Brayan Aspegren matkaa Liverpoolin huippusalille harjoitusleirille

Tuore amatöörien vapaaottelun kevyen raskaansarjan Suomen mestari Brayan Aspegren matkaa Team Kaobonille teroittamaan kirvestään UFC-tähtien kanssa.

Brayan Aspegren ei pelkää haasteita, vaan lähtee ennakkoluulottomana mukaan ankaraan lihamyllyyn. Kuva: Brayan Aspegren

Loop Martial Artsia edustava Brayan Aspegren voitti Suomen mestaruuden sarjassa miehet -93,0 kiloa elokuun puolivälissä käydyissä vapaaottelun SM-kilpailuissa. Nuori mies ei kuitenkaan tyydy paistattelemaan mestaruuden valokeilassa, vaan suuntaa nyt Englannin länsirannikolla sijaitsevaan Liverpooliin. Liverpoolissa Aspegrenin ei ole aikomus keskittyä lomailuun, vaan luvassa on armotonta rääkkiä UFC-ottelijoiden harjoitusvastustajana.

Kaobonin nimekkäimpiin ottelijoihin kuuluvat UFC-ottelijat Mike Grundy, jonka oli määrä kohdata Makwan Amirkhani maaliskuussa Lontoossa ja Tom Aspinall sekä tietenkin monille tuttu Darren ”The Gorilla” Till.

Aspegrenin kannalta leirin tekee mielenkiintoiseksi se tosiseikka, että molemmat ottelijat sekä Till että Aspinall valmistautuvat omiin tuleviin otteluihinsa samaan aikaan. Itse asiassa yksi syistä, jonka vuoksi Aspegren lähtee matkaan juuri nyt, on Aspinallin tuleva lokakuinen ottelu. Aspinall ottelee Aspegrenia yhtä painoluokkaa ylempänä raskaassasarjassa ja Till puolestaan pykälää alempana keskisarjassa.

Tuore Suomen mestari pitää riman korkealla lähtiessään Liverpooliin. Kuva: Jarno Nurminen

Lähdet kolmeksi viikoksi harjoitteluleirille Liverpooliin Team Kaobonille. Mitä kautta tällainen mahdollisuus sinulle tuli?

”Otin yhteyttä Tom Aspinalliin sosiaalisen median kautta ja hetken keskusteltuamme tulimme siihen tulokseen, että olisi hienoa treenata toistemme kanssa, koska saleilla on usein vain pieni määrä kaltaisiamme isokokoisia ottelijoita.

Ehdotin Tomille että tulisin sinne 10.10. käytävän otteluni jälkeen harjoittelemaan, johon hän vastasi että hänellä on myös samaan aikaa UFC-ottelu Abu Dhabissa. Hän kysyi, että miten olisi jos tulisinkin Liverpooliin leirille ennen meidän otteluita, ja ehdotti että valmistautuisimme yhdessä meidän taistoihimme. Tottakai otin tämän mahdollisuuden vastaan ja nyt olen menossa sinne noin kolmeksi viikoksi. Asustelen siellä Team Kaobonin salilla ja harjoittelen pari kertaa päivässä.”

Mikä on harjoitteluleirin tavoite?

”Leirin tavoite on nähdä miten muilla saleilla treenataan ja tuoda sitä osaamista myös Suomeen. Tavoite on myös saada hyviä, kovatasoisia treenitunteja alle sekä päästä harjoittelemaan isojen ottelijoiden kanssa. Varmasti katsomme myös muutaman salaisen kikan meidän otteluihimme.”

Lähdetkö ensisijaisesti harjoittelemaan joidenkin tiettyjen ottelijoiden kanssa, vai miten järjestelyt on sovittu?

”Ensijaisesti lähden harjoittelemaan Tom Aspinallin kanssa, mutta siellä samassa ringissä pyörivät myös muun muassa Darren Till sekä Mike Grundy. Todennäköisesti tulen treenaaman siis myös heidän kanssaan.”

Team Kaobonin omat ottelijat valmistautuvat syksyn aikana käytäviin otteluihinsa parhaillaan. Tom Aspinall ottelee seuraavan kerran 10.10. Sergey Spivakia vastaan ja Darren Till joulukuun alussa Jack Hermansonia vastaan. Oletko jollain tapaa osa heidän valmistautumistaan?

”Kyllä, olen varsinkin Tom Aspinallille sparrikaverina, koska olen itse kevyen raskaansarjan ottelija ja Tom on raskassarjalainen, joten painoero ei ole suuri. Darren Tillin kanssa ei ole suoranaisesti sovittu, että tulen harjoittelemaan hänen kanssaan, mutta uskon että hyvin nopeasti olen heidän piireissään, kun he näkevät mun taidot.”

Miten aiot maksimoida kolmen viikon leirisi hyödyt Team Kaobonilla? 

”Lähden hyvillä mielillä Kaobonille harjoitusleirille sekä olen todella innoissani, että tälläinen mahdollisuus aukesi minulle. Aion harjoitella hyvin sekä panostaa nukkumiseen, ravintoon ja palautumiseen. Tiedän kuinka tärkeää tämä kaikki on, kun harjoitellaan kahdesti päivässä. Aion kuvata myös satunnaisia videopätkiä, joita voin myöhemmin analysoida hyödykseni.

Lopuksi haluan kiittää sponsoreitani, jotka mahdollistavat tämän matkan minulle. Ilman heitä en olisi päässyt reissuun. Kiitos siis Rihtniemi Oy ja Plastcenter Nordic Oy.”

Halutessasi voit tutustua tarkemmin Aspegrenin poikkeukselliseen tarinaan Kolumbiasta Suomeen tämän linkin takaa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Brayan Aspegren ja Jarno Nurminen

Yksi kommentti artikkeliin ”Brayan Aspegren matkaa Liverpoolin huippusalille harjoitusleirille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s