ADCC 2022 Las Vegas – Perttu Tepponen

Perttu Tepponen on kokenut ADCC-lukkopainin arvokisakävijä ja jälleen mukana kilpailemassa maailman absoluuttisella huipulla. Tämä on neljäosaisen juttusarjamme viimeinen osa.

Tampereen taituri Perttu Tepponen elementissään. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Voitettuaan viime vuonna lukkopainin Euroopan mestaruuden Tepponen ansaitsi paikkansa ADCC-lukkopainin MM-kilpailuihin Las Vegasiin 2022. Tampereen Ju-Jutsukoulua edustava Perttu Tepponen on pitkäaikainen menestyjä tatamilla niin lukkopainissa kuin pukupainissakin. Hänet nähdään kilpailemassa muita maailman huippuja vastaan tulevana viikonloppuna 17.-18.9. Las Vegasissa lukkopainin ”olympialaisissa”, kuten lajiväki kisoja tituleeraa.

Otimme yhteyden Tepposeen, koska halusimme kuulla, mitä alle 99 kiloisten sarjaan osallistuva tamperelainen tuumaa ennen tiukka koitosta.

Olet otellut aiemminkin ADCC-lukkopainin MM-kilpailuissa. Miten tärkeää sinulle on päästä ottelemaan mailman parhaita vastaan?

”On todella hienoa päästä mukaan ottelemaan ADCC:n MM-kilpailuihin. Kisoissa on hieman eksklusiivisuuden tuntua kun niihin pääsee vain karsintojen tai kutsun kautta. Siispä jo kisoihin pääsemistä voi pitää jonkinlaisena meriittinä. Taso on varmasti äärettömän kova ja onhan nämä ”uran” huippuhetkiä päästä ottelemaan tälläisiin tilaisuuksiin maailman parhaita vastaan.”

Miten valmistautuminen kilpaurasi yhteen tärkeimmästä turnauksesta on sujunut?

”Valmistautuminen on sujunut hyvin ja ilman loukkaantumisia. Pieni vauva kotona tietysti ottaa veronsa, enkä ole ehtinyt käydä treenaamassa toisilla saleilla suomalaisten huippujen kanssa niin paljoa kuin olisin halunnut. Jälkiviisaana olisi pitänyt aloittaa aikasemmin ja ahkerammin treenikavereiden etsiminen TJJK:n porukan ulkopuolelta monipuolisemman treenin mahdollistamiseksi.”

Onko painoluokassasi alle 99 kiloa joku tai jotkut kenet erityisen mielelläsi kohtaisit?

”Ei ole ketään tiettyä kenet haluaisin kohdata. Aikaisemmin olen ottanut Meregalia ja Devhontea vastaan puvulla, joten mieluusti ottaisin jonkun muun vastaani ekalla kierroksella näin turistihengessä.”

Mitä odotat eniten Las Vegasin kilpailuista?

”Maailmanluokan show’ta ja tapahtumaa, jota voi muistella kiikkustuolissa kaiholla. ADCC-hype on kova ja uskon, että Mo on saanut järkättyä hienot kisat.”

Mistä johtuu, että piskuisesta Suomesta näihin todella kovatasoisiin kisoihin on tiensä raivannut jopa neljä ottelijaa?

”Suomesta on perinteisesti tullut useita edustajia MM-kisoihin. Pääsin itse ehkä vielä helpohkosti sisään koronasulkujen jälkijunassa ennen kun todellinen ADCC-hype potkaisi ja porukka alkoi treenaamaan. Santerilta oli erityisen kova suoritus napata paikka kevään trialseista. Nyt kuitenkin erityisesti Etelä- ja Pohjois-Amerikan trialsien taso on noussut – karsimassa on käynyt useita pukumundialien voittajia.

Eurooppa tulee kuitenkin vielä perässä Etelä- ja Pohjois-Amerikkaa ja täältä on helpompaa saada tiketti MM-kisoihin. Suomalaisten menestyksen salaisuus on ehkä arvostus ADCC:n MM-kisoja kohtaan ja halu päästä sinne, joten porukka myös kohtalaisen aktiivisesti osallistuu trialseihin.

On paljon kovia painijoita, jotka eivät ole edes käyneet koittamassa karsia MM-kisoihin. Tietysti painoluokat ovat vähän harvemmassa ja säännöt eri kuin IBJJF, mutta kyllä sieltä kaikille sarja löytyy. Ilman yritystä ei voi päästäkään kisoihin.”

Mitkä ovat tavoitteesi tulevissa kilpailuissa?

”Yhdenkin matsin voittoon olisin tyytyväinen. Mitaleille on töissä käyvänä harrastajana hankala päästä, kun vastustajista valtaosa on ammattiurheilijoita.”

Kisat on katsottavissa FloGrapplingin striimin kautta. Tepposen sarjassa nähdään muun muassa maailmankuulut Craig Jones, Kaynan Duarte ja Rafael Lovato jr.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s