuomiolla. Niin ikään edellisesssä ottelussa tullut yllätystappio Kirk Kamuelalle kesti täyteen aikaan. Suomalaisen valmistautuminen otteluun on sosiaalisen median perusteella sujunut mainiosti ja hän onkin ottanut paljon sparrieriä lukuisten suomalaisten ammattivapaaottelijoiden kanssa. On varmaa, että Amirkhani suhtautuu otteluun sen vaatimalla vakavuudella, sillä juuri nyt voitto on todella tarpeen jatkon kannalta.

Parhaimmillaan otellessaan Amirkhanin hyvä etukäden suoraan nojautuva etäisyyden hallinta yhdistettynä salamannopeisiin alasvienteihin ja tuhoisaan mattopeliin ovat lähes pysäyttämätön mahti. Vaikeaksi otteleminen menee, mikäli vastustaja onnistuu raastamalla tai osumalla painavasti tyhjentämään suomalaisen energiavarantoja.

Lerone Murphy on urallaan toistaiseksi voittamaton. Hänen UFC-tilastonsa ovat kaksi voittoa (Ricardo Ramos ensimmäisessä erässä teknisellä tyrmäyksellä sekä Douglas Silva De Andrade pistein) ja tasapeli debyyttiottelussa Zubaira Tukhugovia vastaan. Murphy on monipuolinen vapaaottelija, jolla ei ole selviä aukkoja taitopankissaan.

Amirkhanin UFC-tilasto on kuusi voittoa ja neljä tappiota. On tärkeää huomata, että Amirkhanin tappioista kolme on tullut erittäin hyvin UFC:ssa menestyneitä ottelijoita vastaan. Kuudesta voitostaan suomalaisen rekordissa on neljä lopetusvoittoa ja vain kaksi pistetuomiota. Huolimatta mollivoittoisesta vireestään viime aikoina tuloksellisesti, on suomalaisen täysi potentiaali selvästi edelleen lunastamatta. Hän on myös UFC-uransa aikana osoittanut selvää kehittymistä vuosien varrella, joten usko Amirkhanin tekemiseen ei ainakaan allekirjoittaneella ole kadonnut mihinkään suvantovaiheesta huolimatta.

Ilta on katsottavissa tuttuun tapaan Viaplayn kautta ja lähetys alkaa lauantaina kello 17.30 Suomen aikaa. UFC 267 koostuu isosta nipusta todella suuren luokan tähtiä, sillä pääottelussa 93-kiloisten mestaruudesta taistelevat Jan Blachowicz ja Glover Teixeira. Muita ottelupareja ovat muun muassa kääpiösarjan väliaikaiksesta mestaruudesta taistelevat Petr Yan vs Cory Sandhagen, Islam Makhachev vs Dan Hooker sekä Jingliang Li vs Khamzat Chimaev.

Tulosveikkaus: uskon Makwan Amirkhanin voittoon arvoituksellisesta ja vaarallisesta englantilaisesta. Amirkhani yllättää ansaitustikin kovalla itseluottamuksella otteluun saapuvan Murphyn, jonka rohkea pystyottelu avaa paikan alasviennille. Amirkhani syöksyy jalkoihin, kumoaa engelsmannin mattoon ja ottaa voiton bravuurilopetusotteellaan anakondakuristuksella. Uusi nousu kohti maailman kärkeä voi alkaa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: UFC

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s