Nuoret toivot Mustanmeren rannalle kahinoimaan

Suomen vapaaotteluliitto on valinnut junioreiden MM-kilpailuihin lähtevän joukkueen. Mukaan lähtee iso joukko hallitsevia Suomen mestareita sekä liuta lupaavia nimiä.

Alasvientiä puolustava Iida Suvanto oli helppo valinta MM-joukkueeseen annettujen näyttöjen perusteella. Kuva: Jarno Nurminen

Suomen Vapaaotteluliitto leiritti nuoria toivojaan viime viikonloppuna MMA Imatran tiloissa. Nuoriso oli arvokkaassa opissa, sillä esimerkiksi painin saralla heitä oli valmentamassa Cage Warriors -debyyttiinsä valmistautuva Jesse Urholin.

Leirin päätteeksi raati valitsi Bulgarian Sofiassa kamppailtaviin junioreiden MM-kisoihin lähtevän joukkueen. Kisat oli tarkoitus alunperin järjestää Turkissa, mutta nousseiden riskitasojen vuoksi (pandemia) ne päätettiin siirtää Bulgariaan. Varsinaiset kilpailupäivät ovat 30.7.-1.8.2021. Joukkueen kokoonpano, ellei viime hetken muutoksia tule, on seuraavanlainen:

Vastuuhenkilöt

Päävalmentaja Mikko Suvanto, valmentaja Veera Nykänen, joukkueenjohtaja Heikki Kaijalainen.

A-juniorit

Justus Vesala (SM1 2020), Pyry Kiviluoma (SM2 2020), Juho Suvanto (SM1 2020), Matti Aurala (SM2 2020), Asla Järvinen (SM1 2020), Omar Hussein, Eetu Ekebom (SM2 2020), Miina Olkinuora (SM2 2020).

Aktiivisestti kilpaileva Asla järvinen on paitsi hallitseva Suomen mestari nyt myös jälleen arvokisaosallistuja. Kuva: Jarno Nurminen
B-juniorit

Rene Vainiomäki (SM2 2020), Veeti Kurhela, Rasmus Rintee (SM1 2020), Iida Suvanto (SM1 2020), Silja Piironen.

C-juniorit

Aleksanteri Hanski (SM3 2020)

Otimme yhteyden päävalmentaja Mikko Suvantoon saadaksemme selville juniorijoukkueen mitalitavoitteet: ”Virallinen tavoite on kaksi mitalia. Viimeksi tavoite oli yksi mitali, mutta joukkue oli 2019 puolet pienempi. IMMAF-kisoissa taso nousee koko ajan niin aikuisten kuin junioreiden sarjoissakin.” Vuoden 2019 MM-kilpailuista Suomen juniorijoukkue sai yhden hopeamitalin Matti Auralan vahvojen suoritusten myötä. Lisäksi myös alle 21-vuotiaiden kilpailuista tarttui mukaan Miro Honkasen väkevillä esityksillä pronssinen mitali.

Junioreiden maailmanmestaruuskilpailuihin osallistuvat urheilijat ovat 12-20-vuotiaita ja heidät on jaettu kolmeen ikäryhmään seuraavasti: C-juniorit 12-14 vuotta, B-juniorit 14-16 vuotta ja A-juniorit 16-18 vuotta. Suomen joukkueeseen kuuluu yhteensä 14 ottelijaa. Kisat ovat oletettavasti tuttuun tapaan katsottavissa osoitteessa immaf.tv huokeaan hintaan, mutta hinnasta tai lähetyksestä ei vielä ole tietoa saatavilla.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen

Yksi kommentti artikkeliin ”Nuoret toivot Mustanmeren rannalle kahinoimaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s