Lähitaistelun eliittisotilas Konsta Koivisto dominoi puolustusvoimien kamppailupäivillä

Konsta Koivisto otteli sensaatiomaisesti puolustusvoimien kamppailupäivillä.

Konsta Koivisto on yksi suomalaisen BJJ:n superlupauksia. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

GB Gymin oma kasvatti Konsta Koivisto putsasi palkintopöydän keskiviikkona ja torstaina otelluilla puolustusvoimien kamppailupäivillä Kankaanpäässä 30.11.-1.2.2022.

21-vuotias helsinkiläinen taisteli itselleen kultaa peräti kolmessa lajissa ja neljännestäkin tuli komeasti hopeaa. Koivisto dominoi lukkopainissa oletetusti, mutta tämän lisäksi kultaa tuli vapaaottelusta D-säännöillä sekä judosta, jossa Koivisto kellisti hallitsevan alle 21-vuotiaiden Suomen mestari Teo Yliruusin.

Vapaapainissa Kaartin Jääkärirykmentin Koivisto saavutti peräti kolme voittoa, joista yksi tuli lajin aikuisten kreikkalais-roomalaisen painin Suomen mestaria vastaan. Finaalissa tie nousi kuitenkin pystyyn nuorten EM-hopeamitalisti Jonni Sarkkisen kanssa kamppaillessa. Vapaapainin ollessa Koivistolle kaikkea muuta kuin leipälaji olisi Sarkkisen voittoon vaadittu jo ihmeitä.

Koivisto on Mäkelänrinteen urheilulukion ylioppilas ja hän palvelee tällä hetkellä puolustusvoimien urheilukoulussa. Kulunut vuosi on ollut Koiviston urheilijauralla hyvin menestyksekäs. Keväällä hän voitti ensin purppuravöissä EM-pronssia ja heti perään BJJ Finnish Openin ruskea- ja mustavöisten sarjan nuorimpana suomalaisena miehenä koskaan (21-vuotiaana). Näiden jo itsessään todella kovien meriittien arvoa nostaa vielä se tosiseikka, että ne otettiin hyvin ruuhkaisessa -82,3kg -painoluokassa.

Tähän näkyyn kannattaa tottua. Konsta Koiviston hypejunaa on vaikea suistaa raiteiltaan. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Kaksi viikkoa sitten Koivisto antoi viimeistään ison luokan myrskyvaroituksen koko kotimaiselle skenelle dominoimalla itsensä brasilialaisen jujutsun Suomen mestariksi ruskea- ja mustavöissä painoluokassaan -82,3kg. Kun kerran vauhtiin oltiin päästy, niin samalla reissulla Koivisto putsasi vielä avoimen painoluokan mestaruuden nimiinsä.

Konsta Koiviston nimi on syytä painaa mieleen, mikäli olet kiinnostunut kotimaisen kamppailuskenen lupaavimmista urheilijoista.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s