Vapaaottelun MM-kilpailut 2022 – tässä on Suomen joukkue

Vapaaottelun MM-kilpailut 2022 järjestetään vuoden 2023 helmikuussa. Tältä näyttää Suomen joukkueen kokoonpano.

Kansainvälinen vapaaotteluliitto IMMAF ilmoitti taannoin, että vuoden 2022 MM-kilpailut järjestetään 11.-18. helmikuuta 2023. Kisat kamppaillaan Novi Beogradissa, Serbiassa.

Suomen vapaaotteluliitto lähettää vahvan kymmenen ottelijan edustuksen kilpailuihin ja mikäli urheilijat onnistuvat ottelemaan korkeimmalla suoritustasollaan, niin joukkueelta on lupa odottaa mitaleita. Tämä siitäkin huolimatta, että etenkin MM-kilpalujen taso nousee vuosi vuodelta kovaa vauhtia. Alta löydät Suomen joukkueen tämänhetkisen kokoonpanon Serbian kilpailuihin.

Alle 21-vuotiaat

-61,2 Sani Brännfors (Oulun Kamppailuklubi)

Sani Brännfors on esiintynyt erittäin vakuuttavasti tänä vuonna monissa eri kilpailuissa. Kuva: Janika Antinmaa

Vapaaottelun junioreiden maailmanmestarilta on lupa odottaa isoja asioita alle 21-vuotiaiden sarjassa. Monipuolinen Brännfors on osoittanut vaarallisuuteensa etenkin matossa harjaamalla kaikki merkittävät junioreiden kilpailut Suomessa ja Euroopassa lukkopainin saralla (SM- ja EM-kultaa sinivöissä. NoGi SM-kulta aikuisten sarjasta). Brännfors on edellä mainittujen isompien merkkipaalujen lisäksi myös hallitseva junioreiden Suomen mestari vapaaottelussa.

-77,1 Pyry Kiviluoma (Oulun Kamppailuklubi)

Nuori Pyry Kiviluoma (vas.) taisteli hyvin Lemar Khania vastaan SM-kisoissa. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Oululainen Kiviluoma lunasti paikkansa MM-kisakoneeeseen saavuttamalla ensimmäisissä aikuisten SM-kilpailuissaan komeasti hopeaa. Tappio finaalissa tuli niin ikään kisakoneeseen lähtevälle Lemar Khanille, joka ottelee sarjaa ylempänä aikuisissa.

-83,9 Juho Suvanto (MMA Imatra)

Tässä on tilanne, johon ei kannata joutua, kun vastassa on Juho Suvanto. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Juho Suvannon lähtiessä matkaan on yleensä odotukset korkealla. Hallitseva aikuisten Suomen mestari sekä junioreiden MM-hopeamitalisti omaa hyvän kisapään ja ottelurutiini on nuoresta iästä huolimatta hyvällä tasolla. Kovalyöntisen Suvannon tavaramerkkilopetukseksi on viimeistään tämän vuoden aikana muodostunut suora nilkkalukko, joka nähtiin niin SM-finaalissa kuin Carelia Fight XVI:ssakin.

Naiset

-56,7 Sonja Pohjalainen (Loop Martial Arts)

Sonja Pohjalainen tämän vuoden SM-kilpailuissa. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Loop Martial Artsin Sonja Pohjalainen lähtee Serbiaan kenties pieni pettymys niskassaan SM-kisoista painoluokkaa ylempää tulleen hopean jäljiltä. Pohjalainen saavutti vuonna 2021 Suomen mestaruuden lisäksi arvokkaan EM-pronssin, joten hän on kova luu aina häkkiin astuessaan.

-61,2 Oona Valkeinen (GB Gym)

Oona Valkeinen (oik.) painostaa usein vastustajansa hankaliin tilanteisiin häkin reunoille. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Oona Valkeisen kamppailuvuosi 2022 on ollut erinomainen. GB Gymin ottelija klaarasi niin vapaaottelun kuin potkunyrkkeilyn Suomen mestaruuden nimiinsä. Pystyottelussa parhaiten viihtyvä Valkeinen on kovalyöntinen eikä kaihda kovaakaan ristiinlyöntiä tilanteen niin vaatiessa.

