03 Fight Team – aito ammattilaistiimi vapaaotteluun

03 Fight Team on uusi toimija suomalaisessa vapaaottelussa. Mutta mistä oikein on kyse?

03 Fight Team tähtää korkealle ja ammattimaisesti. Kuva: 03 Fight Team

Eilen 27. joulukuuta 2021 julkistettiin uusi toimija kotimaiseen vapaaottelumaailmaan. Tiimi kantaa nimeä 03 Fight Team ja sen pääarkkitehtina toimii Aleksi Toivonen yhdessä ammattilaisvapaaottelija Mikael Silanderin kanssa. Tiimiä avustaa myös monen suomalaisen managerina ja CAGE:n matchmakerina toimiva Jukka Paananen. Perusta on siis luotu nojaamaan vahvaan osaamiseen, kokemukseen ja kansainvälisiin kontakteihin.

03 Fight Teamiin kuuluu tällä hetkellä seitsemän ammattilaisottelijaa. Ennen kuin pureudumme Aleksi Toivosen uunituoreeseen haastatteluun esittelemme uuden tiimin jäsenistä lyhyesti jokaisen:

Mikael Silander

Mikael Silanderin kuristukset ovat osoittautuneet turmiollisiksi monille. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Uuden tiimin kokenein ottelija on ehdottomasti Mikael Silander (20-9-0). Silander on otellut muun muassa CAGE-, Cage Warriors-, ACB- ja ACA- sekä M-1 -promootioissa. Silanderin hienoimmat mahdollisuudet ovat olleet taistelut Cage Warriors- ja M-1 -mestaruuksista, mutta mies on tarjonnut laatuviihdettä myös kotimaassa otellessaan. Silander on hoitanut hyvin myös markkinoinnillisen aspektin, sillä miehen naama on monelle tuttu pääkaupunkiseudun bussien kylkimainoksista sekä lukuisista valtamedian uutisista. Silanderilla on ollut mahdollisuus myös luoda hyvät kontaktit moneen kansainväliseen tahoon otellessaan lukuisissa eri maissa.

Patrik Pietilä

Älä anna hymyn hämätä, Patrik Pietilä on peto häkissä. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Patrik Pietilä (11-9-0) on Lahden kasvatteja ja tuttu nimi kotimaisia iltoja seuranneille kamppailufaneille. Silanderin tapaan Pietilä on myös erittäin kokenut ja kansainvälisissä liemissä marinoitu konkari. Pietilä on otellut esimerkiksi Superior Challengen, Bellatorin, M-1 Globalin sekä CAGE:n kansainvälisissä illoissa kaihtamatta isojakaan nimiä. Markkinoinnillisesti Pietilä hoitaa myös aina leiviskänsä hyvin, sillä hänen imagonsa on positiivinen ja helposti lähestyttävä.

Edward Walls

Edward Wallsin pystyosaaminen on kotimaista huipputasoa. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Edward Walls (10-7-0) on kuluneen vuoden aikana tullut tutuksi monelle vapaaottelua vähemmänkin seuraavalle kuluttajalle, kun miehen otteluita on ollut mahdollista seurata Viaplayn kautta. Walls on parhaiten tunnettu viihdyttävänä pystytaiturina CAGE-illoista, mutta kuluneen vuoden aikana hiljattain espoolaistunut Walls on otellut kahdesti myös Cage Warriorsissa. Toivottavasti uuden tiimin myötä Walls onnistuu palaamaan voittokantaan.

Tuomas Grönvall

Tuomas Grönvallin mattopaini on paitsi uuvuttavaa, myös täynnä kuristusuhkaa. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

27-vuotias Tuomas Grönvall (7-4-1) on väkivahva painija, jolta kukaan ei ole onnistunut saamaan lopetusvoittoa kotiinviemisiksi. Vastustajan kannalta Grönvallin höyryveturimainen tyyli on uuvuttava, mutta yleisön iloksi miehen arsenaalista löytyy lukuisia voittoja erilaisilla lopetusotteilla. Pitkien kommenttien sijaan Grönvall antaa esitystensä puhua puolestaan. Grönvallin seuraava ottelu on CAGE 53 -illan pääottelu, jossa hän kohtaa 4-4-0 -listaisen, Helsingissä asuvan, Lucas Pereiran Brasiliasta.

