Omran Chaaban – Lebanese Gorilla

Näyttävästä ottelutyylistään tunnettu Omran Chaaban voitti vapaaottelun amatöörien Suomen mestaruuden huhtikuussa. Nyt hän on valmis ammattilaisdebyyttiin.

Omran Chaaban tarjoilee tavaramerkkipotkuaan vuoden 2018 SM-kilpailuissa. Kuva: Jarno Nurminen

Omran Chaaban on vasta 19-vuotias, mutta siitä huolimatta hän ei epäröinyt siirtyä ammattilaiseksi, kun näytönpaikka Cage Warriorsin pääkortilla aukesi. Chaaban tekee ammattilaisdebyyttinsä ensi viikonloppuna 9. marraskuuta, kun Cage Warriors matkustaa eteläisen Irlantiin, kauniiseen Corkin kaupunkiin.

”Lebanese Gorilla” kohtaa ensimmäisessä ammattilaissäännöin oteltavassa ottelussaan puolalaisen Tomasz Wojtynan (3-2-0) painoluokassa -77kg. Otteluun valmistautuminen on sujunut mallikkaasti pikaisesta komennuksesta paikkaajaksi huolimatta, sillä Chaaban on kiikaroinut ottelumahdollisuutta Irlannista jo tovin.

Ottelet viikon päästä lauantaina Cage Warriorsin illassa, Corkissa, etelä-Irlannissa. Sinut on ilmeisesti pyydetty otteluun paikkaamaan irlantilaista Paul Lawrencea. Miten sait ottelutarjouksen?

”Sain ottelutarjouksen, kun tiimikaverini Irlannista, Paul Lawrence, joutui vetäytymään ottelusta. Harjoittelin ennen GB Gymillä, mutta nykyään pidän treenileirini täällä Dublinissa, Team KF:lla Chris Fieldsin ja Tom Kingin valvovan silmän alla.

Saavuin Irlantiin noin kaksi-kolme kuukautta sitten seitsemän viikon treenileirille valmistautuakseni otteluun, mutta tuo ottelu peruuntui. Olen pysynyt koko ajan valmiina ja tiesin, että marraskuun 9. päivä saattaa aueta minulle mahdollisuus. Vaikka tämä tuli yllättäin varmasti monelle, niin minulla tämä on ollut mielessä jo kauan.

Kävin jo alkuvuodesta täällä Irlannissa ja olen matalalla profiililla hoitanut asioita urani edistämiseksi – nyt nämä asiat alkavat hiljalleen tulla myös yleiseen tietoon. ”

Ottelet puolalaista Tomasz Wojtynaa (3-2-0) vastaan. Mitä tiedät tulevasta vastustajastasi?

”Tiedän että hänen nimensä on Tomasz. Hän on lyhyt, iso kaveri, joka heittää paljon takakäden heijaria. Aika ”basic” ottelija, ei millään tapaa erityinen.”

Millaista ottelua odotat?

”Kaveri tulee varmasti ekassa erässä kovaa päälle. Tulen pysäyttämään hänet jabeilla ja hyvällä etäisyyden hallinnalla. Sitten hän alkaa uupumaan ja minun pelini alkaa aueta. ”

Mikä sai sinut siirtymään ammattilaiseksi?

”Lähdin Irlantiin treenaamaan. Tiedän että olen vasta 19-vuotias ottelija, mutta uskon itseeni, harjoituksissa menee hyvin ja treenaan parhaiden kanssa maailmassa. Minä ja valmentajani uskomme että olen valmis siirtymään ammattilaiseksi.”

Amatööriotteluissassi olet esitellyt muun muassa painavia yläpotkujasi. Onko luvassa lisää näyttäviä otteita, vai onko nyt ammattilaisena vain voitolla merkitystä?

”Amatöörinä heittelin paljon painavia yläpotkuja, mutta moni ei tiedä että minulla on myös paljon enemmän annettavaa. Jos kanssani haluaa painia, niin sitten painitaan. Ei siinä ole mitään hätää, mutta silloin vastustajan on oltava valmis ottamaan vastaan kyynärpääiskuni. Lisäksi, jos vastustaja haluaa minut saada mattoon, niin sitä ei ole helppoa tehdä.

Aion pitää asiat simppelinä. Simppeli toimii aina. Saa nähdä, mitä ottelu tuo tullessaan, mutta yleensä otteluissani tapahtuu näyttäviä asioita. Sitä sopii siis odottaa nytkin. Menen otteluun itsevarmana ottamaan voiton, vain sillä on merkitystä.”

Chaaban on tunnettu otteistaan pystyssä, mutta kuten kuvasta näkyy, hän on kokonaisvaltaisesti vaarallinen vastus kenelle tahansa. Kuva: Jarno Nurminen

Miten aiot voittaa ottelun?

”Omalla tekemiselläni. Aion olla keskittynyt ja pidän hyvän otteluetäisyyden vastustajaani. Jos puolalainen tulee liian lähelle, niin sitten alkaa toisenlainen pelini. Aion olla hereillä joka hetki ja ottaa kaikki tilanteet haltuuni.”

Tämä on ammattilaisdebyyttisi? Onko se vaikuttanut jollain tapaa valmistautumiseesi?

”En tiedä onko ammattilaissäännöt vaikuttaneet valmistautumiseeni varsinaisesti. Olen aiemminkin treenannut Primus Fight Teamissa ja ottanut paljon ammattilaiseriä. Lisäksi olen ottanut Irlannissa 5*5 minuutin eriä keskisarjan nykyisen Cage Warriors -mestarin James Webbin kanssa. Nyt harjoittelussani olen ehkä tehnyt aiempaa enemmän aerobisia harjoitteita.”

Olet amatöörivapaaottelua seuraaville tuttu nimi, mutta moni vapaaottelufani ei vielä sinua tunne, koska ammattilaishäkissä sinua ei vielä ole nähty. Millainen ottelija mielestäsi olet?

”Olen monipuolinen ottelija, mutta tykkään otella pystyssä. Se ei varmastikaan ole minua seuranneille uusi asia. Jos minut haluaa viedä maahan, niin saa varautua tekemään erittäin kovasti töitä sen saavuttaakseen.

Kohta minut tunnetaan myös ammattilaispiireissä. Menen ottelemaan 19-vuotiaana Cage Warriorsin iltaan pääkortille. Kiitän jumalaa jokaisesta jutusta, mitä on käynyt. Tästä mennään vain eteenpäin.”

Mikä on ottelijanimesi ”Lebanese Gorilla” tausta?

Molemmat vanhempani ovat kotoisin Libanonin tasavallasta, itse tosin olen syntynyt Suomessa. Ottelijanimeni oli pitkään ”Gorilla” ja kerran veljeni ehdotti, että lisään siihen eteen liitteeksi ”Lebanese. Siitä se sitten syntyi.”

Omran Chaabanin Instagram- sekä SnapChat-tilin löydät helposti nimellä @chaabanjr – ota sometilit seurantaan, jos haluat seurata nuoren ottelijan valmistautumista otteluviikolla kohti ammattilaisdebyyttiä.

Omranin matkaa ammattilaisena tukee perheen oma ravintola, Pizzaspot Pihlajanmäki.

2 kommenttia artikkeliin ”Omran Chaaban – Lebanese Gorilla

Kommentointi on suljettu.