Otteluennakko: Olli Santalahti vs Georges Eid

Olli Santalahti vs Georges Eid -ottelu on ennakkotunnelmiltaan suomalaisille mieluinen.

Olli Santalahti vs Georges Eid nähdään otellaan torstaina 18.3. Brave CF 48 -illassa.

Finnfigters’ Gymin Olli Santalahti kohtaa torstaina 18. maaliskuuta libanonilaisen Georges Eidin. Haastattelimme Santalahtea ja hänen kommenttinsa tulevasta ottelusta voit lukea tämän linkin takaa. Tästä ennakosta sen sijaan löydät lahjomattoman näkemyksemme huomisesta välien selvittelystä.

Georges ”The Lebanese Bulldozer” Eid on 178cm pitkä, 30-vuotias ottelija, jonka ammattilaisuraan mahtuu toistaiseksi seitsemän voittoa ja kolme tappiota. Haastattelussaan Santalahti kuvaili Eidiä ”pystypainotteiseksi ottelijaksi”, mikä on näkemämme videomateriaalin perusteella ihan oivallinen kuvailu. Eidin tuoreimmatkin otteluvideot ovat tosin useamman vuoden takaa, mutta niistä saa kuvan, että mies on ehdottomasti parhaimmillaan pystyottelussa eteenpäin tallustellessaan. Eidin otteita arvostellessa on kuitenkin syytä pitää mielessä, että hänen vastustajansa ovat pääosin olleet hyvin kokemattomia tai heikkolistaisia. Eid on kiinalaisen Sanda Wushun maailmanmestari, joka on pääosin pystyssä käytävää täyskontaktiottelemista.

Eidin hyökkäysarsenaaliin kuuluu paljon laajakaarisia lyöntejä, kohokoukkuja ja näyttäviä potkuja. Aiemmissa otteluissaan Eid on vaikuttanut hakevan suurella osalla hyökkäyksistään yhden iskun tyrmäystä. Tällaisten laajakaaristen lyöntien mennessä ohi avautuu Santalahdelle hyviä tilaisuuksia alasvienneille. Tämän lisäksi kun ottaa huomioon, että Eid ei ole ainakaan toistaiseksi näyttänyt kovin vaaralliselta selällään ollessaan, on tilanne mattoon mentäessä suomalaiselle erittäin suosiollinen.

Santalahti (11-2-0) täyttää ottelupäivänä 27 vuotta, on 183cm pitkä ja vastustajaansa selvästi kokeneempi vapaaottelija. Molemmat ottelijat ovat ulkoiselta olemukseltaan vahvan oloisia, mutta uskon että Santalahti vie painitilanteissa libanonilaista puskutraktoria kuin kuorma-auto lavetillaan CAT D10:a matkalla romuttamolle.

Ottelun ennakkoasetelma on klassinen: pystyottelija kohtaa mattospesialistin. Aiemmissa otteluissaan Eid on pystyssä ollessaan näyttänyt paikoitellen vaaralliselta, muttei missään nimessä poikkeuksellisen taitavalta. Sen sijaan mattoon joutuessaan Eid on ollut melko aseeton, kun taas Santalahti on nimenomaan tunnettu murhaavan tehokkaasta mattotyöskentelystään. Selälleen joutuessaan Eidillä on taipumus pyrkiä sitomaan päällä olevaa vastustajaansa ja pitämään tämän suljetussa guardissa toivoen, että tuomari nostaa ottelijat takaisin pystyyn. Tämä on Santalahden leirissä huomionarvoinen seikka, sillä vaikka Cage Warriors-ottelussaan Adam Proctoria vastaan Santalahti nostettiinkin pystyyn virheellisen nopeasti, on se mahdollinen skenaario myös Brave-illassa, jos häkkituomari ei vakuutu turkulaisen aktiivisuudesta.

Arvio: Santalahti on haastattelussaan uumoillut lopetusvoittoa libanonilaisesta. Mikäli Santalahden onnistuu viedä Eid mattoon, on ensimmäisen erän lopetusvoitto hyvinkin mahdollinen. Näiden kahden väkivahvan ottelijan tekniset taidot mattokamppailussa ovat hyvin toisistaan poikkeavat. Kun Eid pyrkii lähinnä selviämään ja sitä kautta takaisin pystyyn, on Santalahti hanakka hakemaan lopetusta niin mattolyönnein kuin monine erilaisine lopetusotteineen. Eid ei tule kestämään Santalahden kyydissä ja suomalaisen Brave-debyytti alkaa komealla lopetusvoitolla, joka olisi jo ammattilaisuran yhdeksäs laatuaan.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Brave Combat Federation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s