Abdul Hussein

Abdul Hussein (oikealla) on BRAVE CF -sopimusottelija. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Abdul Hussein (7-2-0) on kiistatta 03 Fight Teamin tämän hetken potentiaalisin tähtinimi, etenkin kun suunnataan katse tulevaisuuteen. Espoon Kehähaiden haitankissa taitojaan hionut ”ABBA” otteli edellisessä ottelussaan yhtä maailman parhaana pidettyä nuorta ottelijaa, Muhammad Mokaevia, vastaan täydet kolme erää tarjoten voittamattomalle britille uransa vaikeimman ottelun. Vuoden 2016 amatöörien maailmanmestari Hussein voi oikeilla valinnoilla saavuttaa suurta menestystä. Hussein on BRAVE CF -sopimusottelija ja olisin yllättynyt ellei hänen suunnaltaaan kuulla melko piakkoin ottelu-uutisia.

Sten Saaremäe

Sten Saaremäe on raivannut tiensä myös suomalaissydämiin hyvillä otteillaan. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Sten Saaremäe (6-2-0) on ennen kaikkea erittäin hankalasti voitettava ottelija, joka ei pelkää lähteä haastamaan vastustajaansa pystyottelussa tyrmäyksenkään uhalla. Saaremäen ainoa tappio suomalaishäkissä tuli CAGE 50 -illassa Edward Wallsia vastaan käydyn ottelun päätteeksi pistetuomiolla enemmistöäänin. Seuraavan kerran Saaremäe nähdään häkissä CAGE 53 -illassa tammikuun viimeisenä lauantaina, mikäli AVI ei iske kapuloita rattaisiin. Saaremäe on 03 Fight Teamin toistaiseksi ainoa ei-suomalainen ottelija ja mielestäni oikein tervetullut lisä rosteriin.

Eemil Kurhela

Eemil Kurhela tekee pitkään odotetun ammattilaisdebyyttinsä pian. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Tammikuun lopussa ammattilaisdebyyttiinsä asteleva Eemil Kurhela on tuttu nimi amatöörivapaaottelua seuraaville. Kurhela on kaksinkertainen suomenmestari (2018, 2020) ja kahdesti EM-pronssia voittanut amatööriottelija ennen ammattilaiseksi siirtymistään. Kurhela on monipuolinen ja hyvin kokenut ottelija huolimatta siitä, että on vasta siirtymässä ammattilaiseksi. 24-vuotias Kurhela on myös tiimin nuorin jäsen.

03 Fight Team

Haastattelimme 03 Fight Teamin toista perustajajäsentä, Aleksi Toivosta, saadaksemme mahdollisimman tarkasti selville tiimin taustat ja tulevaisuuden suunnitelmat. Toivosen menestyksekäs ammattilaisura päättyi taannoin pakon edessä terveysongelmien tultua lahtelaisen urakehityksen tielle. Toivonen ei kuitenkaan jäänyt laakereilleen lepäämään, vaan syöksyy entistä kiivaammin kohti uusia haasteita tutulla tarmolla. Lue alta, mitä lahtelaisen kipparoimalta 03 Fight Teamilta on lupa odottaa:

Perustitte Mikael Silanderin kanssa 03 Fight Team -nimeä kantavan vapaaottelutiimin. Mikä sai teidät ryhtymään tähän hankkeeseen?

”Kun oma ammattilaisura päättyi loukkaantumiseen, mietin miten voisin hyödyntää omaa osaamistani ja mitä todella haluan tehdä seuraavaksi. Idea ammattilaistallista alkoi kypsymään, koska olen pitkään miettinyt miten itse tekisin asiat eri tavalla. Ehdotin asiaa Mikille, lyötiin työhanskat käteen ja alettiin rakentamaan hommaa.” 

Ellen ole täysin väärässä, niin nimenne viittaa vahvasti Lahden alueen suuntanumeroon 03. Avaisitko hieman taustaa tiimin nimestä?

”03 on pieni tribuutti niille joiden kädenjälki näkyy mun omassa tekemisessä ja osaamisessa. 03 on myös käytännöllinen, sillä numerot on helposti tunnistettavissa muissakin kulttuureissa (esimerkiksi Aasiassa) eri englanninkielisten tai suomalaisten sanojen sijaan.”

Ilalehden uutisessa kerrottiin, että Silander on tiimissä mukana paitsi ottelijana, myös matchmakerin roolissa. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

”Panostamme paljon matchmakingiin, jolla tarkoitetaan tässä tapauksessa otteluiden hankintaa ja ottelijoiden sitomista eri promootioiden alle. Työtehtävät on jaettu ristiin minun, Mikin ja Jukka Paanasen kesken, joten jokainen tuo omat vahvat kontaktinsa ja osaamisensa pöydälle.”

Miten valitsitte tiimiinne sen ensimmäiset ottelijat?

”Ensimmäiset urheilijat valittiin kansainvälistä kokemusta silmälläpitäen. Jatkossa keskitymme pääasiallisesti urheilulliseen potentiaaliin ja markkinoitavuuteen.”

