Maiju Suotama pikakomennukselle: ”Pelkuri kuolee joka päivä, rohkea vain kerran.”

Maiju Suotama sai mahdollisuuden otella nopealla varoitusajalla ja tarttui siihen.

Edessä Maiju Suotama, taustalla hiljattain menehtynyt Elias Theodorou. Kuva: Dave Mandel / InvictaFC

MMA Imatran Maiju ”Mountain Momma” Suotaman (8-6-0) edellisestä ottelusta on vierähtänyt jo puolitoista vuotta. Nyt kun tilaisuus saapui, niin ”Vuorimuori” tavoilleen uskollisena päätti tarttua siihen ennakkoluulottomasti. Imatran ylpeys nähdään InvictaFC:n Oklahoman illassa jo 28. päivä kuluvaa kuuta.

Vastaan suomalaiselle astelee illan toiseen pääotteluun kaavailtu brasilialainen Ketlen “Esquentadinha” Souza (11-3-0), jonka oli määrä otella alunperin Kristina “Warhorse” Williamsia vastaan. Souza on ilmiömäinen tyrmäyskone, jonka 11 voitosta peräti kahdeksan on tullut tyrmäyksellä. Helppoa iltapuhdetta imatralaiselle ei siis ole luvassa, mikäli ottelu käydään pystyssä. Imatralainen metsästää debyyttivoittoaan amerikkalaispromootion riveissä ja uskoakseni siihen parhaat eväät on mattokamppailussa, onhan Suotama poikkeuksellisen taitava lukkopainija.

”Souza on huikeassa nosteessa, kolmen ottelun voittoputkessa. Odotan kohtaavani häkissä kovalyöntisen tyrmäystaiturin”, Suotama analysoi tulevaa kilpasiskoaan.

Edellisestä ottelusta UFC-veteraani Lucie Pudilovaa vastaan on jo puolitoista vuotta ja Suotama ottelisi mieluusti aktiivisemmin. Näin imatralainen ruotii Oklahoman komennusta: ”On todella ilahduttavaa saada urheilijan oikea palkkapäivä, palkkio kaikesta tehdystä työstä ja päästä ottelemaan. Olen odottanut täysin ottelukykyisenä vaihtopenkillä aivan liian pitkään, kärsivällisyys on ollut koetuksella.”

Kuten usein vapaaottelussa ja etenkin isommissa organisaatioissa, niin tämäkin ottelumahdollisuus tuli miltei viime hetkellä. Mikäli et kuulu promootion suosikkiottelijoihin tai olet esimerkiksi pienemmältä markkina-alueelta, kuten Suomi on, niin tilaisuuksia otella ei välttämättä tule tiheästi: ”Tarjous paikata korttia tuli lyhyellä varoitusajalla. Se luo oman tunnelmansa ja tietyn jännityksen, on aina iso riski lähteä suin päin seikkailuun. Mutta kuten Shakespeare on oivallisesti tuumaillut: ”meidät on tehty samasta aineesta kuin unelmamme. Ja uneen päättyy tämä lyhyt elämämme”, Suotama pohtii.

”Kutsu seikkailuun on kuitenkin vastustamaton ja ajaa yli kaiken riskin tai pelon, pitää lähteä ja uskaltaa. Haluan elää elämänarvoilleni uskollisesti johtoajatuksen saattelemana: pelkuri kuolee joka päivä, rohkea vain kerran. Ellei uskalla unelmoida isosti ja jopa suuruudenhullusti, onko tässä elämässä mitään merkitystä?” Mitäpä tuohon enää lisäämään? Maiju Suotama, yksi lajikenttämme todellisista pioneereista, tietää mistä puhuu.

Invictan otteluillat ovat katsottavissa Invictan YouTube-sivujen kautta. Mikäli ottelukorttiin ei tule muutoksia, niin Suotaman ottelu on illan toiseksi viimeinen.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Dave Mandel / InvictaFC

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s