Jenni Kivioja: ”Kylmä pää ja kokemus ovat voiton avaimet”

Jenni Kivioja matkustaa lokakuussa ottelemaan Englantiin samaan iltaan Janika Antinmaan kanssa.

Kivioja nähdään lokakuussa UKFC 14 -illassa. Kuva: UKFC

Sisu Gymin ottelija ja kokenut arvokisakävijä Jenni Kivioja suunta seuraavaksi Englantiin. Kivioja ottelee UKFC 14 -illassa Prestonissa, jossa nähdään myös Janika Antinmaan mestaruusottelu.

Vastustajakseen Kivioja saa 25-vuotiaan Lexi ”SheRa” Rookin, joka teroittaa kirveitään nykyään Liverpoolissa. Englantilainen Rook on ilmaissut tahtonsa siirtyä nopealla aikataululla ammattilaiseksi ja siitä edelleen lajin suurimpaan organisaatioon, UFC:iin. Rook on amatööriurallaan voittanut kahdeksasta ottelustaan kuusi. Hän on Cage Warriors Academyn kärpässarjan entinen mestari ja hänen ainoat tappionsa ovat tulleet IMMAF:in arvokisoissa ruotsalaista Frida Vastamäkeä vastaan täyden ajan jälkeen. Rook on Kiviojan tapan brasilialaisen jujutsun sinivyö.

Kivioja on vastujaansa kokeneempi ja myös kymmenen senttiä pidempi. Kiviojan tappiot arvokisoissa ovat tulleet tiukoissa paikoissa taitavia vastustajia, kuten vaikkapa maailmanmestari Julia Dornya, vastaan. Sisu Gymin ottelija on viimeksi nähty häkissä maaliskuussa. Otteleminen ulkomailla on arvokilpailuissa useasti nähdylle Kiviojalle tuttua puuhaa. Otimme yhteyden Kiviojaan hyvissä ajoin ennen kuin ottelupari oltiin julkaistu:

Mitä ajatuksia matka Englantiin herättää nyt kun lähdet otteluun vierastyöläisenä paikallista Lexi Rookia vastaan?

”Olen kyllä innoissani! On mahtavaa päästä taas ottelemaan. Ulkomailla otteleminen saa minut syttymään ja nyt vielä erityisesti, kun ottelutaukoakin on ollut. Kyseisen matsin piti olla jo toukokuussa, mutta se peruuntui koronan takia.”

Millaista ottelua odotat?

”Uskoisin, että kovalla intensiteetillä mennään. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole lähteä ”tappelemaan”, vaan järkevästi otellen. Varmasti on tulossa viihdyttävä matsi!”

Missä näet omat vahvuutesi?

”Minulla on tässä ottelussa ulottuvuusetu, jota aion hyödyntää. Luotan myös häkkipainiini, koska se on kulkenut hyvin viimeisissä otteluissani. Ottelukokemusta on myös kertynyt jo kiitettävästi vapaaottelussa (17 ottelua) sekä muissa lajeissa.”

Vastustajallasi on tapana painia paljon häkkiä vasten tekemättä kuitenkaan kovasti mitään erikoista. Mitä tämä vaikuttaa ottelusuunnitelmaasi?

”Tämä sopii minulle paremmin kuin hyvin. Jos haluja on painia, niin sitten painitaan. Hienoahan se olisi kääntää nämä tilanteet omiin nimiin ja vielä kaataa itse erän lopuksi.”

Entä miten aiot vastata Rookin jatkuvasti päälle painostavaan tyyliin?

”Tarkoituksenani olisi päästä itse painostamaan alusta lähtien. Kuitenkin jos hänellä on haluja rymistellä päälle, niin sitten nappaan pistenyrkkeilyllä puhtaat osumat.”

Missä osa-alueella ottelu ratkaistaan ja mitkä ovat voiton avaimet?

”Ottelua tullaan varmasti käymään jokaisella osa-alueella, mutta omilla osumilla ja pystypainilla tulen ottelun viemään omiin nimiini. Kylmä pää ja kokemus vie tässä matsissa!”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: UKFC

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s