Mitä ottelijan kannalta tarkoittaa se, että hän solmii sopimuksen 03 Fight Teamin kanssa?

”Tarkoitus on täydentää jokaisen urheilijan henkilökohtaista tukiverkostoa. Suomessa joillakin urheilijoilla on hyvä tilanne lajivalmennuksen suhteen, mutta he tarvitsevat apua brändäyksessä ja matchmakingissa. Toinen saattaa olla fyysisesti huippuvalmentajien ja olosuhteiden ympäröimä, mutta lajispesifi valmennus ontuu. Tässä me astumme kuvaan ja täydennämme tuon ympyrän tarjoamalla urheilijoille muun muassa laji- ja fysiikkavalmennusta, harjoittelun ohjelmointia, managerointia ja matchmakingia.

Jokainen kokonaisuus rakennetaan yksilön ympärille parhaan tuloksen saamiseksi. Työskentelemme siis jo olemassa olevien valmentajien ja muiden toimijoiden kanssa. Urheilija puolestaan sitoutuu edustamaan tallia ja noudattamaan sen asettamia arvoja.”

Mikä on teille tärkeää tiimiin sopivaa ottelijaa pohdittaessa?

”Urheilijan kyky sitoutua tallin toimintaan, urheilullinen potentiaali ja markkinoitavuus.” 

Olette kertoneet haastattelussanne, että tämä tiimi ei puuhastele. Miten aiotte varmistaa ammattimaisen toiminnan joka käänteessä ja miten se tulee näkymään ulospäin?

”Ammattimaisuus tulee näkymään täysipäiväisenä panostuksena tiimiin. Se näkyy myös siinä millaisen panoksen annamme urheilijoille ja mitä myös vaadimme urheilijoilta. Ulospäin sen pitäisi näkyä tiimin tuloksessa.”

03 Fight Teamissa on mukana myös Pasi Minkkisen All In Management -manageritoimisto. Mitä kaikkea heidän vastuullensa kuuluu?

”AIM vastaa tiimin brändäyksestä, yhteistyökumppaneista ja auttaa jokaista urheilijaa oman imagon rakentamisessa.”

Millaisia tavoitteita uusi tiiminne on asettanut vuodelle 2022?

”Kaiken kaikkiaan tiimimme tavoitteena on luoda urheilijoista täysipäiväisiä ammattilaisia. Pyrimme siis saamaan urheilijat tilanteeseen jossa he voivat elää ammattilaisurheilijan arkea ja rakentaa uraa vapaaottelijana. Tätä kautta uskon, että pitkässä juoksussa saamme yhä enemmän osaamista Pohjoismaihin ja koko vapaaotteluskene kasvaa.”

Kuinka tarkasti tiiminne seuraa kotimaisten amatööriottelijoiden esityksiä tulevaisuuden nimiä ajatellen?

”Todella tarkasti.”

Mitä ryhmänne perustaminen tarkoittaa kotimaisen vapaaottelun kannalta?

”Pyrimme omalta osaltamme kehittämään yhdessä suomalaista vapaaottelua. Toivottavasti pystymme toimimaan todellisesta ammattilaisuudesta kiinnostuneille konkreettisena polkuna sinne.”

Ensivaikutelmani 03 Fight Teamista on hyvä. Silanderin sekä Toivosen kokemukset ja kontaktit yhdistettynä Paanasen tuomaan osaamiseen kuulostaa lupaavalta yhdistelmältä. Lisäksi ulkopuolinen managerointitoimisto, jolla todistetusti on hyvää osaamista, tuo mahdollisuuksia todelliseen ammattimaisuuteen. Urheilussa tietenkin kaikki mitataan tuloksilla ja aika näyttää kuinka koviin tuloksiin Toivonen ja Silander tiimeineen yltää.

On hienoa, että joku, tai tässä tapauksessa jotkut, uskaltavat lähteä kohti haastetta, sillä keskimäärin kamppailu-urheilun parissa toimiminen Suomessa ei toistaiseksi tuo mukanaan kuin kuluja. Jos kukaan ei ryhdy toimeen, ei mikään myöskään koskaan muutu. Uskon vahvasti, että 03 Fight Teamilla on mahdollisuus toimia suunnannäyttäjänä ja tuoda mukanaan paljon hyvää suomalaiseen vapaaottelukenttään. Sillä aikaa me kaikki muut voimme osoittaa tukemme uudelle toimijalle seuraamalla heidän sosiaalisen median kanaviaan. Se ei maksa mitään ja siitä on hyötyä.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: 03 Fight Team, Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Yksi kommentti artikkeliin ”03 Fight Team – aito ammattilaistiimi vapaaotteluun

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s