Arslan Khataev on jo iskuetäisyydellä MM-mitalista

Nyrkkeilijätaituri Arslan Khataev on nyt vain yhden voiton päässä MM-mitalista.

Arslan Khataevin urakka maailmanmestaruuskilpailuissa on vielä kesken. Kuva: AIBA

Arslan ”Borz” Khataev on aloittanut urakkansa nyrkkeilyn maailmanmestaruuskilpailuissa todella vakuuttavasti. Helsingin Tarmoa edustavan suomalaisiskijän kova vire 60-kiloisissa on tuottanut tulosta Serbian Belgradissa käytävissä arvokilpailuissa jo kolmen voiton verran. Khataevin sarjaan osallistuu yhteensä 51 urheilijaa.

Khataev on otteluissaan peitonnut Bishara Sabbarin Israelista pistein (4-1), Mongolian Tulga Oyunbaatarin keskeytysvoitolla kolmannessa erässä ja viimeisimmässä ottelussaan eilen Azerbaidzanin Tayfur Alievin pisteillä (4-1). Seuraavaksi vastakkaiseen nurkkaan tiistaina astelee Alexy De la Cruz Baez (Dominikaaninen tasavalta), joka on vielä viime vuoden puolella otellut alemmassa painoluokassa 56-kiloisissa.

Lähestyimme suomalaistoivoa lyhyesti lepopäivän aikana tiedustellaksemme tuoreimmat tunnelmat Belgradista: ”Hyvällä fiiliksellä mennään ja sanon nyt vaan, että job is not done yet!”

Yhtään helppoa päänahkaa ei tietenkään tämän tason kilpailuissa ole tarjolla, mutta onnistuessaan Khataevin taidot riittävät jopa kirkkaimpaan mitaliin saakka. Tämä tietysti vaatisi aivan nappisuorituksen. Edellisen kerran suomalaisfanit ovat saaneet juhlia MM-mitalia vuonna 2016, kun Elina Gustafsson voitti pronssia Kazakstanissa. Viimeisimmästä miesten voittamasta mitalista on kulunut aikaa jo 20 vuotta (Joni Turusen pronssi 2001). 23-vuotiaalla Arslan Khataevilla on siis mahdollisuus tehdä suomalaista nyrkkeilyhistoriaa tulevina päivinä. Khataevin uran toistaiseksi kovimmat saavutukset ovat alle 19-vuotiaiden EM-hopea sekä nyrkkeilyn Bundesligan mestaruus kaudella 2018-2019.

MM-kilpailuita on mahdollista seurata suorana AIBA:n YouTube-kanavalla. Khatevin seuraava ottelu on tiistai-iltapäivänä ja sen otteluparin voittaja etenee mitaliotteluun torstaille 4.11.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: AIBA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s