Niko Skonbäck revanssiretkelle Ruotsiin

Niko Skonbäck tekee paluun Superior Challengen iltaan syyskuussa. Ottelua voisi ennakoon kuvailla tuulimyllyn ja moukarin kohtaamiseksi.

Nähdäänkö Tukholman kylmävarastolla korsolaista lihan moukarointia vai pitkänhuiskeaa huispausta ruotsalaisittain?
Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Edellinen Superior Challenge -ilta Tukholmassa päättyi sekaviin tunnelmiin, kun ottelun päätteeksi Moraad Morenon julistettiin voittaneen Primus Fight Teamin liharekka Niko Skonbäckin. Skonbäck teki protestin ottelusta valmentajansa Anton Kuivasen johdolla, mutta haluttua vaikutusta ei erikoisten käänteidenkään jälkeen saatu. Asiasta voit lukea lisää tämän linkin takaa.

Tällä kertaa Skonbäck (3-2-0) kohtaa ruotsalaisen Christian Stigenbergin (2-0-0), joka on ammattilaisena vielä melko kokematon, mutta on otellut amatöörinä ainakin 20 ottelua. Stigenberg on voittanut Ruotsin mestaruuden vapaaottelussa painoluokassa 77,1 kiloa (välisarja). Myös tuleva syyskuun ottelu on sovittu tähän painoluokkaan.

Skonbäckin ottelu Stigenbergia vastaan otellaan osana Superior Challenge 23 -iltaa, joka kamppaillaan Tukholmassa Fryshusetissa 25. syyskuuta.

Ottelijat ovat rakenteeltaan hyvin erilaisia. Skonbäck on lihaksikas ja se palvelee hyvin hänen painivoittoista ottelutyyliään. Ruotsalainen puolestaan on hoikka ja pitkäraajainen. Stigenberg (193cm) on saatavilla olevien tietojen mukaan peräti 13 senttiä pidempi kuin korson kolossi (180cm). Ulottuvuuserolla tulee varmuudella olemaan jonkinlainen rooli osana tätä näytelmää. On paljolti kiinni Skonbäckin taidoista miten hän pystyy nollaamaan paikallisen nuorukaisen edun pystyottelussa.

Ruotsalaisesta on saatavilla hyvin niukasti videomateriaalia, mutta luonnollisesti Skonbäckin kannalta edullisimmat positiot lienevät häkki- sekä mattopainin saralla, jossa suurehko ulottuvuusetu on minimoitavissa. Mikäli Skonbäck onnnistuu viemään ruotsalaisen mattoon, asia jota pidän aika todennäköisenä, niin ainakaan tuhovoimaa ei mattolyönneistä puutu. Tällä kertaa on varmaa, että korsolainen ei aio jättää mitään ruotsalaistuomareiden näkemysten varaan, vaan antaa moukarin heilua paikan tullen.

Jututimme Skonbäckiä ennakkotunnelmat selvittääksemme. Katso alta, mikä on korsolaisen näkemys tulevasta:

Palaat Ruotsiin paljon kohua herättäneen edellisen ottelusi jälkeen. Millä mielin lähdet Superior Challenge iltaan?

”Hyvillä mielin. Edellinen ottelu on unohdettu ja keskitytty nyt seuraavaan.”

Kohtaat syyskuun lopulla Christian Stigenbergin, mitä tiedät hänestä ennakkoon?

”Kaverista tiedän sen verran, että oviaukoissa se joutuu kumartamaan.”

Mitä aiot tehdä tällä kertaa toisin, jotta kätesi nostetaan varmuudella voiton merkiksi ottelun päätteeksi?

”Lyödään homma pakettiin ennen täyttä aikaa, niin kenenkään ei tarvitse heittää kolikkoa, et kumpi voitti.”

Tukholman ilta on tuttuun tapaan katsottavissa Viaplayn kautta. Näillä näkymin ottelut alkavat seitsemältä Suomen aikaa. Suomalaisittain ilta on mielenkiintoinen, sillä Skonbäckin lisäksi myös Turun Jerry Kvarnström kamppailee kortilla. Kvarnström (15-18-0) kohtaa Superior Challengessa useasti otelleen Fernando Floresin (9-8-0) catchweight ottelussa, jonka painorajaksi on sovittu 67 kiloa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s