-70,3 Iris Nihti (Espoon Kehähait)

Iris Nihti (vas.) SM-finaalissa. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Espoon Kehähaiden Iris Nihti lunasti paikkansa MM-kilpailuihin ottamalla kultaa tämänkin vuoden SM-kilpailuista. Nihti on voittanut painoluokkansa Suomen mestaruuden nyt kahdesti peräkkäin. Syyskuiset EM-kilpailut eivät sujuneet toivotusti, joten espoolaisella on varmasti menohaluja tulevissa MM-kilpailuissa.

Miehet

-65,8 Mika Räsänen (SISU Gym)

Mika Räsänen hiomassa taitojaan SISU Gymin leirillä. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

23-vuotias SISU Gymin Mika Räsänen on kenties tämän joukkueen musta hevonen. Räsänen voi olla jopa skeneä seuraavalle fanille hieman tuntematon nimi, sillä mies ei tee itsestään suurta numeroa, vaan antaa nyrkkien puhua puolestaan. Räsänen eteni kesäkuussa 2022 vapaaottelun SM-finaaliin, mutta hävisi virallisesti ottelun seuratoveriaan Max Hynnistä vastaan kun he päättivät olla ottelematta toisiaan vastaan. Vuoden 2022 SM-hopean lisäksi Räsäsellä on vuodelta 2020 pronssimitali vapaaottelusta painoluokasta -65,8 kiloa sekä viime vuoden ADCC-lukkopainin SM-kultamitali miesten alle 70-kiloisten intermediate -sarjasta.

-70,3 Miro Honkanen (MMA Imatra)

Miro Honkanen omaa potentiaalia edetä pitkälle vapaaottelijana mikäli kehitys jatkuu yhtä hyvänä. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

MMA Imatran Miro Honkanen otteli edellisen kerran marraskuussa Carelia Fight XVI-illassa voittoisasti kotiyleisön edessä. Matossa jujutsukepposillaan vaarallinen Honkanen on nykyään vaikea vastus myös pystyssä ja hän osaa hyödyntää hyvää ulottuvuuttaan. Honkasen meriittilista on pitkä vaikka tämän vuoden vapaaottelun SM-kisat jäivätkin väliin. Kuluneen vuoden aikana Honkanen voitti ADCC-lukkopainin pohjoismaiden mestaruuden luokassa -70kg intermediate sekä NoGin SM-kultaa. Tuoreimpana saavutuksena Honkasella on SM-pronssia nyrkkeilystä. Heikompia hirvittää imatralaisen aktiivisuus eri kisoissa, mutta Ikuinen Peruskurssi lyö kättä yhteen erinomaisesta toiminnasta.

-77,1 Omar Tugarev (SISU Gym)

Omar Tugarev on suomen amatööriottelijoiden ehdotonta eliittiä, Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Omar Tugarev on Suomen MM-joukkueen yksi kovimpia mitaliehdokkaita. Erittäin tekninen SISU Gymin ottelija voitti alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruuden syyskuussa raivaamalla ensin tiensä finaaleihin usealla keskeytysvoitolla. Kokenut kisakone tietää mitä tuleman pitää ja on todella kovassa iskussa.

-83,9 Lemar Khan (Porin Kamppailu-urheilukeskus)

Lemar Khan dominoivassa positiossa jakamassa pahaa mieltä. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Hallitsevan vapaaottelun Suomen mestarin, Lemar Khanin vahvin ase on todella tekninen painiosaaminen. Vapaaottelun SM-kullan lisäksi Khanin palkintokaapista löytyy kuluneelta vuodelta myös NoGi Finnish Openin kaksi kultaista mitalia sekä avoimesta painoluokasta että -79,5 -kiloisista. Ikuista Peruskurssia on Khanin tekemisessä erityisesti ilahduttanut selvästi kehittynyt pystyotteleminen.

Ikävä kyllä Suomen joukkue ei tällä kertaa saanut matkaan raskaampiin painoluokkiin edustusta, mutta yllä mainitulta nipulta voi hyvillä mielin odottaa riuskoja otteita amatöörivapaaottelun kovimmissa kinkereissä. Kisat on tuttuun tapaan katsottavissa IMMAF:in oman suoratoistopalvelun kautta huokeaan hintaan.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Janika Antinmaa, Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s